Isten hozta a Rózsafüzér Királynéja Plébánia honlapján!

2024.
Jún. 16.
1. Délelőtt 10 órakor hittanévzáró szentmise (Te Deum). Közös hálaadásra hivatalos mindenki!
2. Kedden este a Házas Kör és az Ifjú Párok közös találkozója (piknik).
3. Szombaton délelőtt 11 órai kezdettel a plébános hálaadó aranymiséje…. Majd szeretetvendégség a plébánián.  (Reggel 7-kor nincs szentmise!)

Jún. 9.
1. A 10 órai szentmise után kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk közösségünk havi rózsafüzér imáját.
2. Kedden Ifjú párok, szerdán az E-csoport összejövetele lesz.
3. Papszentelés és a jubiláns atyák szentmiséje lesz Esztergomban szombaton ½ 11 órai kezdettel.
4. Szombaton du. 3-kor kezdődik Magyarország első Európa Bajnoki labdarúgó mérkőzése, amelyet közösen nézhetünk együtt a hittanteremben.
5. A hittanévzáró Te Deum egy hét múlva, 16-án lesz.
6. Jövő vasárnap du. 3 órai kezdettel képes élménybeszámolót tart Kascsák Tamás: két hónap tavasszal a spanyol fővárosban, kirándulások a közeli városokba címmel.
7. Az „Egy templom – egy család” plébániai lelkigyakorlatunkra (amely júl. 4-7-ig lesz) a jelentkezési lapokat június 12-ig lehet leadni. Öröm, hogy már sokan jelentkeztek!

Jún. 2.
1. Úrnapja – Krisztus Testének és Vérének ünnepe. A 10 órai szentmise kapcsán körmenetet tartunk. Aki csak teheti, erre a szentmisére jöjjön, hogy együtt tegyünk tanúságot az Oltáriszentségben köztünk élő Jézusról! – És teljes búcsú is nyerhető.
2. Június Jézus Szíve hónapja. Ezen belül pénteken Jézus Szíve ünnepe lesz, elsőpénteki szentségimádással. 
3. A hittanévzáró szentmise (Te Deum) két hét múlva, 16.-án lesz.

Máj. 26.
1. Ma Gyermeknap van. Érdemes áttanulmányozni Ferenc pápa ez alkalomra írt levelét. https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-a-gyermekek-elso-vilagnapjara
2. Hétfőn Bérmálkozók, kedden Ifjú párok, csütörtökön Életige összejövetel lesz.
3. Jövő vasárnap Úrnapja: Krisztus szentséges Teste és Vére ünnepe. A szokásos útvonalon körmenetet tartunk.
4. Az „Egy templom – egy család” lelkigyakorlatunkra mielőbb várjuk a jelentkezéseket.
5. A szentmise és litánia után rövid megemlékezést tartunk Kubányi Endre egykori hívőnkről, aki 100 évvel ezelőtt született és sokat munkálkodott ebben a templomban is feleségével, Erzsivel. Utána a plébánián egy szerény agapéra várják a rokonokat, ismerősöket. (Rózsás Andrea)

Máj. 19.
1. Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradása… Teljes búcsú nyerhető! - A délelőtti szentmisén bérmálás.
2. A húsvéti idő a mai nappal befejeződik.
3. Hétfőn a Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja emléknapja lesz. Szentmise este 6-kor. (A szokásos máriaremetei találkozó elmarad, helyette szeptember 27. és 29. között lesz Budapesten a Katolikus Társadalmi Napok)
4. Kedden Mindenki hittana, szerda du. Nyugdíjasok összejövetele lesz.

Máj. 12.
1. A 10 órai szentmise után imádkozzuk el a májusi litániát, majd a havi közös rózsafüzért – kitett Oltáriszentség előtt.
2. Hétfőn bérmálkozók összejövetele a templomban (!), kedden Bibliaóra és Ifjúpárok találkozója, pénteken Házas-kör.
3. Szombaton du. 3-tól pünkösd előtti nagytakarítás templomunkban…
4. Egy hét múlva Pünkösdvasárnap. A délelőtti szentmisén Fábry Kornél püspök atya részesíti a bérmálás szentségében felnőtt testvéreinket. Imádkozzunk a bérmálkozókért!
5. A plébániai Képviselőtestület 5 évre szóló mandátuma május 14.-én lejár.  Isten fizesse meg szolgálatukat és mindazoknak, akik segítették a Testületet! Helyükbe Gondnokság lesz felállítva a következő választásig.
6. Az „Egy templom – egy család” lelkigyakorlatra kérjük mielőbb kitölteni és leadni a jelentkezési lapokat!

Máj. 5.
2. Május első vasárnapja lévén Anyák napja van. Imádkozzunk az édesanyákért (élőkért-holtakért)…
3. Május a Szűzanya hónapja. A szentmisék után minden nap közösen imádkozzuk a loretoi litániát (vasárnap a délelőtti mise után).
4. Hétfőn a Bérmálkozók, szerdán az E-csoport összejövetele lesz.
5. Pénteken este pakisztáni emlékmise és beszélgetés lesz.
6. Szombaton, 11-én az Élő rózsafüzér 5. szakaszán veszünk részt. Indulás a templomunk elől 6.30-kor. Érdeklődni Pintér Andinál. https://vaciegyhazmegye.hu/programok/6020/ELO-ROZSFUZER-ZARANDOKLAT-2024.html
7. Jövő vasárnap a délelőtti szentmise után tartjuk, kitett Oltáriszentség előtt a havi, közös rózsafüzér-imánkat.
8. Urunk mennybemenetelét egy hét múlva ünnepeljük.

Ápr. 28.
1. Ma könyörgő nap van a jó termésért.
2. Szerdán Szent Józsefet, a munkást ünnepeljük.
3. Kerékpártúra lesz szerdán. Még lehet jelentkezni!
4. Film klub csütörtök este
5. Elsőpéntek következik a szokásos szentségimádással.
6. Mindszenty József bíboros halálának 49. évfordulóján, az ő égi születésnapjának emlékére május 4-én 10:30 órától Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szentmisét mutat be az esztergomi bazilikában.
7. A kétnapos szlovákiai zarándoklatunk szombat reggel 6-kor indul.
8. Május a Szűzanya hónapja! A hétköznapi misék után litániák!

Ápr. 21.
2. Hétfőn Bérmálkozók, kedden Ifjú párok, szerdán Nyugdíjasok, csütörtökön Életige összejövetel lesz.
3. Szerda este 7 órakor Rónaszéki János atya tart előadást Ferenc pápáról a plébánián.
4. Egy hét múlva Könyörgő nap lesz a jó termésért – búzaszentelő.
5. Már most hirdetjük, hogy május 18-án 15 órától templomtakarítás lesz, hogy szép legyen pünkösdre, a bérmálásra.

Ápr. 14.
1. A 10 órai szentmise után kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a havi rózsafüzérünket.
2. Mindenki hittana lesz kedden este, pénteken pedig Házas-kör.
3. Közelednek az általános iskolákban a beiratkozás napjai, ami ápr. 18-19. (csütörtök, péntek). Ekkor kell beiratkozni az iskolában a hitoktatásra is. https://www.youtube.com/watch?v=w-b5pdrmyUQ
3. Egy hét múlva könyörgő nap lesz papi hivatásokért.
4. Plébániai közösségünk „Egy templom – egy család” lelkigyakorlata július 4-7.-ig lesz. Már lehet vinni jelentkezési lapokat.

Ápr. 7.
1. Ma van az isteni Irgalmasság vasárnapja. Teljes búcsú is nyerhető. - https://www.magyarkurir.hu/hirek/az-isteni-irgalmassag-vasarnapja-ezen-napon-megnyilik-irgalmam-melysege-105149
2. Ma fél 4-től Molnárné Janecskó Elza tart Indonéziában tett utazásáról diavetítéses útibeszámolót, majd kb. 4-től kezdődik a játékdélután (társasjátékok, stb.) létszámtól függően). A nagyobb (iskolás) gyerekeket is várjuk!
3. Ebben az évben holnap, hétfőn ünnepeljük Urunk születésének hírüladását, Gyümölcsoltó Boldogasszonyt.
4. Az ünnepen, a 6 órai szentmise keretében adunk hálát a lelki adoptálás gyümölcseiért: a megszületett gyermekekért és azokért a kegyelmekért, amelyekben vállalásunk kilenc hónapja alatt részesültünk. 
Ugyanebben a misében teszünk ígéretet egy új élet megmentésért. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik vállalnak lelki adoptálást, azaz lélekben örökbe fogadnak egy magzatot, akinek életét az abortusz veszélye fenyegeti. A lelki szülők kilenc hónapon át minden nap imádkoznak az örökbe fogadott gyermekért és családjáért. Részletes tudnivalókért Hegyi Borinál lehet érdeklődni személyesen, illetve a plakáton megadott e-mail-címen.
5. Kedden de. Babák-mamák, este Biblia óra és Ifjú párok, szerdán az E-csoport összejövetele lesz.
6. Egy hét múlva a 10 órai szentmise után kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a havi, közös rózsafüzért.

Márc. 31.
1. Húsvétvasárnap a 10-es mise kapcsán lesz a feltámadási körmenet, a szokott útvonalon
2. Húsvéthétfőn is ünnepi miserend lesz, 10-kor és este 6-kor.
3. Hétfőn Bérmálkozók, szerdán Életige, csütörtökön Film klub lesz.
4. Szombaton kerékpártúra lesz.
5. Egy hét múlva, vasárnap du. fél 4-es kezdéssel Játékdélután lesz, Molnárné Elza úti beszámolójával kezdve.
6. Április 8-án hétfőn a 6 órai szentmise keretében adunk hálát a lelki adoptálás gyümölcseiért: a megszületett gyermekekért és azokért a kegyelmekért, amelyekben vállalásunk kilenc hónapja alatt részesültünk. Ugyanebben a misében teszünk ígéretet egy új élet megmentésért. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik vállalnak lelki adoptálást, azaz lélekben örökbe fogadnak egy magzatot, akinek életét az abortusz veszélye fenyegeti. A lelki szülők kilenc hónapon át minden nap imádkoznak az örökbe fogadott gyermekért és családjáért. Részletes tudnivalókért Hegyi Borinál lehet érdeklődni személyesen, illetve a plakáton megadott e-mail-címen.

Márc. 24.
1. Virágvasárnap a délelőtti szentmisét a Cházár A. utcában, a sekrestye bejáratánál kezdjük barkaszenteléssel. Onnan vonulunk körmenetben a templomba.
2. Kedden este Ifjú párok, szerda du. Nyugdíjasok összejövetele lesz.
3. Húsvét ünneplése részletesen olvasható a Rózsafüzér Királynéja most megjelent számában és honlapunkon is…
NAGYCSÜTÖRTÖK - De. 10 órakor krizmaszentelési mise van a Bazilikában.
Templomunkban este 6 órakor kezdjük a húsvéti SZENT HÁROM NAP ünneplését plébániai közösségünk közös miséjével. Szentmise után egyórás közös szentségi virrasztásra vagyunk hivatalosak az oratóriumba! Jézus mondja: „Egy óra hosszát sem tudtok virrasztani velem?” (Mt 26,40)
Ezt követően a templomból a plébániára megyünk, hogy szeretetlakoma keretében - így is - ünnepeljük az utolsó vacsorát:Oltáriszentség, papi rend alapítása... az első "szentmise", első "elsőáldozás", az új parancs ("Szeressétek egymást...").
Majd kb. 21.30-tól keresztút - a plébániától a Városligetbe (gyertyákat hozzunk!). 
NAGYPÉNTEK - Ezen a napon sehol a világon nincs szentmise! Szigorú böjt van! Gyónási lehetőség is lesz 9-kor az elsőáldozók gyónása után. Du. 3-kor kezdődik templomunkban az Úr szenvedésének emlékezete, benne igeliturgia, kereszt előtti hódolat, szentáldozás. A Szent Sír este 6 óráig látogatható. – Templomőrzésre (szombatra is) kérjük felíratkozni.
NAGYSZOMBAT - Reggel 9 órakor közös reggeli dicséret, gyóntatás, majd egész nap nyitva a templom, egyéni lehetőség „virrasztani”, a Szent Sírt látogatni. - A HÚSVÉTI VIGÍLIA szertartása nagyszombat este 8 órakor kezdődik templomunkban: I. Tűzszentelés, húsvéti gyertya bevitele a templomba, húsvéti örömének II. Igeliturgia III. Keresztségi liturgia IV. Eucharisztia liturgiája. A szentmise végén ételszentelés lesz. 
HÚSVÉTVASÁRNAP - De. 10 órakor ünnepi szentmise feltámadási körmenttel (Cházár A. utca - Abonyi utca - Thököly út) 
HÚSVÉTHÉTFŐ - De. 10 órakor és este 6 órakor is van szentmise. 

Márc. 17.
1. Az esti szentmise után Nagyböjti Orgonakoncert lesz Tüzes Marcell Sámuel kántorunk vezetésével. Részletek a faliújságon és honlapunkon.
2. Jövő szombaton, március 23-án lesz templomunk húsvéti nagytakarítása, 14 órától, szeretettel várunk mindenkit.
3. Kedden Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének ünnepe. Az esti 6-os szentmisén a férfiak külön áldásban részesülhetnek.
4. A Mindenki hittana szintén kedden este lesz…
5. Egy hét múlva Virágvasárnap – Urunk szenvedésének vasárnapja, kezdődik a Nagyhét. A 10 órai szentmise barkaszenteléssel kezdődik. Gyülekezés -     
    szokás szerint - a sekrestye bejáratánál és onnan vonulunk körmenetben a templomba. 
6. Ma a Szentföld javára van gyűjtés. Kifelé menet el lehet helyezni az erre szánt adományokat (de lehet átutalással is).

Márc. 10. 
1. A március havi közös rózsafüzér imánk, kitett Oltáriszentség előtt a 10 órai szentmise után lesz.
2. Ezt követi a böjti krumplileves ebéd a plébánián (ma reggel 7-ig még lehetett jelentkezni). 
3. Kedden Ifjú párok, szerdán az E-csoport, csütörtökön pedig a Házaskör összejövetele lesz.
4. Ferenc pápa megválasztásának évfordulója (2013) szerdán lesz, imádkozzunk érte!
5. Chiara Lubich égi születésnapjának évfordulója (2008) lesz csütörtökön. Az esti szentmise ebből az alkalomból lesz felajánlva (Boldoggá avatása folyamatban van).
6. Március 15. plébániánk szentségimádási napja. Reggel 9-től az esti 6-os szentmisét bezáróan nyitva a templom. Jézus vár bennünket! Kérjük feliratkozni a templomőrzésre.
7. Jövő vasárnap a Szentföld javára lesz országos gyűjtés.
8. Nagyböjti orgonakoncert lesz egy hét múlva az esti szentmise után. Részletek honlapunkon és a plakátokon.
9. A szlovákiai zarándoklatunkra márc. 15.-ig várjuk a jelentkezéseket!
10. Július 4-7. között tartjuk "Egy Templom - Egy Család" lelkigyakorlatunkat, melyre plébániánk minden tagja hivatalos 0-100 éves korig. A helyszín az előző évhez hasonlóan ismét Kecskemét, a Piarista Gimnázium felújított kollégiuma. Részvételi díj 3 éjszakára, teljes ellátással várhatóan 34.000,- Ft lesz. (Lehetőség van már szerda este megérkezni, plusz 6500 Ft szállásköltséggel.) - Családoknak, kisgyermekeknek kedvezményt tudunk adni, erről személyesen kérjük érdeklődni a plébánosnál. Jelentkezés 5000 Ft előleg befizetésével az irodában április 30-ig.

Márc. 3. 
1. Hétfőn bérmálkozók összejövetele, kedden bibliaóra, szerdán életige összejövetel, csütörtökön film klub, pénteken közös keresztútjárás lesz.

2. Egy hét múlva – 2. vasárnap lévén – a délelőtti szentmise után kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a havi közös rózsafüzért.

3. Március 10-én, vasárnap a 10 órás szentmise után lesz a már jól megszokott és ismert nagyböjti krumplileves ebéd

Ilyenkor a vasárnapi ebédünk árát a Karitász Munkacsoport javára ajánljuk fel és helyette közösen a plébánián egy szerény krumplilevest ebédelünk. 
Jelentkezni az interneten küldött táblázatban vagy a sekrestyében lehetséges. Mindenkit szeretettel vár a Karitász Munkacsoport. 

Febr. 25.
1. Ma országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára.
2. Hétfőn bérmálozók, kedden ifjú párok, szerdán nyugdíjasok összejövetele!
3. Elsőpéntek következik. A szentségimádás keretében imádkozzuk a keresztutat.
4. Országos nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtés lesz márc. 3-10-ig. Templomunkban szokás szerint a Szent Domonkos oltárnál lehet elhelyezni az adományokat.

