Isten hozta a Rózsafüzér Királynéja Plébánia honlapján!

KARITÁSZ MUNKACSOPORT PLÉBÁNIÁNKON
Célja: Egyházközségünk, illetve plébániánk területén élő
idős, beteg, magányos illetve
más módon rászoruló hívek felkarolása, segítése.
Elérhetőségek:
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bokros Vera 30/298-2088
Bőjthe Balázs 30/546-9820

----------------------
"Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!''
"Mert éhes voltam és ti ennem adtatok;
szomjas voltam, és ti innom adtatok;
idegen voltam, s ti befogadtatok;
ruhátlan voltam, és ti betakartatok;
beteg voltam, és ti fölkerestetek;
börtönben voltam, és ti meglátogattatok!''
(Mt 25, 31)
---------------------------------------
Egész évben, minden nap szeretettel várjuk adományaikat:
- tartós élelmiszert, amit nem kell főzni (pl. konzerv),
- a templomban lévő Szent Antal perselybe,
- irodánkba vagy a plébánosnak - "Karitász célra" megjelölve...
- Rászoruló testvéreink mindezekből viszont nyugodtan kérjenek!

Adatlapok

Készült két adatlap. Egyiken ("Segíthetünk?") azt szeretnénk felmérni, hogy a Karitász miben tud segíteni! A másikon ("Segítene?") pedig azt lehet jelezni, hogy ki mit tud felajánlani, hiszen a szeretetszolgálat minden keresztény feladata, így alkalmanként vagy rendszeresen az is tud segíteni, aki konkrétan nem tagja a munkacsoportnak.
A kitöltött adatlapot kérjük dobják be a templomban található Karitász dobozba, vagy adják oda munkatársainknak, illetve online módon honlapunkon is kitölthetők az alábbiakban:
Segíthetünk? online adatlap ---- Segítene? online adatlap

------------------
Egy mozgássérült kisfiú műtétjét elősegítendő műanyag kupakokat gyűjtünk, melyek leadhatók a sekrestyében.
------------------

Betegek látogatása  Mindig van kit! Erre is várunk jelentkezőket!


A karitász az egész keresztény közösség feladata
Az európai püspöki konferenciák karitatív tevékenységért felelős püspökei és megbízottai november 4-6. között Triesztben tanácskoztak a hit, a karitász és az evangelizáció kapcsolatáról.
A Giampaolo Crepaldi érsek meghívására Triesztben megrendezett találkozót a „Cor Unum” Pápai Tanácsa és a CCEE Caritas in Veritate bizottsága szervezték. A résztvevők meghallgatták a helyi Caritas igazgatójának tanúságtételét és ellátogattak a városi szegénykonyhára.  A látogatáson a városi hatóságok magas rangú képviselői is részt vettek, és elmondták, milyen nagyra értékelik az egyház szolgálatát a szükséget szenvedők iránt.
A tanácskozás résztvevői hangsúlyozták: a karitász és a hit egymástól elválaszthatatlan dolgok. A hit cselekedeteket igényel. Az Egyház szeretetszolgálata az egész keresztény közösségre tartozik, nem pedig egy-egy meghatározott szervezetre. A karitász a közösségben élhető meg, hogy ne vesztítse el egyházi jellegét, szerves része legyen a keresztény ember hitének. Az egyes plébániák helyi adottságaiknak megfelelően más-más módon élik meg a szeretetszolgálatot, ugyanakkor fontos, hogy a püspök össze tudja hangolni a karitász-szervezetek tevékenységét.
XVI. Benedek motu proprio-ja kapcsán a püspökök elmondták, hogy a dokumentum egyre inkább irányadóvá válik a szeretetszolgálatot végző szervezetek számára. Különösen fontos utat mutat arra vonatkozóan, hogyan válik a szeretetszolgálat az evangelizáció fontos eszközévé. Karitatív közösségnek lenni azt jelenti, hogy közösségileg befogadunk másokat, nemcsak aktuális szükségleteiket elégítve ki, hanem teljes lényük növekedését szolgálva. A közösség segít kiemelkedni az elszigeteltségből, a magányból, és ami a legfontosabb, magában hordoz egy többletet: az Istenben való hitet – zárul az az egyház szeretetszolgálatával megbízott püspökök által kiadott, tanácskozást záró sajtóközlemény.
Magyar Kurír

Az országos katolikus karitász honlapja: www.karitasz.hu
 

 
Az egyházmegyei karitász, a Szent Erzsébet Karitász Központ honlapja: www.karitaszkozpont.hu