Febr. 18.
1. A délelőtti 10-es misén a házasságban élők megáldásával zárjuk a házasság hetét.
2. Délután fél 4-től Játékdélután lesz a plébánián. Szokás szerint vetített képes útibeszámolóval kezdünk - ezúttal lettországi és litvániai képeket láthatunk, majd kb. 4 órától közös játék lesz. - Mindenki találhat magának kedvére valót. A felnőttek mellett a nagyobb gyerekek is jöhetnek!
3. Kedden este mindenki hittana lesz. Értelemszerűen mindenki hivatalos! 
4. Gyalogtúra lesz szombaton. A tervezés miatt csütörtök estig kérem a jelentkezést.
5. Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz országos gyűjtés.
6. A május 4-5.-i (Szlovákia-Csehország) zarándoklatunkra márc. 15-ig lehet jelentkezni.
7. Az idei „Egy templom-egy család” lelkigyakorlatunk július 4-7.-ig lesz. Már be lehet írni a naptárunkba!

Febr. 11.
1. Ma van a Betegek világnapja. Ferenc pápa és püspökeink erre küldött üzenetét olvashatjuk honlapunkon, ill. az Új Emberben és plébániai újságunkban is.
2. Akik fel iratkoztak és készültek (szentgyónással is), a 10 órai szentmisén részesülhetnek a betegek szentségében. https://www.youtube.com/watch?v=SqYcqcludek
3. A 10 órai szentmise után lesz plébániánk havi közös rózsafüzér imája, kitett Oltáriszentség előtt. – Ez egyben a Házasság Hete nyitánya is!
4. A Házasság Hete programjáról honlapunkon és a faliújságon is olvashatunk.
5. Kezdődik a Nagyböjt. Hamvazószerda szigorú böjt! Az esti misén a bűnbánat jeléül hamvazkodásban lehet részesülni. Természetesen ez nem helyettesíti a szentgyónást… – A böjti fegyelemről újságunkban olvashatunk.
6. A Keresztutat – szokás szerint minden péntek este a szentmise után közösen imádkozzuk.
7. Nagyböjti lelkinapunk szombaton 9 órakor kezdődik a plébánián. Ebéd tarisznyából. A zárószentmise kb. du. 3 óra után kezdődik. Mindenkit szeretettel várunk! – Reggel nem lesz szentmise.
8. A Rózsafüzér Királynéja újságunkban nagyböjti program is van (minden napra). Természetesen mindenki készíthet saját maga számára is. Fontos, hogy a „szentnegyvennap” igazi lelkigyakorlat legyen számunkra.
9. Febr. 18-án, vasárnap délután fél 4-től Játékdélután lesz a plébánián. Szokás szerint vetített képes útibeszámolóval kezdünk - ezúttal lettországi és litvániai képeket láthatunk -, majd kb. 4 órától közös jéték lesz. Társasjáték, kártya stb. - mindenki találhat magának kedvére valót. A felnőttek mellett a nagyobb gyerekeket is várjuk!

Febr. 4.
1. Hétfő este bérmálkozók összejövetele lesz.
2. Egy hét múlva (11.-én) lesz a Betegek világnapja. – A 10 órai szentmisén a betegek szentségében lehet részesülni (szentgyónással is készülve). Akik kérik, előre jelentkezzenek, iratkozzanak fel! https://www.youtube.com/watch?v=SqYcqcludek
3. Jövő vasárnap a 10 órai szentmise után kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a havi, közös rózsafüzért - jegyesekért, házasokért a Házasság hete nyitányaként.
4. Február 13-án, húshagyókedden 18:45-től Házasság Hete Roki Est a plébánián a 6 órai mise után
    Február 16-án, pénteken 18:30-tól keresztút házasokkal a templomban a 6 órai mise után
    Február 18-án, vasárnap a 10 órai mise után a házasok megáldása, házassági fogadalom megerősítése (az oltár előtt felsorakozva)

Jan. 28.
1. Ma ér véget az Imahét a keresztények egységéért. Köszönet mindazoknak, akik bekapcsolódtak a különböző helyszíneken
2. Pénteken lesz Urunk bemutatásának ünnepe (Gyertyaszentelő Boldogasszony). Az esti szentmisét gyertyaszenteléssel, körmenettel és a gyermekek bemutatásával/megáldásával kezdjük. 
- Elsőpéntek lévén, a szokásos szentségimádással folytatjuk az ünnepet.
- Ezen a napon a szerzetesi hivatásokért van könyörgő nap…
3. Már most hirdetjük, hogy két hét múlva (február 11.-én) a betegek világnapja alkalmából a 10 órai szentmisén a betegek szentségében lehet   részesülni, szentgyónással felkészülve. – Akik kérik, a sekrestyében vagy  az irodában iratkozzanak fel.

Jan. 21.
1. Ma van Isten Igéjének vasárnapja… Olvassuk a Szentírást és éljük?!
2. Ma kezdődik az Imanyolcad a Krisztus-hívők egységéért. Templomunkban szokás szerint hétfő este 6-kor jövünk össze közös imádságra. Igét hirdet Kübler János baptista lelkész. Az Imaest miatt a szentmise 5 órakor kezdődik! – Az Imahét részletes programja faliújságunkon és honlapunkon olvasható.
3. Hétfőn a Bérmálkozók, kedden az Ifjú Párok, szerdán a Nyugdíjasok összejövetele lesz.
4. A felnőttek farsangi összejövetele szombat du. 3 órakor kezdődik a plébánián…

Jan. 14.
1. Havi közös rózsafüzér imánk a 10 órai szentmise után lesz, kitett Oltáriszentség előtt. – Ezentúl minden hónap 2. vasárnapján…
2. Öröm, hogy megszületett plébániánk 4. elkötelezett rózsafüzért imádkozók csoportja (mégpedig férfiakból). – Ezen felül van még két csoport: az egyik, akik minden nap itt a templomban imádkozzák a rózsafüzért, a másik csoport pedig, akik minden este zoom-on imádkozzák együtt a rózsafüzért. – Még be lehet kapcsolódni, bármelyikbe is… Köszönjük az imaháttereket!
3. A havi Mindenki hittana kedden, a Házaskör pénteken lesz.
4. Kirándulni megyünk szombaton a Norma fa környékére (Szent Anna réti kápolna, stb.). Indulás a templom elől tömegközlekedéssel ½ 9-kor.
5. Egy hét múlva Isten igéjének vasárnapja. Reggel 9 órától felolvasás lesz a Szentírásból. Mindenki saját maga választhatja ki, amit szeretne felolvasni. Előzetesen kérjük feliratkozni. 
6. Imahét a Krisztus-hívők egységéért 21-én, vasárnap kezdődik a Bazilikában. Templomunkban szokás szerint hétfőn (22.-én) este 6-kor. Ezért a szentmise előtte 5 órakor lesz. Az Imahét részletes programja a faliújságon, ill. a honlapunkon is olvasható. - Imafüzet: https://www.meot.hu/dokumentumok/2023keresztyen/Imaheti
7. Plébániánk felnőtt farsangja 27.-én du. lesz a plébánián. - A felsőtagozatos (4-8. osztályosok) farsangja február 9-én 18 órától lesz, magyar szentek jelmezekkel készüljetek! A kisebb gyerekeket február 11-én szentmise után várjuk, ezen az alkalmon foglalkozásokkal kapcsolatos jelmezekbe öltözzetek!

Jan. 7.
1. Urunk megkeresztelkedésének ünnepe van. Ezzel zárul a karácsonyi időszak.
2. Holnaptól folytatódnak a plébániai összejövetelek. Figyeljük a Hitannórák rendjét!
3. Lakásszentelésekre szívesen megyek, ahova hívnak.
4. Közösségünk havi közös rózsafüzér imája, kitett Oltáriszentség előtt egy hét múlva lesz a 10 órai szentmise után (ezentúl minden hónap 2. vasárnapján).
5. Január 14-én vasárnap délután közösen tekintjük meg a Semmelweis c. új magyar filmet az Aréna Plázában. Felnőtteknek 2900,- diákoknak, nyugdíjasoknak 2400,- Ft. Jelentkezni kedd estig kérjük a kiküldött linken vagy személyesen irodaidőben. 
6. Január 20-án szombaton gyalogtúrára megyünk a Normafa környékére. Indulás a plébániáról 8.30-kor. BKV jegy/bérlet szükséges. Jelentkezni a plébánosnál jan. 18. csütörtökig.
7. Január 27-én szombaton du. 15 órától tartjuk a felnőttek farsangi összejövetelét a plébánián. Lehet készülni csoportosan jelenetekkel, egyéni előadásokkal, lesz vetélkedő és tombola. A tervezett produkciókat kérjük előzetesen Molnárné Elza főszervező felé jelezni. - A gyermekek farsangja február 10-én délelőtt lesz, melyről Pintérné Andrea hitoktató ad tájékoztatást.

2023.

Dec. 31.
1. Szent Család ünnepe lévén külön áldásban részesülhetnek a családok! – (Külön áldás van: a házaspároknak a házasság hetében… az édesanyáknak anyák napján, a nagyszülőknek júliusban… mindenkinek Balázs-áldáskor… és még sorolhatnám… És minden szentmisében mindenkinek :)
2. Ma Szent Szilveszter pápa – az év utolsó - napja van. A 10 órai szentmisén tartjuk az év végi hálaadásunkat (Te Deum). – Délután 3 órától lehet jönni a plébániára „szilveszterezni”: beszélgetés, játékok… (ki, mennyi időre tud jönni, bármikor bekapcsolódhat). Éjfélkor pedig a templomba szoktunk átmenni.
3. Január 1. Újév, Szűz Mária Isten Anyja ünnepe, a Béke világnapja. Kötelező ünnep. Templomunkban 10 és 18 órakor van szentmise.
4. Január 6. Vízkereszt ünnepe. Szintén kötelező ünnep: szentmise 10-kor és 18 órakor. A 10 órai szentmisén ünnepélyes vízszentelés („szenteltvíz készítés”). Szentmise után pedig elkezdődnek a ház (lakás) szentelések. Elsőként a plébánián! Átvonulunk, szentelés, majd közös szeretetvendégség (lehet hozni kínálni valókat is). 
Lakás, ill. házszentelésre szívesen megyek bárkihez, aki hív. – Örülök, hogy az elmúlt években több helyre is mehettem!
5. Elsővasárnap helyett 2024-ben a rózsafüzér imádkozása kitett Oltáriszentség előtt minden hónapban a 2. vasárnap lesz, mégpedig a délelőtti 10-es szentmise után! - A szokásos esti misék előtti rózsafüzér marad.
6. Kedden már folytatódnak a hittanok és egyéb összejövetelek (Babákmamák, Film klub, elsőpénteki szentségimádás)… 
- Ami a Felnőtt hittant illeti, az lehetne a MINDENKI HITTANA. – Többen többféle összejövetelre járnak, de hittanra nem, ill. jó lenne havonta legalább egy alkalom, amikor együtt lehetnénk/találkozhatnánk: „egy templom-egy család”. Elővennénk Egyházunk aktuális, mindenkit érintő témáit, stb. Így már januárban az eddigi Felnőtt hittan helyett Mindenki hittana a hónap 3. keddjén. (Az 1. kedd felszabadul).

Dec. 24.
1. A 10 órai szentmise után lesz a karácsonyi pásztorjáték.
2. Esti szentmise nem lesz - tegnap este volt előesti mise - (szenteste lévén). Viszont az éjféli szentmisével (24.00) megkezdjük karácsony ünneplését.
3. Dec. 25.-én és 26.-án a szokásos karácsonyi miserend lesz: de. 10 órakor és este 6 órakor.
4. Jövő vasárnap, december 31.-én lesz a Szent Család ünnepe. A délelőtti szentmisén a családokat ünnepélyes áldásban részesítjük. Ugyancsak a délelőtti szentmisén tartjuk az év végi hálaadásunkat is (Te Deum).

Dec. 17.
1. Örülök – és köszönöm – mindazoknak, akik részt vettek a templomunk karácsonyi nagytakarításában, „felöltöztetésében” és sok más munkában. Köszönjük az adományokat is! Isten fizesse meg!
2. A 10 órai szentmise után a Bajza Hangkör adventi hangversenyt ad templomunkban.
3. Süti vásár is lesz a mise után. Karitászunk már mise előtt 9 órától köszönettel várja a plébánián a felajánlott süteményeket.
4. A hajnali 6-os misék még folytatódnak. Örülök az eddigi résztvevőknek.
5. Az aradi Corul Academia Kórus koncertet ad hétfő este 6 órakor a templomunkban. Mindenkit szeretettel várnak.
6. Felnőtt hittan még lesz kedden este ¾ 7-től. A Nyugdíjasoknak pedig – kivételesen e héten - szerda délután ¾ 4-től.
7. Egy hét múlva, advent 4. vasárnapján csak délelőtt 10 órakor lesz szentmise templomunkban (a szenteste miatt). Akiknek ez nem jó, előtte már szombat este 6-ra is jöhetnek a vasárnapot megünnepelni.
8. A karácsonyi pásztorjáték is a jövő vasárnap délelőtti szentmise után lesz.
9. Karácsony ünneplése – a szenteste után – az éjféli szentmisével (24.00 órakor) kezdődik, majd 25-én és 26-án a de. 10 és 18 órai szentmisékkel folytatódik.
10. A Szent Család ünnepe az idén dec. 31.-re, vasárnapra esik. A délelőtti 10-es szentmisén áldjuk meg a családokat és ezen a vasárnapi szentmisén tartjuk az év végi hálaadásunkat (Te Deum!) is.
11. És a legfontosabb: az ünnepi készületben ne felejtse ki, ne halogassa senki a szentgyónást se!

Dec. 10.
1. Istennek hála az adventi lelkinapunkért! Örülök kinek-kinek a jelenlétéért, jó volt együtt… no, meg áradt a kegyelem is!
2. Az esti szentmise után Tüzes Marcell adventi orgona koncerttel ajándékoz meg minket!
3. Folytatódnak a hajnali misék: hétfő, kedd, szerda reggel 6 órakor… Örülök sokak jelenlétének!
4. Hétfő este bérmálkozásra készülők, kedden Biblia óra, szerdán E-csoport
5. Szombaton karácsony előtti nagytakarítás (ld. honlapunkon is!)…
6. Jövő vasárnap a 10-es mise után a Bajza Hangkör ajándékoz meg bennünket.

Dec. 3. 
1. Nagy öröm és hála, hogy sokan összejöttünk a közös adventikoszorú készítésre, gyertyagyújtásra… A szorgos kezek több koszorút is készítettek, lehet vásárolni is belőle!
2. Még lehet jelentkezni/szervezkedni a „Szállást keres a Szent Család” ájtatosságra. A sekrestyében lehet feliratkozni.
3. Reggel 9-kor kezdjük az elsővasárnapi közös rózsafüzér imát, kitett Oltáriszentség előtt!
4. Kezdődnek az adventi hajnali misék: hétfő, kedd, szerda reggel 6 órakor! Közös virrasztás, Jézus-várás! – A többi napon változatlan a miserend. – Keddi napokon közös reggeli a plébánián…
5. Megnyílt az Adventi postaládánk. A templomi faliújságon lehet egymást megajándékozni/megörvendeztetni!
6. Kedden este Felnőtt hittan, csütörtök este Film klub lesz.
7. December 8-án 16.30 órakor látogat plébániánkra Szent Miklós püspök küldöttje (Mikulás), szeretettel várja a gyerekeket. Aki szeretne vele találkozni, Pintér Andi néninek mielőbb jelezze.
8. Adventi lelkinapunk szombaton reggel 9 órakor szentmisével kezdődik a plébánián, majd egésznapos program. Ebéd – szokás szerint – tarisznyából. Ezen a napon reggel 7-es szentmise nem lesz. 
9. Jövő vasárnap az esti szentmise után Tüzes Marcell kántorunk adventi orgona-koncertje lesz templomunkban.
10. A Keresztény közösségek előadássorozat keretében december 10-én, vasárnap 19:00 órakor Újpalotán, a Boldog Salkaházi Sára templom közösségi termében (1156 Pattogós u. 1.) lesz a Fokolare Mozgalom bemutatkozása.  
11. Két hét múlva, az öröm vasárnapján a már megszokottá vált Karitász sütivásár lesz a szentmise után.

Nov. 26.
1. Az egyházi év utolsó vasárnapja van. Krisztust, a világmindenség királyát ünnepeljük. Hálát adunk az elmúlt egyházi évben kapott kegyelmekért…
2. Ifjú Párok néven új csoport indul fiatal házasok, jegyespárok, együtt járok, együtt élők részére. Első alkalom nov. 28.-án, kedden este mise után, 18.45-kor a plébánián.
3. Elsőpéntek következik. A szentségimádáson folytatjuk a közös hálaadást.
4. Szombaton adventi koszorú készítésére hívjuk a kedves testvéreket. A munkálatok már 14 órakor elkezdődnek. Aki tud jöhet fenyőágakat darabolni, padokat, asztalokat előkészíteni, stb. A kedves testvéreket koszorú készítésre 15 órától várjuk. Kellékeket a helyszínen lehet vásárolni, eszközöket viszont érdemes hozni. Számítunk azokra a testvérekre is, akik a plébániánk javára szeretnének besegíteni a koszorúk elkészítésével. Közös gyertyagyújtás a templomban 17.30-kor!
5. Indul a „Szállást keres a Szent Család” ájtatosság. Több változatban is lehet:
    a./ Szokás szerint a sekrestyében elhelyezett táblázatba fel lehet iratkozni (egymás otthonában találkozni)…
    b./ Irodaidőben a plébánián is lehet összejönni (akik nem egymás lakásán szeretnének)… akár 2-3-an összefogva…
    c./ vagy a különböző csoportok foghatnak össze? – A Házas Kör már el is kezdte a szervezést…
6. Érdemes elővenni a Plébániai újságunk múlt évi adventi számát. Részeletes tudnivalók vannak benne mindezekről.
7. Egy hét múlva advent első vasárnapja. 9 órától kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért. Szép kezdése lehet az új egyházi évnek.
8. Dec. 4.-én kezdődnek a hajnali misék – közösen virrasztunk, készülünk Jézus születésének ünnepére! Karácsonyig hétfőn, kedden, szerdán reggel 6-kor van szentmise templomunkban (este nincs). A többi nap változatlan.
9. Az adventi lelkinap december 9-én lesz…

Nov. 19.
1. Szent Erzsébetnek, a szeretet szentjének ünnepe van. Ez alkalomból, amint hirdettük, ma országos gyűjtés van a Katolikus Karitász javára. Szentmise után, kifelé menet is el lehet helyezni e célra az adományokat, a Szent Antal perselybe is, de banki átutalással is…
2. A délelőtti misében lesz a „Szent Erzsébet kenyere” megáldása, melyből minden család vihet haza…
3. Ma van a Szegények világnapja. Ez alkalomból Ferenc pápa külön üzenetet küldött, melynek teljes szöveg a faliújságunkon és az interneten is olvasható, „Ne fordítsd el arcodat a szegénytől” címmel. - https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-a-szegenyek-vilagnapjara-1818307
4. A Nyugdíjas hittan kivételesen kedden du. lesz, ¾ 4-től. Este pedig Felnőtt hittan.
5. November 28.-án, kedd este ¾ 7-kor indul az Ifjú Párok (IPÁ) hittan, melyre szeretettel várjuk a "friss házasokat", jegyespárokat és az együtt járókat/együtt élőket is!
6. Két hét múlva már kezdődik az Adventi időszak. Előtte szombat délután a szokásos, közös koszorú kötés és gyertyagyújtás. És majd kezdődnek a hajnali misék is!
7. Ma délután 3 órakor közös focimeccs-nézés lesz a plébánián, de lehet társasozni, játszani is.

Nov. 12.
1. A 10-es szentmise után fogászati tájékoztató lesz a plébánián. (A dentál-higiénéről és fogszabályzásról szóló tájékoztató előadásunk a      fogbetegségek megelőzésére fektet hangsúlyt. Bemutatjuk mindez hogy zajlik a gyakorlatban, és szívesen fogadjuk az érdeklődő kérdéseket is.)
2. Jövő vasárnap lesz Szent Erzsébet kenyere a Karitász Munkacsoport jóvoltából. Zacskót, táskát mindenki hozzon magával. A megáldott kenyeret a szentmise után lehet vételezni
3. Egy hét múlva: Szegények világnapja. – Országos gyűjtés lesz a Karitász javára.
----------------------
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére 2023
Kedves Testvérek!
Árpád-házi Szent Erzsébet személye és életpéldája több, mint 800 éve csodálattal tölti el a keresztényeket. Ma, amikor a közbeszéd jellemzően olyan embereket állít példaképként elénk, akik nem érdemeik által tettek szert hírnévre vagy gazdagodtak meg, Szent Erzsébet személyében egy olyan emberre emlékezünk, aki számára a földi jólét és a hírnév születésétől fogva adott volt, mégsem félt lemondani róluk, hogy az igazi javakban, Isten előtt gazdagodhasson.
Magától Szent Erzsébettől nem maradtak ránk írásos emlékek, naplók vagy levelek: amit tudunk róla, azt legendákból és életrajzokból ismerjük, amelyek a szentté avatására készülve vagy az azt követő időkben íródtak. Ez azonban mégsem jelent hiányt, sőt. Ma, amikor szinte minden témában bárkinek joga van ahhoz, hogy megszólaljon és véleményt nyilvánítson, Szent Erzsébet hallgatása különösen is beszédes, mert ő a tettei által beszél.
Főrangú kortársai, sőt még családtagjai is sokszor meg-nem-értéssel vagy megvetéssel fordultak felé: számukra érthetetlen és méltatlan, mi több, egyenesen botrányos volt, hogy egy királylány, az uralkodócsalád egyik tagja saját kezűleg ápoljon betegeket és gondoskodjon szegényekről, tudatosan hagyja el miattuk a palotát és főúri családját. Szent Erzsébet a világ és az ember felé fordult, de nem azért, hogy feltárja a sebeket, hanem hogy gyógyítsa és befedje őket.
Ferenc pápa idei magyarországi látogatásának talán leginkább megindító állomása a szegényekkel, menekültekkel, betegekkel való találkozás volt az éppen a Szent Erzsébet tiszteletére szentelt, Rózsák terén épült templomban. Talán természetesnek tartjuk, hogy egészségesek vagyunk, vagy hogy az anyagi eszközök a rendelkezésünkre állnak: amikor azonban rászorultabb testvéreinkkel találkozunk, és hagyjuk, hogy ez a találkozás megérintsen bennünket, könnyen rádöbbenhetünk, hogy mindaz, amit oly sokszor jogunknak és jussunknak tekintünk, valójában Isten ajándéka. Egy olyan ajándék, amelyet, ha nem is tudunk viszonozni, de továbbadhatunk.
Azok a testvéreink, akik néhány hónappal ezelőtt a Szent Erzsébet-templomban Ferenc pápa előtt tanúságot tettek, köszönetet mondtak a befogadásért, a munka- és lakhatási lehetőségért vagy azok nevében szólaltak meg, akik életüket a szegények szolgálatára szentelik. Mindez élő jele annak, hogy a szeretetszolgálat nem egy múltbeli dolog, mivel a szociális és a gazdasági kihívások, a fokozódó háborús konfliktusok, a nap mint nap több ezernyien hazánkba érkező menekült emberek még inkább szükségessé teszik azt a hitet, amely bátran kockáztat és kilép a világba.
Erre az aktív és a másik ember felé forduló cselekvő szeretetre hívott fel beszédében Ferenc pápa magyarországi látogatása során és hív ma is minket: 
„A tevékeny szeretet, a jótékonykodás azt jelenti, hogy van bátorságunk az emberek szemébe nézni! Nem tudsz segíteni a másiknak, ha elfordítod a tekinteted. A tevékeny szeretet azt a bátorságot igényli, hogy megérintsük a másikat: nem teheted meg, hogy távolról odadobsz pár fillért és nem érinted meg a másikat! Meg kell érinteni a másikat, rá kell nézni a másikra! És így, őt megérintve és rátekintve elindulsz azzal a rászorulóval egy úton, egy közös úton, amely ráébreszt arra, hogy te magad mennyire rászoruló vagy, mennyire rászorulsz az Úr tekintetére és kezére.” (Ferenc pápának a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban elhangzott beszéde, 2023. április 29.)
A szeretetet nyelvének mindig konkrétnak kell lennie. „Ti adjatok nekik enni!” – szól Jézus a tömeget látva a kenyérszaporítás csodáját megelőzően a megdöbbent apostolokhoz. E felhívás jegyében a katolikus intézményrendszer, a Karitász és a Szeretetszolgálat számos szervezete Szent Erzsébet példáját is követve jellemzően csendben, sokszor különösebb sajtóvisszhang nélkül, mégis konkrétan végzi a rábízott feladatot. 
A Karitász munkatársai a háború kitörése óta mintegy 42.000, Ukrajna területéről érkező menekültről gondoskodtak élelmiszerrel, ideiglenes szállással, a lakhatást, a megélhetést és a beilleszkedést célzó támogatással, valamint idén is segítették a nehéz körülmények között élő kárpátaljai magyarokat segélyszállítmányokkal, generátorokkal, gépjárművekkel, bútorokkal és más tárgyi adományokkal.
Emellett csak az idei évben összesen 103 bentlakásos és napközi táborban 4682 nehéz sorsú és hátrányos helyzetű gyermeket táboroztatott a Katolikus Karitász, illetve közel 10.000 gyermek tanévkezdését támogatta iskolatáskák és tanszerek adományozása mellett pénzbeli segítséggel is.
A Karitász által folyamatosan működtetett számos felzárkóztató, fejlesztő célú és öngondoskodást segítő, valamint krízishelyzeti program több ezer családnak és gyermeknek nyújt segítséget, illetve az idei esztendőben is útjára indul az adventi segélyprogram „Tárjátok ki a szíveteket!” címmel, amelynek keretében a Karitász karácsonyi és téli krízishelyzeti tevékenységéhez lehet csatlakozni a segélyakciók támogatásával vagy az 1356-os adományvonal felhívásával.
Adományainkkal, a jövő vasárnapi szentmise gyűjtésével vagy önkéntes munkánkkal mi is ennek a segítő szolgálatnak lehetünk részesei. Szent Erzsébet ünnepe felhívás a számunkra, hogy mi magunk is váltsuk tettekre mindazt, amit az ő példájából tanulhatunk. A legkülönfélébb válságok által sújtott világunkban is törekednünk kell arra, hogy saját nehézségeink, küzdelmeink mellett és ellenére is meglássuk mások gondját-baját, testi-lelki szükségét is.
Buzdításunkat Ferenc pápa hozzánk intézett szavaival szeretnénk zárni: „Testvéreim, arra bátorítalak benneteket, hogy mindig a szeretet nyelvén beszéljetek. Szent Erzsébet életének egyik epizódjában az Úr rózsává változtatta azt a kenyeret, amelyet ő a rászorulóknak vitt. Így van ez veletek is: amikor vállalkoztok arra, hogy kenyeret vigyetek az éhezőknek, az Úr kivirágoztatja az örömöt és az általatok nyújtott szeretettel illatosítja be életeteket”. (Ferenc pápának a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban elhangzott beszéde, 2023. április 29.)
Kelt Budapesten, 2023. november 6-án.
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Nov. 5.
1. Elsővasárnap, 9 órakor kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért.
2. A 10 órai szentmisén a bérmálkozásra jelentkezettek „befogadása” lesz, imádkozzunk értük.
    A szentmise után – mindenki névnapját ünnepelve – a plébánián agapé lesz. Lehet hozni kínálni valókat…
3. Az elmaradt Film klub csütörtök este lesz.
4. Jövő vasárnap a 10-es mise után fogászati tájékoztató lesz a plébánián. (A dentálhigiénéről és fogszabályzásról szóló tájékoztató előadásunk a      fogbetegségek megelőzésére fektet hangsúlyt. Bemutatjuk mindez hogy zajlik a gyakorlatban, és szívesen fogadjuk az érdeklődő kérdéseket is.)

Okt. 29.
1. Mindenszentek ünnepe (Nov. 1.) és Halottak napja (Nov. 2.) következik. Templomunk mindkét napon 9.00-19.00 óráig nyitva lesz, hogy az Urnatemető 
    látogatható legyen. - Templomőrzésre – aki teheti – kérjük feliratkozni.
    Szentmise mindkét napon de. 10-kor és este 6-kor lesz. 
2. Mindenszentek ünnepén a szentmisén való részvétel kötelező.
3. Nov. 1-8-ig a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára teljes búcsú nyerhető.
4. Elsőpéntek következik, közösségünk szentségimádásával.
5. Elsővasárnap 9 órától kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért. – Ekkor tartjuk a Mindenki névnapját is… a de.-i szentmise után szeretet 
    lakomával.

Okt. 22.
1. Ma van a Missziók vasárnapja. Az imádság mellett országos gyűjtés is van a missziók javára.
2. Délután 3 órára Bartolf Zsuzsanna népdalénekes és Horvát Attila Dragane harmónikaművész látássérültek Fényes nap c. koncertjére vagyunk hivatalosak a plébániára (a tapson kívül adományainkkal is támogathatjuk őket).
3. Ferenc pápa különösen az izraeli–palesztin háború miatt október 27-re, péntekre böjti, ima- és bűnbánati napot hirdetett a világ békéjéért. 
4. A kétnapos zarándoklatunkra szombaton reggel fél 8-kor indul az autóbusz…

Okt. 15.
1. A 10 órai szentmisén lesz az elsőáldozás.
2. Egy hét múlva a missziók javára lesz országos gyűjtés.
3. Jövő vasárnap du. 3 órakor a plébánián Bartolf Zsuzsanna népdalénekes és Horvát Attila Dragane harmónikaművész Fényes nap c. koncertje lesz.

Okt. 8.
1. Istennek hála templomunk, közösségünk éves ünnepéért. Öröm… és köszönet mindazoknak, akik magukénak érzik templomunkat, közösségünket!
2. Elhunyt Varga Zoltán testvérünk búcsúztatása templomunkban péntek délelőtt 11 órakor lesz. Sok-sok alkalommal részt vett a hétköznapi rózsafüzér imádságainkon…
3. Gyalogtúrát tervezünk szombatra. Részletek később.
4. Vasárnap a délelőtti szentmisén elsőáldozás lesz.

Okt. 1. 
1. Megkezdődött október, a rózsafüzér hónapja. Teljes búcsút nyerhet – a szokott feltételek mellett - az a hívő, aki a rózsafüzért templomban, vagy közösségben elimádkozza. https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BAcs%C3%BA
2. Templomunkban az esti szentmisék előtt, 5 órától közös rózsafüzér ima van, este fél kor pedig online (zoom) imádkozzuk.
3. Közeledik templomunk felszentelésének (okt. 3.) és a Rózsafüzér Királynőjének ünnepe (okt. 7). – Ez alkalomból minden év október első szombatján tartjuk templomunk búcsúját. Mivel templomunk a Rózsafüzér Királynéja Országos Szentélye, ekkor rendezzük meg a Rózsafüzért Imádkozók Országos Találkozóját is, immár 14. alkalommal! Az egész napos találkozót már 10 órakor kezdjük és 15.30-tól Erdő Péter bíboros úr a rózsafüzér közös imádságával és ünnepi szentmiséjével zárjuk.
4. Köszönet mindazoknak, akik az előkészületben részt vettek/részt vesznek (pl. templomtakarítás stb.).

Szept. 24.
1. Ma van az Elvándorlók és menekültek világnapja. Foglaljuk őket imáinkba.
2. A délelőtti szentmisében keresztelő és az elsőáldozók bemutatása lesz.
3. Szent Gellért ünnepe kapcsán (mint minden évben) a kisgyermekes anyukákkal (Babák-Mamák) elzarándokolunk a Gellért hegyi szikla templomba, kedden délelőtt. Indulás a templomunk elől 9 órakor.
4. Egy hét múlva már október, kezdődik a rózsafüzér hónapja. Teljes búcsút nyerhet – a szokott feltételek mellett - az a hívő, aki a rózsafüzért templomban, vagy közösségben elimádkozza. https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BAcs%C3%BA
5. Templomunkban az esti szentmisék előtt, 5 órától közös rózsafüzér ima van, este fél kor pedig online (zoom) imádkozzuk.
6. Egy hét múlva – elsővasárnap lévén – de. 9 órakor, kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért. 
7. Közeledik templomunk felszentelésének (okt. 3.) és a Rózsafüzér Királynőjének ünnepe (okt. 7). – Ez alkalomból minden év október első szombatján tartjuk templomunk búcsúját. Mivel templomunk a Rózsafüzér Királynéja Országos Szentélye, ekkor rendezzük meg a Rózsafüzért Imádkozók Országos Találkozóját is, immár 14. alkalommal! Az egész napos találkozót már 9 órakor kezdjük és 15.30-tól Erdő Péter bíboros úr a rózsafüzér közös imádságával és ünnepi szentmiséjével zárjuk.

Szept. 17.
1. Megjelent a Rózsafüzér Királynéja újságunk, benne a hittanórák rendje is! – Tanulmányozzuk és várunk mindenkit a különböző csoportokba!
2. Csütörtökön este 7-kor Tüzes Marcell (egyik kántorunk) orgonakoncertje lesz. Mindenkit szeretettel várunk!
3. Kerékpártúrára megyünk a Duna-kanyarba szombaton (vonattal indulunk, majd kerekezünk).
4. Még elfogadunk jelentkezőket az autóbuszos zarándoklatunkra (okt. 28-29-re. – Bpest-Báta-Pécs-Máriagyűd).

Szept. 10.
1. Hittanévnyitó szentmisénk de. 10 órakor kezdődik. Közösen kérjük a Szentlelket az új tanévre – gyermekek, felnőttek egyaránt! 
2. Hétfő este már kezdjük is az összejöveteleket, mégpedig azoknak a felnőttekkel, akik szeretnének bérmálkozni. Már tizenketten vannak, de még lehet jelentkezni!
3. Szept. 14.-én, csütörtök este 7-kor Gál Márta zenés irodalmi estje lesz a plébánián.
4. A Házas Kör is indul, pénteken este fél 8-kor, a szentségimádás után.
5. Az új tanév hittanórarendje a faliújságokon és a honlapunkon is olvashatók.
Babák-mamák minden kedd 10:00
Bibliaóra 2. kedd 18:45 (októbertől)
Bérmálkozók 2. és 4. hétfő 18:45
Házas Kör (házasságban élők) 3. péntek 19:30
Felnőtt hittan 1. és 3. kedd 18:45
Nyugdíjasok 4. szerda 15:45
Életige - Igekör (beszélgetés az evangélium tettekre váltásáról) utolsó csütörtök 18:45
E-csoport (egyedül élők) 3. hétfő 18:45
Mini hittan (kis- és középső ovis) péntek 16:00 – 16:30
Nagycsoport - 1. - 2.osztály péntek 16:30 – 17:15
Elsőáldozásra készülők péntek 17:15 – 18:00
Felsősök 2. és 4. péntek 18:00 – 19:30
Boldog Gizella kör (kézimunka- és imakör) minden hétfő 10:00
Filmklub 1. csütörtök 18:45
Világi domonkosok 1. szerda 16:30
Férfi ima péntek 6:00 (kéthetenként)

Szept. 3.

1. Elsővasárnap lévén 9 órától közös rózsafüzér imádság – kitett Oltáriszentség előtt, majd a 10-es szentmise, és két gyermek keresztelője!

2. A Hittanévnyitó szentmise 10.-én a délelőtti 10-es szentmisében lesz. – Az órarend megszerkesztése miatt még most is jó lenne tudni, hogy kik szeretnének járni, milyen „műfaj” legyen, a múlt tanévet is figyelembe véve, stb. Mielőbb (1-2 napon belül) kérjük jelezni – akik még nem tették meg.

3. Szeretettel hívunk mindenkit szeptember 14-én este 7 órára a Plébániára Gál Márta zenés-irodalmi műsorára, melyen elhangzanak: XVI. századi magyar bibliafordítások (Szt. Pál Szeretethimnusza, bibliai történetek), XVI. századi udvari tánc-zene zongorán.

4. Kétnapos zarándoklatot tervezünk okt. 28-29-re. – Bpest-Báta-Pécs-Máriagyűd… Autóbusz, szállás kb. 20-25 ezer Ft, létszámtól is függ. (A lelkigyakorlatunkon egyébként kb. ennyi kedvezményt kaptunk!) A szervezés (autóbusz, szállás foglalása) miatt szeptember 15-ig kérjük a jelentkezéseket.


Aug. 27.
1. Istennek hála a Szent Mónika közösségek (keresztény édesanyák) találkozójáért! Megtöltötték templomunkat, sok kegyelem érkezett. Örülök, hogy híveink közül is jó páran kitettek magukért…
2. Kedden este tartjuk a szokásos „Mindenki születésnapja” ünneplést. Este 6-kor szentmise (egymásért), majd szeretetvendégség a plébánián….
3. Csütörtökön este Ige-kör. A nyári szünet zárása és az új tanév lelki beirányozása…
4. Elsőpéntek következik, esti szentségimádással.
5. Szombaton de. lesz Fábry Kornél atya püspökké szentelése
6. Elsővasárnap 9 órakor közös rózsafüzér imádság…
7. A hittanévnyitó (Veni Sancte) szeptember 10-én lesz a de. 10 órai szentmisében.

Aug. 20.
1. Ez évben a Szent Mónika közösségek országos találkozója templomunkban lesz, augusztus 26.-án., szombaton de. 9 órától. Az ünnepi, püspöki szentmise 11 órakor kezdődik. Részletes program a faliújságunkon és a honlapunkon olvasható.
2. Egy hét múlva, 27.-én kerékpártúra lesz… Érdeklődni/jelentkezni a plébánosnál lehet.
3. Mivel közeledik az új tanév, tervezzük az órarendet. Kérjük felnőtt testvéreinket, jelezzék milyen hittanra, csoportra, összejövetelre jönnének szívesen – mire van igény… Köszönjük az eddigi jelzéseket!
4. Azok a 16 éven felüliek, akik már voltak elsőáldozók, de még nem voltak bérmálkozók és szeretnének bérmálkozni (nagyon ajánlott…!), mielőbb jelentkezzenek (legkésőbb aug. 27.-ig). - Az új tanévben szeretnénk velük egy intenzív felkészülést kezdeni és akkor a következő évben sor kerülhet a bérmálkozásukra. Öröm, hogy már jó pár jelentkező van!

Aug. 13.
1. Kedden, augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepe. A szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban este 6-kor lesz szentmise, de már a hétfő esti (előesti) szentmise is érvényes.
2. Idén vasárnapra esik augusztus 20., Szent István király ünnepe. – A Szent István Bazilikában du. 5 órakor kezdődik az ünnepei szentmise, melyre mindenki hivatalos.
3. Azok a 16 éven felüliek, akik már voltak elsőáldozók, de még nem voltak bérmálkozók és szeretnének bérmálkozni (nagyon ajánlott…!), mielőbb jelentkezzenek (legkésőbb aug. 25-ig).
Az új tanévben szeretnénk velük egy intenzív felkészülést kezdeni és akkor a következő évben sor kerülhet a bérmálkozásukra.
4. Mivel közeledik az új tanév, tervezzük az órarendet. Kérjük felnőtt testvéreinket, jelezzék milyen hittanra, csoportra, összejövetelre jönnének szívesen – mire van igény…
5. Ez évben a Szent Mónika közösségek országos találkozója templomunkban lesz, augusztus 26.-án., de. 9 órától. Az ünnepi, püspöki szentmise 11 órakor kezdődik. Részletes program a faliújságunkon és a honlapunkon olvasható.

Aug. 6.
1.Elsővasárnap lévén, reggel 9 órától közös rózsafüzér templomunkban.
2.Augusztus 8-án van az éves szentségimádási napunk. De. 8-tól az esti szentmisét bezáróan egész nap nyitva lesz a templomunk. Akik konkrét időpontot tudnak vállalni, kérjük jelentkezzenek.

Júl. 30.
1. Plébániai közösségünk lelkigyakorlata lesz a héten. Örülök, hogy sokan jelentkeztek. Az itthon maradóktól kérjük az imahátteret!
2. Elsőpéntek következik, kivételesen csendes szentségimádással…
3. Szombaton Havas Boldogasszony ünnepe.
4. Elsővasárnap de. 9 órától közös rózsafüzér, és Urunk színeváltozásának ünneplése.

Júl. 23.

1. Ma tartjuk a nagyszülők és idősek világnapját.

https://www.magyarkurir.hu/hirek/julius-23-an-tartjuk-nagyszulok-es-idosek-vilagnapjat

Teljes búcsú is nyerhető!

https://www.magyarkurir.hu/hirek/teljes-bucsu-nyerheto-nagyszulok-es-idosek-vilagnapja-alkalmabol

2, Az Életige összejövetel kivételesen pénteken lesz, a szentségimádás után, 19.30-tól.


Júl. 16. 
1. A kecskeméti lelkigyakorlattal kapcsolatosan tájékoztatót tartunk zoomon, este fél nyolckor. https://us02web.zoom.us/j/88551951476?pwd=azZjRW1PZk9iV1YzQkpKSlZJYWg1UT09
2. Egy hét múlva, 23-án Nagyszülők és idősek világnapja lesz. Imáinkkal, szeretetünkkel gondoljunk rájuk!
Teljes búcsú is nyerhető.
Júl. 2.
1. Elsővasárnap. A 10 órai szentmise előtt 9 órakor kezdődik közösségünk rózsafüzér imája.
2. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után közösségünk havi szentségimádása.
3. Még lehet jelentkezni plébániai közösségünk „Egy templom-egy család” lelkigyakorlatára, mely augusztus 3-6.-ig lesz minden korosztály számára. Az anyagiak ne legyen akadály, mert tudunk kedvezményt adni – pályázati pénzből is! 
4. Ma a Szentszék javára van országos gyűjtés („Péterfillérek”). Kifelé menet ki-ki elhelyezheti erre szánt adományát. Ferenc pápához örömmel társulunk ezen a vasárnapon, hogy ezáltal is megéljük a közösséget a világegyházzal. A hívek a Szentatyának felajánlott támogatással segíthetik az Egyetemes Egyház sokféle igényét és a leginkább rászorulókat.  https://katolikus.hu/cikk/peterfillerek-gyujtese-63158709

Jún. 25.
1. A 10 órai szentmisén a vajdasági (adai) Szentháromság Gyermekkórus szolgál…
2. A havi Életige összejövetel kivételesen szerdán, 28-án lesz.
3. Csütörtökön – Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén - Imre atya pappászentelésének 40. évfordulóját is ünnepeljük.

Jún. 18.
1. Öröm, hogy a különböző plébániai csoportok még tartanak kötetlen záróösszejöveteleket… Jó együtt és fontos a közösségépítés!
2. Öröm, hogy már sokan leadták lelkigyakorlatunkra (aug. 3-6) a jelentkezési lapjukat. Egy évben egyszer van ilyen, végre együtt lehet plébániánk nagy családja (a „0-100 éves” korosztály)!
3. Jún. 23. - Ezen a napon minden évben összejövünk, akiket együtt szenteltek pappá egy hálaadó szentmisére (immár a 49 éve) - akik még a „fedélzeten” vannak. Minden évben más a házigazda. Az idén a mi templomunkban találkozunk. Szentmise péntek de. 11-kor lesz. Szeretettel hívok és várok mindenkit, aki el tud jönni.
4. A vajdasági (adai) gyermekkórus ismét templomunkban énekel, jövő vasárnap a 10 órai szentmisén…
5. Az Új Ember újságot ajánlom minden családnak megvásárolni, mert benne vannak Ferenc pápa magyarországi látogatásának beszédei. Ezekről a későbbiek folyamán is fogunk még beszélgetni!

Jún. 11.
1. Úrnapja, Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe. A 10 órai szentmise kapcsán körmenetet tartunk
2. Hétfő este a Katekumen csoport záró összejövetele lesz.
3. Pénteken Jézus Szent Szíve ünnepe.
4. Szombaton  Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ünnepe.
    Fél 11-kor papszentelés a  Szent István Bazilikában…
5. Két lelkigyakorlat is lesz! Július 13-16-ig a fokoláre mozgalom szervezésében… Augusztus 3-6-ig pedig a plébániánk „Egy templom – egy család”       
    lelkigyakorlata. A tervezés-szervezés miatt fontos tudnunk a létszámot. Ezért kérjük mielőbb jelentkezni!

Jún. 4.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér – kitett Oltáriszentség előtt – 9 órakor kezdődik.
2. A mögöttünk lévő hittanos évért a 10 órai szentmisében adunk hálát. - Te Deum!
3. Délután 3 órától Capdebo Ákos tart diavetítéses útibeszámolót kanadai útjáról "Québectől a Niagara vízesésig" címmel (benne Montreál, Ottawa, Toronto). Az együttlétet 4 órától játékdélutánnal folytatjuk, ahogyan azt a járvány előtt megszoktuk.
4. Hétfő este online házaskör, kedden de. babák-mamák, este jegyesek összejövetele lesz.
5. Egy hét múlva lesz Úrnapja, a szokásos körmenettel a délelőtt 10 órai szentmise kapcsán.
6. Az "Egy Templom, Egy Család" lelkigyakorlatunkat augusztus 3-6-ig tartjuk. Plébániai közösségünk minden tagja hivatalos 0-100 éves korig. Szeretettel várjuk a kicsiket, nagyokat, családokat, egyedülállókat. A plébániai gyermekek hittantábora is ugyanitt, ugyanekkor zajlik majd. Jelentkezési határidő július 9. De aki teheti, minél előbb jelezze (szállás, étkezés megrendelése miatt). Jelentkezési lap a sekrestyében és a plébánián kérhető.  

Máj. 28.
1. Főegyházmegyénk hagyományainak megfelelően Pünkösdhétfőn, – május 29-én – kerül megrendezésre Máriaremetén a „Karizmák Ünnepe”. Részletek honlapunkon és a faliújságon olvashatók. - Ünnepi szentmise 15 órától, Bíboros úr vezetésével.
Templomunkban este 6-kor lesz szentmise, majd litánia.
2. Egy hét múlva elsővasárnap. De. 9-kor közös rózsafüzér, kitett Oltáriszentség előtt, 10 órakor pedig a hittanévzáró hálaadó szentmise (Te Deum) lesz.
3. Június 4-én vasárnap délután 3 órától Capdebo Ákos tart diavetítéses útibeszámolót kanadai útjáról "Québectől a Niagara vízesésig" címmel (benne Montreál, Ottawa, Toronto). Az együttlétet 4 órától játékdélutánnal folytatjuk, ahogyan azt a járvány előtt megszoktuk.
4. Két hét múlva lesz Úrnapja, a szokásos körmenettel.
5. A Rózsafüzér Királynéja - Plébániai újságunk – pünkösdi számát ajánljuk mindenkinek…

Máj. 21.
1. Kedden este a litánia után a Képviselőtestületünk ülésezik.
2. Hétfő este Katekumenek, kedd. de. Babák-mamák, csütörtökön Életige összejövetel lesz.
3. Egy hét múlva Pünkösd ünnepe.
4. Az "Egy Templom, Egy Család" lelkigyakorlatunkat Kecskeméten a Piarista Gimnázium kollégiumában augusztus 3-6-ig tartjuk. Plébániai közösségünk minden tagja hivatalos 0-100 éves korig. Szeretettel várjuk a kicsiket, nagyokat, családokat, egyedülállókat. A plébániai gyermekek hittantábora is ugyanitt, ugyanekkor zajlik majd. Jelentkezési határidő július 9. Jelentkezési lap a sekrestyében és a plébánián kérhető.

Máj. 14.
1. „Önkéntesség és szolgálat az egyházban” címmel nagyon fontos témát beszélgethettünk át tegnap. Öröm, hogy többen is elfogadták a meghívást!
2. Új időpont! Az "Egy Templom, Egy Család" lelkigyakorlatunkat Kecskeméten a Piarista Gimnázium kollégiumában augusztus 3-6-ig tartjuk. Plébániai közösségünk minden tagja hivatalos 0-100 éves korig. Szeretettel várjuk a kicsiket, nagyokat, családokat, egyedülállókat. A plébániai gyermekek hittantábora is ugyanitt, ugyanekkor zajlik majd. Jelentkezési határidő július 9. Jelentkezési lap a sekrestyében és a plébánián kérhető.
3. A májusi litániákat ezentúl hétköznapokon és vasárnap délelőtt a szentmisék után fogjuk imádkozni – abban a reményben, hogy így többen részt tudnak venni rajta.
4. Szombaton újra Élő Rózsafüzér zarándoklat lesz. Plébániánkról a Máriabesnyő-Kerepes szakaszra megyünk, reggel a Keleti pályaudvarról 7.00-kor induló vonattal Máriabesnyőre. A vonatnál találkozunk 6.45-kor. Bővebb információt a rokimindenki listán küldtünk. Érdeklődni Pintér Andreánál is lehet.
5. Hétfő este az „E csoport”, kedden de. a Babák-mamák, du. ¾ 4-kor a Nyugdíjasok, este a Jegyesek találkoznak.
6. Sokan nem tudják, hogy a 7. kerület jó pár utcája a mi templomunkhoz, plébániánkhoz (nem a Rózsák teréhez!) tartozik. A 7. kerületi önkormányzat (melytől minden évben kapunk pályázati pénzeket) a kerületben működő egyházakkal és gyülekezettekkel összefogva tartósélelmiszer gyűjtést szervez a 7. kerületi szegény családok megsegítésére. A gyűjtést máj. 26-ig tartjuk, és 27-én a Garay téren egy gyereknapi alkalom és ételosztás keretében fogjuk kiosztani a Dorkász Szolgálat segítségével. Szeretnénk legalább 300 élelmiszer csomagot összeállítani, ehhez kérünk adományokat. Olaj, rizs, liszt, cukor, tészta, konzervek, stb. formájában. Illetve, ha valaki szívesen jönne aznap segíteni a szortírozásban és a csomagok összeállításában, jelentkezhet...  - Szokás szerint a Szent Domonkos oltárhoz lehet lerakni, vagy iroda időben a plébánián. De lehet pénz adománnyal is hozzájárulni. Előre is köszönjük!

Máj. 7.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér kitett Oltáriszentség előtt 9 órakor kezdődik, majd májusi litánia és a 10 órai szentmise (Anyák napja!)
2. Hétfő este Hittel ismerkedők, kedden de. Babák-mamák, este Biblia óra lesz.
3. Szerdán a pakisztáni gyermekek támogatásával kapcsolatos hálaadó szentmise lesz este 6 órakor, majd a plébánián folytatva a megemlékezést/ünneplést.
4. A hétköznap esti szentmisék előtt, 17.45-től továbbra is közösen imádkozzuk a májusi litániákat.
5. Szombaton, május 13-án lesz az Erasmus+ Családpasztorációs mintaképzésünk harmadik képzési napja, melyet a szegedi Talentum Alapítvány tart az "önkéntesség és szolgálat az egyházban egyénként és házaspárként" témában a plébánia nagytermében. A délelőtti előadásokra (9 - 12-ig) minden érdeklődőt szeretettel várunk! A délutáni részen csak az egész mintaképzésen részt vevő házaspárok vesznek részt.
6. 2023. augusztus 17-20. között tartjuk az  "Egy Templom, Egy Család" lelkigyakorlatunkat Kecskeméten a Piarista Gimnázium kollégiumában. Plébániai közösségünk minden tagja hivatalos 0-100 éves korig. Szeretettel várjuk a kicsiket, nagyokat, családokat, egyedülállókat. A plébániai gyermekek hittantábora is ugyanitt, ugyanekkor zajlik majd. Jelentkezési határidő július 20. Jelentkezési lap a sekrestyében és a plébánián kérhető.

Ápr. 30.
1. Amint már hirdettük, délelőtt mindenki a Kossuth térre hivatalos a Ferenc pápa által vezetett fél 10-es szentmisére. Budapesten délelőtt – bíboros úr rendelete alapján - egy templomban sem lesz szentmise. – Ha valaki súlyos betegség, vagy önhibáján kívül nem tud részt venni a pápai szentmisén, követheti a TV-n, ill. a különböző csatornákon. Mint minden vasárnap és kötelező ünnepeken csak a személyes jelenlét érvényes! Ezért templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
2. Istennek hála és Ferenc pápának köszönet a három napos látogatásáért. Rengeteg kegyelem érkezett, sok a pozitív visszajelzés… Öröm, hogy híveink nagy része is követte az eseményeket! – Személyesen, ill. levelező listáinkon megoszthatjuk egymással a kapott kegyelmeket/élményeket!
3. Hétfőn, május elsején Szent József a munkás ünnepe.
4. Május a Szűzanya hónapja! Litániák: a hétköznap esti szentmisék előtt, 17.40-től, vasárnap pedig a 10-es mise előtt, 9.40-től.
5. Hétfő este Házaskör, kedden de. Babák-mamák, este Jegyesek összejövetele.
6. Szerdán este zenés irodalmi est Gál Márta és Pitti Katalin közreműködésével: https://rozsafuzerkiralyneja.hu/index.php/maj-3-gal-marti-est
7. Csütörtökön Film klub.
8. Elsőpéntek következik, szentségimádással.
9. Szombaton kerékpártúra.
10. Elsővasárnap de. 9-kor kitett Oltáriszentség előtt rózsafüzér.
11. Ma könyörgő nap van a papi hivatásokért és jó termésért (búzaszentelő).

Ápr. 23.
1. Délután Szemlélődő túra lesz a Városligetbe. Érdeklődni Kascsák Tamásnál lehet.
2. Hétfő de. Gizella kör, este Katekumen, kedden de. Babák-mamák, csütörtök este Életige összejövetel lesz.
3. Ferenc pápa pénteken érkezik Magyarországra. Imádkozzunk Szentatyánkért és apostoli útja gyümölcseiért! Vasárnap 9.30 órai kezdettel a Kossuth téren mutat be szentmisét. Ezen a délelőttön Budapesten egyetlen templomban sem lesz szentmise, mert mindannyiunkat a Pápa miséjére várnak. Vegyen részt mindenki, akinek egészségi állapota ezt megengedi. 
A térre 8:15 percig lehet belépni. A később érkezők már csak a környező utcák kivetítőinél követhetik a szentmisét.  A Kossuth téri szentmisén regisztráció nélkül részt vehet bárki. A helyszínen azonban biztonsági ellenőrzésen kell mindenkinek átesnie. Üveg és fémtárgyak nem vihetők be. Kisméretű kempingszék, szendvics, műanyag kulacs bevihető. 
Aki szeretné együtt ünnepelni a szentmisét plébániai közösségünk tagjaival, jöjjön a közös találkozási pontra: találkozó és közös indulás a Kossuth térre az Arany János utcai metrómegálló előtt (a Podmaniczky téren) reggel 7:00 órakor. Innen a Szabadság téren keresztül közelítjük meg a Kossuth teret. – Templomunkban este 6-kor lesz szentmise!
4. Egy hét múlva könyörgő nap lesz jó termésért (búzaszentelés).
5. Jövő vasárnap papi hivatások vasárnapja lesz. Imádkozzunk papi hivatásokért!

Ápr. 16.
1. Az isteni irgalmasság vasárnapja van. Teljes búcsú nyerhető ezen a napon. - https://www.vaticannews.va/hu/egyhaz/news/2020-04/isteni-irgalmassag-vasarnapja-20-eve-alapitotta-ii-janos-pal.html
2. Hétfőn de. a B. Gizella kör, este az E-csoport, kedden de. Babákmamák, du. ¾ 4-kor Nyugdíjasok, este Jegyesek összejövetele lesz.
3. Pénteken Házaskör.

Ápr. 9.
1. Öröm és hála, hogy a szentháromnapot együtt ünnepelhettük! Köszönöm a sokféle tevékeny szolgálatot, munkát, adományokat, részvételt…
2. A húsvétvasárnapi 10 órai szentmise után tartjuk a feltámadási körmenetet és ha még lesz rá igény, ételszentelést is lehet kérni/kapni.
3. Húsvéthétfőn is de. 10-kor és este 6-kor lesz szentmise.
4. Kedden Babák-mamák, este Biblia óra lesz.
5. Szombaton, április 15-én lesz az Erasmus+ Családpasztorációs mintaképzésünk második képzési napja, melyer dr. Papp Miklós morálteológus tart házasság témában a plébánia nagytermében. A délelőtti előadásokra (9 - 12-ig) minden érdeklődőt szeretettel várunk! A délutáni részen az egész mintaképzésen részt vevő házaspárok vesznek részt.

Ápr. 2.
1. Virágvasárnap – Kezdődik a Nagyhét. A szentmise barkaszenteléssel a Cházár A. utcában, a sekrestyei bejáratnál kezdődik, majd körmenettel folytatódik. 
2. Hétfőn Házaskör, kedden de. Babákmamák, este Jegyesek összejövetele lesz.
3. A Húsvéti Szentháromnap ünneplését csütörtök este 6 órakor kezdjük. Nagypénteken du. 3-kor, Nagyszombaton este 8-kor, Húsvétvasárnap de. 10-kor – körmenettel. Részletek a Rózsafüzér Királynéja újságunkban található, valamint a honlapunkon és a hirdető táblán.

Márc. 26.
1. Öröm, hogy újabb jelentkezők vannak a Lelki adoptálásra
2. Öröm, hogy a mai Krumplileves ebédre ismét voltak jelentkezők, így is támogatva Karitászunkat és építve közösségünket.
3. Tájékoztatásul közöljük, hogy templomunk villanyszámlája az elmúlt hónapban napi 3.300 Ft volt.
4. Hétfőn Katekumen összejövetel, kedd. de. Babákmamák, csütörtökön Életige-kör lesz.
5. Templomunk húsvét előtti nagytakarítása szombaton 1 órától lesz.
6. Egy hét múlva Virágvasárnap következik. A szentmise barkaszenteléssel a Cházár A. utcában, a sekrestyei bejáratnál kezdődik, majd körmenettel folytatódik. Kezdődik a Nagyhét!

Márc. 19.
1. Ma lenne Szent József ünnepe. Ezért a liturgiában át lett helyezve hétfőre…. Férfi testvéreink viszont már ma külön áldásban részesülhetnek...
2. Márc. 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
3. Péntek-szombaton felsős hittan lesz, szombaton a Margitszigetre kirándulunk - Március 27-én 17 órától közös hittan lesz nagycsoportostól harmadik   
    osztályos korosztálynak, húsvétra készülünk ezen az alkalmon
4. Szombaton, 25.-én túra lesz. Az időjárástól függően gyalog, vagy kerékpárral.
5. Március 26-án vasárnap a 10 órai szentmise keretében adunk hálát a lelki adoptálás gyümölcseiért: a megszületett gyermekekért és azokért a kegyelmekért, amelyekben vállalásunk kilenc hónapja alatt részesültünk. Ugyanebben a misében teszünk ígéretet egy új élet megmentésért. - Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik vállalnak lelki adoptálást, azaz lélekben örökbe fogadnak egy magzatot, akinek életét az abortusz veszélye fenyegeti. A lelki szülők kilenc hónapon át minden nap imádkoznak az örökbe fogadott gyermekért és családjáért. Részletes tudnivalókért Hegyi Borinál lehet érdeklődni személyesen, illetve a plakáton megadott e-mail-címen. 
6. Jövő vasárnap, 26-án Krumpli leves ebéd lesz a plébánián.
7. Hétfő este az  „E- csoport” összejövetele, kedden de. Babákmamák, du. Nyugdíjasok, este Jegyesek összejövetele lesz.
8. Következő vasárnap a Szentföld javára lesz gyűjtés.
9. Templomunk húsvéti nagytakarítása április 1-én, szombaton lesz.  13 órától, várjuk a segítőket, ha csak rövid időre tud jönni valaki, akkor is örülünk. 

Márc. 12.
1. Márc. 15-én, szerdán egész napos szentségimádás lesz templomunkban, 9 órától kezdve. Az első órában gitáros-énekes szentségimádás lesz kifejezetten a magyar nemzetért, egységéért, megtéréséért, békéjéért. És hálát is adhatunk, hogy „él még nemzet e hazán”. Gyerekekkel is lehet jönni:)!
2. Holnap lesz Ferenc pápa megválasztásának 10. évfordulója. Várjuk április végi látogatását. Minden szentmisében imádkozunk érte.
3. Jövő vasárnapig zajlik a Karitász által meghirdetett tartósélelmiszergyűjtés. A Szent Domonkos oltárhoz lehet hozni az adományokat.
4. Hétfőn Katekumenek összejövetele, kedden de. Babákmamák, este Biblia óra, pénteken Házas Kör lesz.
5. Március 26-án vasárnap a 10 órai szentmise keretében adunk hálát a lelki adoptálás gyümölcseiért: a megszületett gyermekekért és azokért a kegyelmekért, amelyekben vállalásunk kilenc hónapja alatt részesültünk. Ugyanebben a misében teszünk ígéretet egy új élet megmentésért. 
- Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik vállalnak lelki adoptálást, azaz lélekben örökbe fogadnak egy magzatot, akinek életét az abortusz veszélye fenyegeti. A lelki szülők kilenc hónapon át minden nap imádkoznak az örökbe fogadott gyermekért és családjáért. 
Részletes tudnivalókért Hegyi Borinál lehet érdeklődni személyesen, illetve a plakáton megadott e-mail-címen.

Márc. 5.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzért 9 órakor kezdjük, kitett Oltáriszentség előtt.
2. Az esti szentmise után Nagyböjti orgonakoncertet ad Tüzes Marcell Sámuel.
3. Dr. Orbán Gábor nyugalmazott atya hamvait templomunk urnatemetőjében helyezzük el hétfőn a 11 órakor kezdődő szentmise kapcsán, bíboros atya vezetésével. Aki tud, hozhat sós süteményt, pogácsát, hogy meg tudjuk vendégelni a hozzátartozókat, atyákat…
4. Gál Márta zenés irodalmi estet tart a plébánián, szerda este a szentmise után.
5. Hétfő este online Házas-kör, kedden Jegyesek összejövetele lesz.
6. Megkezdődik - 14 házaspár részvételével - az Erasmus+ pályázatunkhoz tartozó családpasztorációs mintaképzés. Az első képzési napot 2023. március 11-én szombaton Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató tartja családdal és gyermekneveléssel kapcsolatos témákról. A program délelőtti része (9-től 12 óráig) nyitott lesz, szeretettel hívunk minden érdeklődőt! Helyszín a templom melletti volt OKISZ székház emeleti nagyterme."

Febr. 26.
1. Ma országos gyűjtés van a Katolikus Iskolák javára. A perselyadományokat e célra gyüjtjük.
2. Hétfőn katekumenek, kedden nyugdíjasok összejövetele lesz.
3. Képviselőtestületünk szerda este tartja zárszámadó gyűlését.
4. Csütörtökön Film klub lesz.
5. Elsőpéntek következik… Az esti szentmise után szentségimádás keretében imádkozzuk a Keresztutat.
6. Martos Levente Balázs püspökké szentelése szombaton de. 10 órakor lesz a Szent István Bazilikában.
7. Egy hét múlva elsővasárnap. Reggel 9-től kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért.
8. A jövő vasárnap, esti szentmise után Nagyböjti orgonakoncertet tart Tüzes Marcell Sámuel.

Febr. 19.
1. Istennek hála a Házasság hetéért, annak programjaiért, valamint közös farsangunkért! - Jó együtt lenni!
2. A 10 órai szentmise kapcsán a házaspárok külön áldásban részesülhetnek.
3. Ma könyörgő nap van a világ éhezőiért. Az imádság mellett továbbra is köszönettel fogadjuk karitászunk javára az adományokat, melyekkel segíteni tudjuk a rászorulókat.
4. Hétfőn E-csoport, kedden jegyesek, csütörtökön Igekör összejövetel lesz.
5. Hamvazószerda következik, kezdődik a Nagyböjti idő. Az esti szentmisében – a bűnbánat jeleként - hamvazkodási lehetőség is lesz. – Ezen a napon szigorú böjti nap van: 18 éves kortól 60 éves korig csak háromszor ehetünk, egyszer szabad jóllakni. Hústilalom 14 éves kortól.
6. Szombaton de. 9-kor kezdődik a nagyböjti lelkinapunk a plébánián. Reggel 7-kor nem lesz szentmise, hanem majd a lelkinap keretében. Ebéd szokás szerint „tarisznyából” (ki, mit hoz). Jöjjünk, hogy együtt irányozzuk be a „szentnegyvennapot”…!
7. Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz gyűjtés.

Febr. 12.
1. Ma kezdődött a Házasság hete. A Roki játékban résztvevőket szeretettel várjuk a plébánián pénteken a szentmise után a közös játékra, beszélgetésre. Lehet hozni harapnivalót is. A jelentkezést újra nyitottuk, ha szeretne csatlakozni valaki, megteheti ma estig. 
2. Hétfőn este Katekumen összejövetel, kedden Biblia óra lesz.
3. Filmklub csütörtökön, kapcsolódva a Házasság hetéhez... Terv: megnéznénk az Ida regényét, Gárdonyi könyvéből tavaly készítettek filmet.
4. Plébániánk „farsangi mulatsága” szombaton lesz. A gyermekeknek délelőtt 10-től, a felnőtteknek délután 3-tól.

Febr. 5.
1. Amint már közhírré lett téve, Ferenc pápa új segédpüspökkel ajándékozta meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyét, Martos Levente Balázs személyében. Püspökké szentelése 2023. március 4-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a budapesti Szent István Bazilikában, amelyre bíboros úr „szeretettel hívja és várja a paptestvéreket és a híveket. Imádkozzunk vele és érte, hogy Urunk tegye eredményessé püspöki működését”.
2. Elsővasárnap lévén 9 órakor kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért.
3. Hétfő este Házas Kör, kedden délelőtt Babák-mamák összejövetele lesz.
4. Kedden este 18.45-kor kezdődik a házasságra készülők felkészítése (jegyesoktatási sorozat). Még lehet jelentkezni!
5. Egy hét múlva kezdődik a Házasság Hete. - https://hazassaghete.hu/

Jan. 29.
1. Csütörtökön, február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe – Urunk bemutatása. A szentmise gyertyaszenteléssel, körmenettel kezdődik a Szent Domonkos oltárnál. A gyermekeket különösen is várjuk, külön áldásban részesülhetnek!
2. Elsőpéntek következik, szentségimádással. – E napon van Szent Balázs emléknapja. A szentmise kapcsán Balázs-áldásban lehet részesülni.
3. Szombaton gyalogtúra van a terveink között!

Jan. 22.
1. Isten Igéjének vasárnapja van. Újabb meghívás, hogy olvassuk rendszeresen a Szentírást (Bibliát).
2. Ma fejeződik be az Imanyolcad a Krisztus-hívők egységéért…
3. Képviselőtestületünk 25-én, szerda este fog ülésezni.
4. Hétfő este Katekumenek összejövetele, csütörtökön Életige-kör lesz.
5. Folytatódnak a lakásszentelések is…
6. Mi is kapcsolódunk a https://hazassaghete.hu/ rendezvényekhez a Rokiban idén is, mely programra szeretettel várjuk a házaspárokat, valamint azon jegyespárokat, akik már rendelkeznek kitűzött házasságkötési dátummal. Jelentkezni online lehetséges, mely regisztráció megtalálható a Roki honlapján.
A jelentkezőkre néhány feladat vár, hogy újból, vagy még jobban megismerjék egymást játékos keretek között. A játékokhoz leírást küldünk a regisztráció során megadott e-mail címre. A feladatokat nektek tetsző időben végezhetitek a záró esemény napjáig, mely 2023. február 17-én péntek 18:45-kor lesz a plébánián. További részletek Kascsák Tamástól.
Jelentkezési határidő 2023. január 29. 12:00 (amikor a harang szól). 

Jan. 15.
1. Ma kezdődik az Imahét a Krisztus-hívők egységéért.  – Ezért hétfőn kivételesen 17 órakor kezdődik az esti mise, 6 órakor pedig az imaest, melynek igehirdetője Magyarkuti Tóth Katalin evangélikus lelkész lesz. Szokás szerint minden este más-más helyen lesz a közös imaalkalom. Honlapunkon és a faliújságon részletesen olvasható a hét programja… Az imafüzet is letölthető! https://www.meot.hu/index.php/keresztyen-m
2. Hétfő este 18.45-kor a nem nyugdíjas E-csoport (egyedül élők-egyedül állók) összejövetele, kedd du. 15.45-kor nyugdíjasok, péntek este 19.30-kor a házas-kör összejövetele lesz.
3. Egy hét múlva Isten Igéjének vasárnapja lesz. A Bibliát, Isten üzenetét ünnepli az Egyház… Már lehet rá készülni! https://www.liturgia.hu/l/isten-igejenek-vasarnapja/

Jan. 8.
1. Hétfő este 18.45-től Katekumenek összejövetele. Az együtt járókat és a jegyespárokat is várjuk!
2. Kedden este Biblia óra.
3. Szerdán Öko-kor lesz – filmnézéssel.
4. Csütörtökön este Film klub lesz a plébánián.
5. A Krisztus-hívők egységéért Imahét lesz január 15-22-ig.
6. A már többször hirdetett, Erasmus+ „Családpasztorációs animátorképzés”-re való jelentkezés a mai napon megkezdődik. Jelentkezési határidő: január 20. 
Olyan házaspárok jelentkezését várjuk, akik mindketten részt tudnak venni a képzés minden alkalmán. A képzési napok: március 11. (Uzsalyné dr. Pécsi Ritával), április 15. (dr. Papp Miklós atyával) és május 13. (a Talentum Alapítvánnyal). Az előadások a házasság, a család, a gyereknevelés és az önkéntes szolgálat témái köré épülnek, számtalan aspektusát megvilágítva azoknak. Az idén nyár végén vagy ősszel pedig egy háromnapos lelkigyakorlatos elvonuláson mélyíthetik tovább a jelentkezők tudásukat, elkötelezettségüket. 
A képzés (és a készülő képzési anyag) célja, hogy az egyházban önkéntes szolgálatot vállaló házaspárokat felkészítse a családpasztorációs szolgálatra. 

Jan. 1.
1. Szombaton délelőtt meghalt XVI. Benedek emeritus pápa... Temetése január 5-én csütörtökön, fél 10-kor kezdődik. Szentmise templomunkban 2-án, hétfő este lesz érte.
2. Újév, a Béke világnapja. - Elsővasárnap lévén de. 9-től közös rózsafüzér, kitett Oltáriszentség előtt.
3. Hétfő este 19.45-től Házas Kör (zoom), kedden Életige-kör.
4. Kedden az esti szentmisét Bánáthy Marikáért, volt sekrestyésünkért ajánljuk fel a szentmisét, aki Karácsony előtt halt meg.
5. Január 6. Vízkereszt, kötelező ünnep. Szentmise este 6-kor, majd elsőpénteki szentségimádás.
6. Kezdődnek a lakásszentelések. Időpontot a plébánostól lehet kérni.
7. Gyalogtúra lesz szombaton.

2022.
Dec. 25.
1. Hétfőn (Karácsony 2. napján) is vasárnapi miserend lesz: 10 és 18 órakor.
2. Pénteken lesz a Szent Család: Jézus, Mária és József ünnepe. Szentmise este 6-kor, benne a családok megáldása.
3. Az év végi hálaadás 31-én (szombaton) az esti 6-os szentmisében lesz (Szilveszter). Ezen a napon reggel nem lesz szentmise.
4. Egy hét múlva már január 1. (Újév), Szűz Mária, Isten Anyja ünnepe és a Béke világnapja.
    Elsővasárnapi rózsafüzér 9 órakor, kitett Oltáriszentség előtt!

Dec. 18.
1. Köszönet mindazoknak, akik bármilyen formában kivették részüket templomunk karácsonyi ünnepünk előkészítésében munkájukkal, adományaikkal. Isten fizesse meg!
2. A 10 órai szentmise után a Bajza Hangkör Kórus ad hangulatos adventi koncertet.
3. Advent utolsó hetében folytatódnak a hajnali 6-os szentmisék.
4. Holnap este ¾ 7-kor az E csoport, kedden du. ¾ 4-kor pedig a nyugdíjasok összejövetele lesz.
5. Karácsony ünneplését szombat du. 3-kor a Karácsonyi játékkal nyitjuk, majd 24.00 órakor az éjféli szentmisével folytatjuk. Vasárnap, Karácsony napján és másnapján (25-én, 26-án)  is de. 10-kor és este 6-kor lesznek szentmisék.
6. A következő napokban még van lehetőség a karácsonyi szentgyónás elvégzésére!

Dec. 11.
1. A 10-es szentmise után karitász-sütivásár lesz. Kérjük a kedves Testvéreket, aki teheti, járuljon hozzá saját készítésű süteménnyel a vásárhoz, melynek bevétele Karitász adománya lesz. - Kérjük, hozzon magával otthonról mindenki dobozt, amiben elviheti a vásárolt sütit: szeretnénk így is kevesebb szemetet termelni, felesleges zacskót használni - eleget téve az elnyert ökogyülekezeti díjunknak. Köszönjük.
2. Az esti szentmise kapcsán Fűri Gábor volt kántorunk halálának 10. évfordulójára emlékezünk – imádsággal, majd orgonálással. Ld. honlapunk!
3. Folytatódnak a hajnali misék: hétfő, kedd, szerdai napokon, 6 órai kezdettel. Kedden közös reggeli… A többi napon változatlan a miserend.
4. Hétfőn este a Katekumen csoport jön össze, kedden este Biblia óra.
5. Templomunk karácsony előtti nagytakarítása és a betlehem felállítása jövő szombaton a reggeli szentmise után kezdődik.
6. Egy hét múlva (18-án) a 10 órai szentmise után a Bajza Hangkör Kórus ad  hangulatos adventi koncertet.
7. Továbbra is folytatjuk az ukrán-orosz háború áldozatainak segítését (tartós élelmiszert, vagy pénz adományt várunk). Legutóbb több mint 200e Ft értékben tudtunk továbbítani. Isten fizesse meg!

Dec. 4.
1. Elsővasárnap, 9 órakor közös rózsafüzér, kitett Oltáriszentség előtt.
2. A délelőtti szentmise után emlékezünk meg Szent Miklós püspökről. - Gyerekek! Jön Szent Miklós püspök küldöttje!
3. Istennek hála az adventi lelkinapunkért! Köszönet a kapott kegyelmekért, résztvevőkért…
4. Csütörtökön az esti szentmise után Fórumot tartunk. – Visszatekintés lelkinapunkra és „szinodális” jövőtervezés, beszélgetés plébániánk életéről.
5. Pénteken este 8 órakor lesz templomunkban a  Pénzügyőr Zenekar adventi koncertje. – Belépőjegy nincs, de adományokat köszönettel fogadunk templomunk javára. - Részletek a plakáton és honlapunkon.
6. Szombaton gyalogtúra. Jelentkezés csütörtök estig.
7. Jövő vasárnap, öröm vasárnapján lesz a szokásos karitász-sütivásár a szentmise után. Kérjük a kedves Testvéreket, aki teheti, járuljon hozzá saját készítésű süteménnyel a vásárhoz, melynek bevétele Karitász adománya lesz. - Kérjük, hozzon magával otthonról mindenki dobozt, amiben elviheti a vásárolt sütit: szeretnénk így is kevesebb szemetet termelni, felesleges zacskót használni - eleget téve az elnyert ökogyülekezeti díjunknak. Köszönjük.
8. A 10 órai szentmise után bábjáték is lesz.
9. Továbbra is folytatjuk az ukrán-orosz háború áldozatainak segítését (tartós élelmiszer, vagy pénz adományok). Köszönjük az eddigieket.
10. Dec. 11-én az esti szentmise kapcsán Fűri Gábor volt kántorunk halálának 10. évforulójára emlékezünk – imádsággal, majd orgonálással. Ld. honlapunk!

Nov. 27.
1. Megkezdődött az advent, az új Egyházi év… Adventi miserendünk a szokásos lesz: hétfő, kedd, szerda „hajnali misék”, 6 órai kezdettel. A többi nap változatlan.
2. Örülök, hogy már többen is szentgyónással zárták, ill. kezdték az Egyházi évet.
3. Elsőpéntek következik, közös szentségimádással.
4. Zenés elmélkedést tart Gál Márta testvérünk, dec. 2-án, pénteken 15.45-kor a plébánián. Részletek honlapunkon olvashatók.
5. „Szállást keres a Szentcsalád”!  - Ahogy már előző években is - a templomból indul a Szent Család képe. Egy család – vagy egyedülálló - hazaviszi. Aznap náluk van, együtt imádkozik körülötte a család. Majd a következő nap elviszik a Szentcsalád képét egy másik családhoz, akik befogadják. A befogadó családnál együtt imádkozik a két család: szentírás-olvasás, adventi énekek (olvasva, vagy énekelve) megélt hitbéli tapasztalatok megosztása. A lényeg az egymás felé fordulás, ismerkedés, kölcsönös szeretet. Másnap indul tovább a kép a következő családhoz, így adventben minden nap 2 család találkozik, együtt imádkozik. - Jelentkezés a Szent Család befogadására a sekrestyében elhelyezett táblázatban!
6. Adventi lelkinapunk december 3-án, szombaton lesz, 9 órai kezdéssel. Ezen a napon a szentmise a lelkinap keretében lesz, kb. 12 órakor a plébánián. – Majd ebéd (tarisznyából) utána pedig film vetítés.
7. A Rózsafüzér Királynéja újságunk adventi száma már vételezhető, benne adventi programmal…
8. Akik meg adósak az ez évi egyházi hozzájárulással, mely lelkiismeretbeli kötelességünk – a bevétel 1 %-a -  („egyházi adó”), tisztelettel kérjük mielőbb rendezni. – Ugyanakkor Isten fizesse meg az eddigieket…
9. Isten fizessen meg a múlt vasárnapi karitász gyűjtés adományozóinak (126.000 Ft).
10. Minden nap imádkozunk a szomszédunkban, Ukrajnában zajló háború megszűnéséért, a békéért. Most itt a lehetőség a gyakorlati tettek mezejére lépni. A munkácsi karitász igazgató atya lehetőséget kapott, hogy a határon kiviheti a rászorulóknak gyűjtött tartós élelmiszer adományokat. Aki tudja, nov. 30. szerda estig helyezze el e célra szánt adományait a Szent Domonkos oltárnál vagy adja le az irodában. A gyűjtés ez után is folyamatos lesz. Akinek egyszerűbb készpénzben átadni az erre szánt adományt, az keresse a plébánost vagy az irodát! (Az átutalás ebben az esetben nem jó megoldás!)
11. Szép volt közösen készíteni adventi koszorúinkat. Tegnap este az első gyertya meggyújtása után megáldásra is kerültek az új koszorúk. Segítse kinek-kinek adventi készületét az adventi koszorúk mellett elmondott napi imádság. 
12. Hétfő este Katekumen, csütörtökön Film klub lesz.

Nov. 20.
1. A 10 órai szentmisében a betegek szentségében részesítjük mindazokat, akik jelentkeztek és felkészültek…
2. Szent Erzsébet ünnepe kapcsán – a szeretet szentjére emlékezve - a szentmisében kenyeret áldunk, majd osztunk („Szent Erzsébet kenyere”)… - Mindazoknak pedig, akik feliratkoztak a szentmise után „Karitász ebéd” lesz a plébánián.
3. Ahogy hirdettük is, ma országos gyűjtés van a Katolikus Karitász javára.  Szokás szerint kifelé menet mindenki elhelyezheti a kosárba erre szánt adományát.
4. Zenés elmélkedést tart Gál Márta testvérünk, 25-én pénteken 15.45-kor a plébánián. Részletek honlapunkon olvashatók.
5. Ma van az Egyházi év utolsó vasárnapja, Krisztus, a világmindenség királya főünnepe. Egy hét múlva már kezdődik az Advent!
6. Szombaton délután 14:30 órai kezdettel ADVENTI KOSZORÚ készítés lesz a plébániánkon. Ezen a napon 14:00 órára várjuk azokat a testvéreket, akik segíteni szeretnének az asztalok felállításában, fenyőágak darabolásában. - Az idén is szeretnénk eladásra készíteni koszorúkat, így azokra a testvérekre is szükség van, akik vállalják ezt a feladatot. Szeretettel várunk mindenkit.
7. Adventi miserendünk a szokásos lesz: hétfő, kedd, szerda „hajnali misék”, 6 órai kezdettel. A többi nap változatlan.
8. Adventi lelkinapunk december 3-án, szombaton lesz.
9. „Szállást keres a Szentcsalád”! Jövő vasárnap, advent I. vasárnapján, a 10-es szentmise után - ahogy már előző években is - a templomból indul a Szent család képe. Egy család – vagy egyedülálló - hazaviszi. Aznap náluk van, együtt imádkozik körülötte a család. Majd a következő nap elviszik a Szentcsalád képét egy másik családhoz, akik befogadják. A befogadó családnál együtt imádkozik a két család: szentírás-olvasás, adventi énekek (olvasva, vagy énekelve) megélt hitbéli tapasztalatok megosztása. A lényeg az egymás felé fordulás, ismerkedés, kölcsönös szeretet. Másnap indul tovább a kép a következő családhoz, így adventben minden nap 2 család találkozik, együtt imádkozik. - Jelentkezés a Szent Család befogadására a sekrestyében elhelyezett táblázatban!

Nov. 13. 
1. Ma a Szegények VI. Világnapja van. Ferenc pápa üzenete honlapunkon is olvasható…
2. Nov. 20-án a Katolikus Karitász javára lesz országos gyűjtés.
3. Nov. 20-án a 10 órai szentmisében a betegek szentségében lehet részesülni! Általa a beteg a Szentlélek kegyelmét kapja, amely az egész embert segíti és tökéletesíti: megerősíti az Istenbe vetett bizalomban, erőt ad a kísértések ellen, s alkalmassá teszi arra, hogy betegségét erős lélekkel viselje, sőt, küzdjön egészségéért, ha az szolgál üdvösségére, ill. kérje és elfogadja a jó halál kegyelmét, ha Istennek ez az akarata. Az élők szentsége és a holtak szentsége egyszerre. 
Felkészülés: 
 - szentgyónással és névszerinti jelentkezéssel, valamint olvassuk el: 
 - a Katolikus Egyház Katekizmusa 1499-1525 pontokat és 
 - a Találkozás a kereszténységgel c. könyv 41. fejezetét!
4. Karitász csoportunk szeretettel hívja plébániánk idős, nyugdíjas és özvegy testvéreit ebédre Szent Erzsébet-napja alkalmából. Találkozásunkra november 20-án, vasárnap, a 10 órai szentmisét követően kerül sor a hittan teremben.  Jelentkezési határidő: november 16. szerda este.
5. Ebben az évben utoljára nyílik alkalmunk mézet rendelni Rippert Sándor győrzámolyi termelőtől.
A rendeléseket jövő vasárnap, azaz november 20. estig kérjük leadni a rokimindenki listán küldött ill. a sekrestyébe kitett táblázatba. A méz átvétele december első napjaiban várható. - Kérjük, hogy mindenki hozza vissza a plébániára  az üres mézes üvegeket legkésőbb december 1-ig.
6. Egy hét múlva Krisztus, a Világmindenség Királya Főünnep lesz… az egyházi év utolsó vasárnapja. Két hét múlva (nov. 27) már kezdődik az új egyházi év = advent első vasárnapjával.

Nov. 6.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér 9 órakor kezdődik.
2. A délelőtt 10 órai szentmisén a mendei egyházközség gitáros kórusa szolgál. – Ekkor ünnepeljük „Mindenki névnapját”. Szentmise után agapé lesz a plébánián (ki, mit hoz – de anélkül is lehet jönni!).
3. Kedden nem lesz baba-mama alkalom a plébánián,  mert foglalt lesz a terem. - Helyette mindenkit szeretettel várunk hétfőn este online a házas hittanon. Gyülekező 19:45, kezdés 20:00. 21:00-ig beszélgetés a vasárnapi evangéliumról házasságainkra vetítve,  utána kötetlen beszélgetés, amíg bírjuk…
4. Kedd este Biblia óra, pénteken ifjúsági!

Okt. 30.
1. A 10 órai szentmisén Rónaszéki János primíciája (újmiséje) lesz. Szentmise után a plébánián szeretetvendégség, melyhez hozzá lehet járulni, lehet hozni kínálni valókat...
2. Egy hét múlva a 10 órai szentmisén a mendei egyházközség gitáros kórusa fog szolgálni. Ekkor tartjuk „mindenki névnapját” is. Szentmise után köszöngethetjük egymás, lehet hozni finomságokat…
3. Halottak napja kapcsán templomunk nyitva tartása (melyet több fórumon olvashatunk):
Okt. 29. szombat: 6.45 - 9.00 óráig. – Szentmise: 7.00
Okt. 30. vasárnap: 9-12-ig és 16-19-ig. – Szentmise: 10.00 és 18.00
Okt. 31. hétfő: 9-19-ig – Szentmise: 18.00
Nov. 1. kedd:  9-19-ig – Szentmise (kötelező): 10.00 és 18.00
Nov. 2. szerda: 9-12-ig és 16-19-ig. – Szentmise: 10.00 és 18.00
4. Ilyenkor búcsúnyerési lehetőség is van:
„Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-8-ig minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: szentgyónás, szentáldozás és imádság a Szentatya szándékára. Ezen felül szükséges, hogy az illető egyáltalán ne vonzódjék semmi bűnhöz, még a bocsánatos bűnhöz se. - Aki halottak napján (vagyis az azt megelőző nap delétől a halottak napját követő éjfélig) meglátogatnak egy templomot, vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel...”
5. Ez évben is lehetőség van, hogy összeírjuk halottainkat, akikért imádkozni szeretnénk és a papírt egy borítékban a Jézus Szíve oltárnál lévő kosárkába helyezzük (adománnyal, de anélkül is). Értük az év folyamán szentmiséket ajánlunk fel. Az elmúlt évben pl. 31 szentmise „ment” értük.
6. Csütörtökön film klub.
7. Elsőpéntek, közös szentségimádással.

Okt. 23.
1. Hétfőn Katekumenek összejövetele, csütörtökön Ige-kör lesz.
2. Jövő vasárnap a 10 órai szentmisén Rónaszéki János primíciája lesz templomunkban és egyben „mindenki névnapját” is ünnepeljük. Szentmise után agapé a plébánián. Lehet hozzájárulni, kínálni valókat hozni…
3. Mindenszentek és Halottak napja kapcsán a templomunk nyitva tartása a következő lesz:
Okt. 29. szombat: 7.00 - 9.00 óráig. – Szentmise: 7.00
Okt. 30. vasárnap: 9-12-ig és 16-19-ig. – Szentmise: 10.00 és 18.00
Okt. 31. hétfő: 9-19-ig – Szentmise: 18.00
Nov. 1. kedd:  9-19-ig – Szentmise: 10.00 és 18.00
Nov. 2. szerda: 9-12-ig és 16-19-ig. – Szentmise: 10.00 és 18.00
Templomőrzésre kérünk szépen jelentkezőket, a szokás szerint felíratkozva...

Okt. 16.
  1. A Nyugdíjas hittan kivételesen szerda du. ¾ 4-kor lesz. – A nem nyugdíjas Egyedül élők-Egyedülállók összejövetele hétfő este ¾ 7-kor.
  2. Házas Kör pénteken ½ 8-tól lesz a plébánián.
  3. Szombaton gyalogtúra lesz.
  4. Október a rózsafüzér hónapja. Igyekezzünk minél többen bekapcsolódni a közös rózsafüzér imádságokba (misék előtt, ill. interneten minden este fél 9-től).
  5.  A tegnap pappá szentelt Rónaszéki János újmiséje templomunkban október 30-án de. 10-kor lesz. - Ekkor tartjuk a "Mindenki névnapját" is.
  6. Két hete zajlik a népszámlálás. Örülök, hogy már sokan részt vettek benne. Még ma estig ki lehet online tölteni a kérdőívet. Aki nem tölti ki, azt felkeresik majd személyesen a számlálóbiztosok. Valljuk meg bátran római katolikus hitünket (14. kérdés: Mi a vallása, felekezete?)
  7. Ma van a Missziók vasárnapja. Imádkozzunk a missziókban szolgálókért, az evangélium terjedéséért. Szentmiséről kifelé menet adományokat is       gyűjtünk e célra.

Okt. 9.
1. Az idei elsőáldozás templomunkban a 10 órai szentmisén lesz. Imádkozzunk értük!
2. Hétfőn Katekumenek (elsőáldozásra, bérmálkozásra készülők), kedden Bibliaóra lesz.
3. Szombaton de. 10-kor lesz Rónaszéki János diakónus pappá szentelése a Terézvárosi templomban.
4. Következő vasárnap a missziók javára lesz gyűjtés.

Okt. 2.
1. Istennek hála a tegnapi ünnepért! Templomunk születésnapja/névnapja... Plébániai közösségünk éves ünnepe! Elsőbbséget élvez minden más plébániai ünnepünknél! - Covid? Rossz idő? Egyéb program? Elkötelezett testvéreinket nem tartotta vissza. Istennek hála: sokan, sokféle szolgálatot vállaltak már az előkészületekben is és a nap folyamán is - mindannyiunk örömére, Isten dicsőségére és a Rózsafüzér Királynéja iránti szeretetből. - Plébánosi dicséret érte!
- Mindemellett immár a Rózsafüzért imádkozók XIII. országos találkozója is volt a mai nap. Az ország minden részéből - még Belgrádból is - érkeztek zarándokok!
- Sok, szép konkrét tapasztalat is elhangzott, hogy kinek, mit jelent a rózsafüzér ima, és milyen csodák, imameghallgatások történnek általa...
2. A mai vasárnapon van a terménybetakarítási hálaadás/terményáldás. Lehet hozni jelképesen egy-egy terményt, hálánk jeléül…
3. Elsővasárnap lévén 9 órakor kezdjük a közös rózsafüzért, kitett Oltáriszentség előtt.
4. A tegnapi ünneplést folytathatjuk. Hétfőn, 3-án lesz templomunk felszentelésének évfordulója (1915. okt. 3.), pénteken pedig (7-én) templomunk védőszentjének, a Rózsafüzért Királynőjének ünnepe.
5. Csütörtökön az esti szentmise után Filmklub lesz a plébánián. Az Öko Körrel közös szervezésben a  Vándormadarak c filmet fogjuk megnézni.
Szinkronizált Francia természetfilm  90 perces.6. Elsőpéntek következik a szokásos szentségimádással.
7. Egy hét múlva a 10 órai szentmisén lesz templomunkban az elsőáldozás. Imáinkkal támogassuk őket!

Szept. 25.
1. Ma az elvándorlók és menekültek világnapja van. Sok mindent hallunk e témában. Fontos, hogy imádkozzunk a megoldásért!
2. Köszönet mindazoknak, akik a szombati templomtakarításba beneveztek!
3. Du. fél 4-kor orgona bemutató lesz, majd orgonahangverseny.
4. Október 1-én, szombaton lesz templomunk búcsúja, mely egyben a RÓZSAFÜZÉRT IMÁDKOZÓK XIII. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA is – de. 9-15 óráig. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, Bíró László püspök atya vezetésével. Mindenkit szeretettel várunk éves ünnepünkre… (reggel 7-es mise nem lesz). Részletes program a Rózsafüzér Királynéja újságunkban és a faliújságokon olvasható. 
5. Jövő vasárnap lesz a Terménybetakarítási hálaadás. Szokás szerint lehet hozni jelképesen egy-egy gyümölcsöt, terményt... - hálaadásunk jeléül.

Szept. 18.
1. Folytatódnak a hittanórák, közösségi összejövetelek. E héten: 
- A nyugdíjas korosztálynak kedden du. ¾ 4.
- A nem nyugdíjas egyedül élőknek/egyedülállóknak hétfő este ¾ 7. 
- Az ifjúságnak péntek este fél 8.
- A babák-mamákkal kedden de. 9 órakor indulunk a Gellért hegyi sziklatemplomhoz.
2. Templomunk nagytakarítása 24-én, szombaton du. 3 órakor kezdődik.
3. Két hét múlva, okt. 1-én, szombaton lesz templomunkban a Rózsafüzért Imádkozók XIII. Országos Találkozója. Legyünk jó házigazdák! Az egész napos program reggel 9 órakor kezdődik. Ez egyben templomunk búcsúja is. Az ünnepi szentmise de. 11-kor kezdődik, Bíró László püspök atya vezetésével.
4. Az Ars Sacra fesztivál https://ars-sacra.hu/ keretén belül a 10 órai szentmise kapcsán 
- " Végtagjainkban szegeket vert az Evangélium" - címmel Kecseti Gabriella testvérünk grafikai és textil kiállításának megnyitója kezdődik templomunkban…  
- A szentmise után pedig a Bajza Hangkör Kórus ad egy rövid koncertet.
- Szeptember 25-én, 15:30-tól orgonabemutatót és hangversenyt tartunk a legfiatalabbak számára - a gyermekek megszólaltathatják templomunk orgonáját, a regisztereket, megfújhatják a sípokat és kipróbálhatják, hogy a padon ülve vajon elérik-e a már a pedált... - A hangszerbemutatót követően, a 16:00-kor kezdődő orgonahangversenyen szintén a fiatal korosztályé a főszerep. Az elsősorban számukra összeállított műsorban, Bach, Franck, Liszt és Vierne művei segítségével a játszóasztalt körbeülve hallgathatják, hogy az orgona hangzását hogyan lehet a suttogó piano-tól a hatalmas íveket betöltő zengésig fokozni.

Szept. 11.
1. A 10 órai szentmisén Veni Sancte – hittanévnyitó! Gyerekek, felnőttek együtt kérjük a Szentlelket az új hittanos évre.
2. Már el is kezdődtek, és holnaptól folytatódnak az összejövetelek. Az időpontok honlapunkon és a hirdetőtáblákon olvasható.
3. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia őszi ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy csatlakozik az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) kezdeményezéséhez és szeptember 14-ére közös európai imanapra hív a békéért. Ezért… szeptember 14-én, szerdán, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén a templomokban csendes szentségimádás keretében vagy más megfelelő módon imádkozzanak a békéért Európában. – Templomunkban az esti 6-os mise után tartunk szentségimádást.
4. Már korábban is hirdettük, ki is van plakátolva, hogy 17-én, szombaton lesz a Mindszenty gyalogos zarándoklat. Gyülekező: 7:00 órától a Városmajorban. Indulás: 8:00 órakor. 12-kor Máriaremetén bíborosi szentmise, majd egyéb programok… - Bárhol, bármikor be lehet kapcsolódni!
5. Az Ars Sacra fesztivál https://ars-sacra.hu/ keretén belül 
- Jövő vasárnap a 10 órai szentmise után a Bajza Hangkör Kórus ad egy rövid koncertet. Majd a hangverseny után
- " Végtagjainkban szegeket vert az Evangélium" - címmel Kecseti Gabriella grafikai és textil kiállításának megnyitója lesz templomunkban.

Szept. 4.
1. Elsővasárnap lévén, 9 órától kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért.
2. Csütörtökön Kisboldogasszony ünnepe lesz.
3. A Képviselőtestületünk csütörtökön, az esti szentmise után ülésezik.
4. A hittan évnyitó szentmise egy hét múlva lesz, de már volt és e héten is lesz egy pár összejövetel: 
- Boldog Gizella Kör hétfő de. 10-kor
- Házas Kör (HK) online (zoom-on) hétfő 19.45-től
- Babák-mamák kedd de. 10.00 órától. 
A többi hittan időpontját legkésőbb a hittanévnyitón ismertetjük (a jelentkezőktől is függ!).
5. Ismét lesz Mindszenty Zarándoklat a Városmajorból Máriaremetére, szeptember 17-én, szombaton. https://mindszentyalapitvany.hu/varosmajor/varosmajor-zarandokfuzet.pdf

Aug. 28.
1. Mindenki születésnapját tartjuk. A 10-es szentmisén egymásért imádkozunk, majd a plébánián folytatjuk szeretet-lakomával… Mindenki hivatalos!
2. Életige összejövetel lesz csütörtökön este.
3. Elsőpéntek következik, közös szentségimádással.
4. Egy hét múlva elsővasárnap. Kitett Oltáriszentség előtt közös rózsafüzér, 9 órától.
5. Az új hittanos év megnyitása szeptember 11-én lesz. – Egy héten belül kérem a gyermekek-felnőttek jelentkezését az összejövetelekre, hogy tudjuk tervezni az órarend!

Aug. 21.
1. Már többen adakoztak a pakisztáni gyerekek iskoláztatására. Péntek este hálaadó szentmise lesz az adakozókért, gyerekekért, az „ügyért”… majd szentmise után beszélgetési lehetőség a plébánián. https://www.fokolare.hu/hirek/13343
2. Szombaton bringatúra (Gyömrői tó-Úri). Jelentkezés csütörtök estig.
3. Egy hét múlva a szokásos „Mindenki születésnapja”! De. 10 órakor szentmise egymásért, majd agapé a plébánián.
4. A nyáron is volt/van élet plébániai közösségünkben! Olvasható is róla a Rózsafüzér Királynéja plébániai újságunkban!

Aug. 14.
1. A 10 órai szentmise után keresztelő lesz.
2. Holnap, augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepe. A szentmisén való részvétel kötelező. – Templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
3. Augusztus 20.-án szombaton, Szent István király ünnepén templomunkban de. 10 órakor lesz szentmise. – Du. 5 órakor a Szent István Bazilikában ünnepi mise, körmenettel.
4. A Rózsafüzér Királynéja plébániai újságunk nyári száma vételezhető! Benne – többek között – plébániai lelkigyakorlatunkról beszámoló… stb.

Aug.7.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér 9 órakor kezdődik.
2. A 10 órai szentmise után szerény agapé lesz a plébánián. Lehet hozni „kínálni valókat”.

Júl. 31.
1. Minden évben márc. 15-én és aug. 4-én van templomunkban az egész napos szentségimádás. Csütörtökön de. 9 órai szentmisével kezdjük, majd 10-kor engesztelő imaóra, du. 5-kor a kitett Oltáriszentség előtt közös rózsafüzér, este 6-kor szentmise. – De. 11-től du. 5-ig kérünk jelentkezőket templomőrzésre…
2. Elsőpéntek következik, a szokásos esti szentségimádással.
3. Szombaton du. két esküvő is lesz templomunkban…
4. Egy hét múlva de. 9-kor kezdődik az elsővasárnapi közös rózsafüzér, kitett Oltáriszentség előtt, majd a szentmise után agapé a plébánián… Lehet hozni "kínálni valókat"!
5. Rónaszéki János diakonus egy éves plébániai gyakorlatát nálunk befejezte, a nyár elején megtörtént a közös elköszönés. Augusztus 1-től a Pestszenterzsébeti plébánián folytatja készületét a papszentelésre. Imáinkkal továbbra is kísérjük!
6. A Magyar Kurir pályázatot hirdetett „Az én templomom, a mi templomunk” címmel https://www.magyarkurir.hu/hirek/az-en-templomom-mi-templomunk-foto-es-esszepalyazatot-hirdetunk Egy hete már közzé tettem, most az Új Ember újságban is olvashatjuk. Örülök, hogy már vannak, akik beneveznek/rámozdultak. Tanulmányozzuk, és minél többen pályázzanak! 
Idézet a pályázati kiírásból: "Szeretnénk bemutatni, határon innen és túl, közösségi hitéletünk legfontosabb tereit. A templomot, ahová olvasóink járnak, amit a magukénak éreznek, és amelyben nem csak egy épületet látnak, hanem egy találkozási helyet Istennel és egymással. 
Arra kérjük Önt, hogy küldje el nekünk, annak a templomnak a fényképét, amelyre őszinte szívvel azt tudja mondani: Az én templomom, a mi templomunk!" 

Júl. 24.
2. Plébániánkra hétfőre virradó éjjel betörtek. Elvitték a templomi perselyek kulcsait tartalmazó kulcscsomót is. Kérjük, hogy a következő intézkedésig (mely a perselyek lezárása ill. cseréje, valamint egy új, biztonsági persely elhelyezése lesz) a templomnak szánt adományokat (mécsesek, újságok, könyvek, stb.) csekken vagy átutalással fizessük, pénzt a kihelyezett perselyekbe egyelőre ne dobjunk
- Egyébként már régóta szorgalmazzuk, hogy egyházi adót, adományt is, aki teheti, banki átutalással vagy postai csekken fizessen, így mentesülünk a készpénz okozta rengeteg plusz problémától (számolás, beváltás, őrzés-védelem, bankba vitel).
- A vasárnapi perselypénz összegét is többen már banki átutalással küldik. Ne érezze senki kellemetlenül magát attól, hogy vasárnap nem dob a perselyező kosárba, mert teljesen nyugodt lehet a lelkiismerete, ha ő utal.
- Kérjük, hogy utaláskor a megjegyzés rovatban ki-ki jelezze a befizetés célját (egyházi hozzájárulás, adomány, persely stb.). Egyházi hozzájárulás esetén a lakcímet is kérjük minden esetben a megjegyzésbe beírni.
- Természetesen, akinek nincs lehetősége utalni vagy csekken befizetni, az irodában a bankkártyás fizetés is rendelkezésre áll, illetve a készpénzt továbbra is elfogadjuk.

Júl. 17. 
1. Idén immár másodjára kerül sor a Szentatya által tavaly bevezetett „Nagyszülők és idősek világnapja” megünneplésére, amelyet 2022. július 24-én, jövő vasárnap a 10 órai szentmise keretében tartunk. A világnapot minden évben július negyedik vasárnapján tartja meg a Katolikus Egyház. A Szentatya célja ezzel a nagyszülők és az idősek megbecsülése és szerepük átértékelése. Az idei megemlékezés mottója a 92. zsoltár verse „Még öregkorukban is gyümölcsöt teremnek”  (Zsolt 92,15). Az időseket és a nagyszülőket áldásban részesítjük templomunkban ezen a napon. Imádkozzunk értük!
Júl. 3.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér de. 9-kor kezdődik.
2. Szentmise után keresztelő is lesz.
3. Plébániai közösségünk felnőtt lelkigyakorlata júl. 6-10-ig lesz. Kérjük és köszönjük az itthon maradók imáit!
4. Péter-Pál ünnepe után a mai vasárnapon a Szentszék javára van országos gyűjtés („Péter fillérek”). Szokás szerint - a szentmiséről kifelé menet adhatjuk e célra hozzájárulásunkat. https://katolikus.hu/cikk/peterfillerek-gyujtese-39358553

Jún. 26.
1. Istennek hála a mezőkövesdi Jézus Szíve zarándoklatért…
2. A 10 órai szentmise után tájékoztató lesz a szombathelyi lelkigyakorlat résztvevőinek.
3. A balatoni kerékpártúra kedd reggel indul.
4. Életige összejövetel lesz csütörtökön az esti szentmise után.

Jún. 19.
1. Az Úrnapja előtti „Világméretű szentségimádást” templomunkban pénteken este kezdtük és a 10 órai szentmise kapcsán a körmenettel folytatjuk. 
2. Istennek hála, hogy szombaton 3 pap és 2 diakónus szentelésére került sor Esztergomban… https://www.magyarkurir.hu/hirek/erdo-peter-utolso-leheletunkig-papok-maradunk-pap-es-diakonusszentelest-unnepeltek-esztergomban
3. Istennek hála, hogy a mai szép ünnepen 2 felnőtt testvérünk lett elsőáldozó!
4. A pénteki Jézus Szíve ünnepe után szombaton Mezőkövesdre zarándokolunk a Jézus Szíve templomba. A külön busz reggel 8 órakor indul templomunktól. – De. szentmise, litánia, majd kiállítások és egyéb programok… Hozsanna énekeskönyvet mindenki hozzon magával. Étkezés batyuból lesz, innivalót is bőségesen hozzon mindenki.  Ezen kívül plédet vagy összecsukható NEK-es széket is ajánlatos hozni. https://www.magyarkurir.hu/hirek/100-eves-mezokovesdi-jezus-szive-bucsu-kiallitas-nyilt-centenariumhoz-kapcsolodva
5. A háromnapos balatoni bringatúrára jún. 28-án indulunk. 
6. Örülök, hogy a július 6-10-ig tartó szombathelyi felnőtt lelkigyakorlatra már szép számú jelentkező van!

Jún. 12.
1. A 10 órai szentmisén tartjuk a tanévzáró hálaadást, Te Deum-ot. Gyerekek, felnőttek sok kegyelmet kaptunk az elmúlt tanév hittanos összejövetelein. Van miért hálát adnunk!
2. Szentmise után a plébánián folytatjuk, mindenki hivatalos a szeretetlakomára (agapé) – folytatva, élve a szentháromságos életet, a kölcsönös szeretetet. Kínálgathatjuk egymást. – Ekkor lesz közös alkalom elköszönni Rónaszéki János diakónustól is, aki a nyáron másik plébániára költözik, ott folytatja gyakorlatát, felkészülését a papszentelésre.
3. Hétfő este még lesz katekumen összejövetel, akik közül ketten, egy hét múlva lesznek elsőáldozók.
4. Egy hét múlva lesz Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe. A szentmise kapcsán körmenet is lesz a szokott útvonalon (Istvánmező).
5. A mezőkövesdi jún. 25-i autóbuszos Jézus Szíve zarándoklatra még lehet jelentkezni.
6. Jún. 28-30-ig lesz a balatoni kerékpár túra. Már lehet jelentkezni!
7. A júliusi, szombathelyi rokis közösségépítő felnőtt lelkigyakorlatunkra Úrnapjáig lehet jelentkezni. Anyagi segítséget tudunk biztosítani a rászorulóknak…

Jún. 5.
1. Köszönet a szombat délelőtti templomtakarítóknak!
2. Reggel 9-kor kezdődik az elsővasárnapi rózsafüzér imánk!
3. Holnap, Pünkösdhétfőn, kerül megrendezésre Máriaremetén a „Karizmák Ünnepe”. De. 10-től kezdődik… du. 3-kor lesz a bíborosi záró szentmise.
4. Pünkösdhétfőn templomunkban este 6-kor lesz szentmise. Mise után, 18.55-kor a Duna TV-ben összefoglaló film lesz a NEK-ről. Együtt nézhetjük a plébánián… 
5. Kedden du. nyugdíjasok, este jegyesek összejövetele.
6. Szombaton, 11-én bringatúrára megyünk a nagymarosi Duna-kanyarba. Jelentkezés a plébánosnál.
7. Jövő vasárnap, 12-én lesz a hittan évzáró szentmisénk, utána pedig szeretetlakoma (agapé) a plébánián. Lehet hozni „eszegetni valókat”… - Egyúttal Janó diakónus is most köszön el tőlünk (köszönhetünk el tőle közösen), mert a nyártól, másik plébánián folytatja gyakorlatát.
8. Két hét múlva lesz az úrnapi körmenet!
9. A mezőkövesdi autóbuszos Jézus Szíve zarándoklatra még van egy pár hely…
10. A júliusi, felnőtt - 18 év feletti - szombathelyi rokis közösségépítő lelkigyakorlatunkra Úrnapjáig lehet jelentkezni. Anyagi segítséget tudunk biztosítani…
11. A Rózsafüzér Királynéja plébániai újságunk pünkösdi számát már lehet vételezni.

Máj. 29.
1. Vasárnap lévén a mai májusi litánia 9.40-kor kezdődik.
2. Ma Urunk mennybemenetelét ünnepeljük… Egy hét múlva már Pünkösdvasárnap.
3. A ma délelőtti gitáros szentmise után 3 kisgyermeket keresztelünk! Imádkozzunk értük és családjukért!
4. Hétfő este katekumenek összejövetele lesz.
5. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után havi, közös – Szentlélekváró - szentségimádásunk!
6. Elsővasárnap 9 órakor kihelyezett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért.
7. Ahogy már hirdettük is, június 25-én Mezőkövesdre zarándokolunk. A Jézus Szíve templomban szentmisével kezdjük, majd egyéb programok is lesznek. Ha legalább 40 jelentkező lesz, akkor külön buszt is rendelünk. – Egyébként vonattal, vagy személykocsikkal megyünk. Jelentkezni máj. 31-ig (a létszám miatt fontos)!
8. A júliusi szombathelyi felnőtt lelkigyakorlatra Pünkösdvasárnapig kérjük a jelentkezési lapokat leadni.

Máj. 22.
3. Hétfőn, az esti 6-os szentmise után. Lányi Béla misszionárius lesz a vendégünk.
Ehhez a templomhoz kötnek életem fontos eseményei: az elsőáldozás és a bérmálkozás is. - A Regnum Kápolnából a "nagytemplomba" vittek minket ilyen alkalmakkor. Talán a híveket is érdekelné, hogy volt szerzetesi hivatás (vagyis van, de a Fülöp-szigeteken) ennek a plébániának a területéről is.
4. Szerdán a Képviselőtestületünk ülésezik.
5. Csütörtökön Életige összejövetel lesz.
6. Jézus Szíve ünnepe után, június 25-én Mezőkövesdre zarándokolunk a Jézus Szíve templomba. Jelentkezés május 30-ig. Az autóbusz rendelése miatt fontos tudnunk a létszámot.
7. Július 6-10-ig Szombathelyen tartjuk plébániai közösségünk felnőtt lelkigyakorlatát. Jelentkezési lap kitöltésével Pünkösdvasárnapig kérjük a jelentkezéseket, öt ezer Ft előleg befizetésével.
8. A hittan évzáró szentmise jún. 12-én lesz.

Máj. 15.
1. Istennek hála a tegnapi Élő Rózsafüzér zarándoklatért…
2. Holnap hétfőn közös felnőtt hittan, kedden de. babák-mamák, este jegyesek, pénteken fiatal házasok összejövetele lesz.
3. Jövő vasárnap a 10 órai szentmisén egy 50 tagú vajdasági gyermekkórus szolgál, sőt mise után egy rövid koncertet is adnak. Vendégül látásukhoz süteménnyel, vagy anyagiakkal is hozzá lehet járulni.
4. Május 23-án este Lányi Béla misszionárius (Fülöp szigetekről) lesz a vendégünk.
5. Plébániánk európai uniós Erasmus + támogatást nyert családpasztorációs képzésre, melybe szeretnénk bevonni plébániánk érdeklődő házaspárjait. Részleteket a nyár folyamán hirdetünk.
6. Már most beírhatjuk naptárunkba, hogy június 25-én (Jézus Szíve ünnepe után) Mezőkövesdre a Jézus Szíve templomba zarándokolunk autóbusszal…
7. Július 6-10-ig pedig Szombathelyen tartjuk plébániai közösségünk felnőtt lelkigyakorlatát. Mindkét alkalomra május végéig kérjük a jelentkezéseket – a létszám miatt fontos!

Máj. 8.
1. Ma könyörgő nap van a papi hivatásokért. https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-a-hivatasok-59-vilagnapjara
2. Hétfőn Katekumenek összejövetele, kedden de. Babák-mamák, este Biblia óra lesz a plébánián.
3. Az Élő Rózsafüzér Zarándoklat 14-én, szombaton lesz. Plébániai közösségünk a 9. szakaszt választotta: Rákoskeresztúr – Kerepes útvonalon. Közös indulás az Őrs vezér téri buszvégállomásról reggel 8 órakor. http://elorozsafuzer.hu/9-es-szakasz
4. Jövő vasárnap a 10 órás szentmise végén lehetőség lesz Várad Anna: Idővándor-Honfoglalás című regényének a megvásárlására. A könyv egy időutazásos történelmi kalandregény sorozat első része, mely Böjte Csaba ajánlásával jelent meg. Célja, hogy modern formában közelebb hozza az ifjúsághoz a magyar történelmet, keresztény értékeket. A mise után a szerzővel is találkozhatnak. A könyv megvásárlásával a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogathatják. (4 000 Ft).
5. Ahogy a Rózsafüzér Királynéja plébániai újságunkban is olvasható, június 5-ig kérjük jelentkezni nyári felnőtt lelkigyakorlatunkra (18 év felett), 5.000 Ft előleg befizetésével.

Máj. 1.
1. Május a Szűzanya hónapja. Égi édesanyánkat a 9 órakor kezdődő első-vasárnapi rózsafüzér-imával köszöntjük.
2. Anyák napja van. Az édesanyákat külön áldásban részesítjük a 10 órai szentmise keretében.
3. A 10 órai szentmisét ismét tőlünk közvetíti a Katolikus Rádió.
4. Hétfő este hálaadó szentmise lesz a „Pakisztáni akcióért”. Közel 10 millió Ft –ot adtak össze a magyar hívek a pakisztáni gyermekek taníttatására a legutóbbi tanévre. – A gyűjtés folytatódik, bárki/bármikor adakozhat e szándékra, már holnap este is.
5. Az idén is rendelkezhetnek az állampolgárok személyi jövedelemadójuk 2x1 százalékáról, legkésőbb május 20-ig. A tavalyi esztendőben, több mint 740 ezren rendelkeztek adójuk 1%-áról a Katolikus Egyház számára felajánlható 1%-ra.
6. Hétfő este Fiatal házasok, kedden de. Babák-mamák, délután ¾ 4-től Nyugdíjasok, este Jegyesek összejövetele lesz.
7. Egy hét múlva könyörgő nap lesz papi hivatásokért.

Ápr. 24.
1. Az Isteni Irgalmasság vasárnapja van. A szokott feltételek mellett teljes búcsú nyerhető.
    Ma könyörgő nap van jó termésért (búzaszentelő)
2. A délelőtti 10 órai szentmisét a Katolikus Rádió a templomunkból közvetíti.
3. Hétfő este Katekumen, csütörtökön Életige összejövetel lesz.
4. Május 2-án, hétfő este hálaadó szentmise lesz a „Pakisztáni adakozókért”.

Ápr. 17.
1. Istennek hála idei húsvétunkért (Nagycsütörtöktől kezdve a ma délelőtti körmenettel bezáróan) és köszönet mindazoknak, akik bármit is tettek az ünnep előkészítésében, s akikkel együtt ünnepelhettünk a „szent három-napon”!
2. Holnap, Húsvéthétfőn is de. 10-kor és este 6-kor lesznek szentmisék templomunkban.
3. Kedden de. a babák-mamák, este a jegyesek jönnek össze.
4. Szombaton kerékpár túrára megyünk…
5. Egy hét múlva Az Isteni Irgalmasság Vasárnapja lesz. Ezen a napon teljes búcsú is nyerhető a szokott feltételek mellett. – Akik még nem végezték el húsvéti gyónásukat, addig megtehetik.
6. Jövő vasárnap búzaszentelő – könyörgő nap jó termésért.

Ápr. 10.
2. A 10 órai szentmise a sekrestye bejáratánál kezdődik (Cházár A. u.): barkaszentelés, majd körmentben bevonulás a főbejáraton.
3. Hétfő este Katekumenek összejövetele, kedden Biblia óra (online).
4. Akik még nem gyóntak, igyekezzenek szerda estig megtenni, hogy húsvét ünneplését már tiszta lélekkel kezdhessék.
5. A Rózsafüzér Királynéja újságunk húsvéti száma már vételezhető. Benne részletesen olvasható a húsvéti napok rendje is.
6. A HÚSVÉT ÜNNEPLÉSE (a „szentháromnap”) csütörtök este 6-kor kezdődik: szentmise az utolsó vacsora emlékére. Szentmise után virrasztás, szeretetvendégség, majd kb. 21.30-tól Keresztút a Városligetben.
7. Nagypéntek szigorú böjt! De. 9-kor az elsőáldozásra készülő hittanosok első gyónása. Urunk szenvedésének ünneplése 15.00 órakor kezdődik. A Szentsír 18.00 óráig látogatható.
8. Nagyszombat de. 9-kor Reggeli dicséret (Zsolozsma), gyóntatás. Szentsírlátogatás 9-20 óráig. Templomőrzésre kérjük/várjuk a jelentkezéseket
9. A Húsvéti Vigília szertartása szokás szerint nagyszombat este 8 órakor kezdődik.
10. Húsvétvasárnap a 10 órai szentmise kapcsán tartjuk a körmenetet.
11. Húsvéthétfőn is vasárnapi miserendet tartunk: 10 és 18 órakor.
12. Közelednek az általános iskolákban a beiratkozás napjai, ami ápr. 21-22. (csütörtök, péntek). Közhírré tétetik: Ekkor kell beiratkozni az iskolában a hitoktatásra is.
13. Múlt vasárnap a délelőtti szentmisén elmaradt a Szentföld javára való gyűjtés. Ma lehet pótolni, kifelé menet elhelyezve az e célra szánt adományokat.

Ápr. 3.
1. Kihelyezett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért, 9 órai kezdettel.
2. Délután fél 4-től Bach: János passiójának befejező, 3. részét hallgathatjuk/nézhetjük a plébánián.
3. Hétfő este Fiatal házasok, kedden de. Babák-mamák, du. Nyugdíjasok, este Jegyesek összejövetele lesz.
4. Kiss Anna néni temetése péntek du. 4-kor lesz templomunkban, szentmise keretében.
5. Pénteken az esti szentmise után közösen imádkozzuk a Keresztutat.
6. Templomunk húsvéti nagytakarítása szombat du. 3-kor kezdődik.
7. Egy hét múlva Virágvasárnap. Szokás szerint a sekrestyei bejáratnál kezdünk 10 órakor: barkaszentelés, körmenet és szentmise.
8. A mai választás/szavazás mindnyájunk lelkiismeretbeli kötelessége. Fontos megszívlelnünk egyházunk ezzel kapcsolatos tanítását, pl. a Magyar Kurir, ill. plébániai honlapunk Olvastam ablakában…

Márc. 27.
1. Óraátállítás: 1 órával előbbre (ne késsünk a szentmisékről)!
2. Délután fél 4-kor folytatódik plébániánkon Bach: János passió hallgatása/nézése.
3. Hétfő este Katekumen, kedd de. 10-től Babák-mamák, csütörtökön este Életige összejövetel.
4. Elsőpéntek következik. Este közös Keresztút-ima…
5. Egy hét múlva a Szentföld javára lesz gyűjtés.
6. Honlapunkon, faliújságon már olvasható plébániai közösségünk nyári felnőtt lelkigyakorlatának időpontja (júl. 6-10). Írjuk be a naptárba!
7. Egy hét múlva, április 3-án választások! – Ezzel kapcsolatban idézet Szent II. János Pál pápa Christifideles laici – a világi hívőknek az Egyházban és a világban betöltött hivatásáról és küldetéséről: ’A világi Krisztus-hívők... semmi módon nem mondhatnak le a „politikai életben” történő részvételről... mindenkinek és minden egyes személynek joga és kötelessége részt venni a politikai életben...’
A KEK = Katolikus Egyház Katekizmusa is több helyen tanít róla.

Márc. 20.
1. Nagyböjtben, három egymás utáni vasárnap; március 20-án, 27-én és április 3-án, délután fél 4-kor a hittan teremben Jézus szenvedésére emlékezünk. Bach: János passiójának John Eliot Gardiner-féle koncertfelvételét hallgatjuk, nézzük, elmélkedjük át, Gál Márta testvérünk segítségével. Mindenkit szeretettel várunk! (nem csak a zeneértőket!) – Tehát ma du. kezdjük!
2. Közös hittan lesz hétfő este a szentmise után.
3. Pénteken (márc. 25-én) lesz Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. – Az esti szentmise után pedig közösen imádkozzuk a keresztutat.
4. Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén az esti szentmise keretében adunk hálát a lelki adoptálás gyümölcseiért: a megszületett gyermekekért és azokért a kegyelmekért, amelyekben vállalásunk kilenc hónapja alatt részesültünk. Ugyanebben a misében teszünk újra ígéretet egy új élet megmentésért. - Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik vállalnak lelki adoptálást, azaz lélekben örökbe fogadnak egy magzatot, akinek életét az abortusz veszélye fenyegeti. A lelki szülők kilenc hónapon át minden nap imádkoznak az örökbe fogadott gyermekért és családjáért. Részletes tudnivalókért Hegyi Borinál lehet érdeklődni; a lelki adoptálásra személyesen vagy e-mailben, valamint a sekrestyében kitett íven lehet jelentkezni.
5. A TARTÓS ÉLELMISZERGYŰJTÉS folyamatos. A Szent Domonkos oltárnál lehet elhelyezni az adományokat. https://www.magyarkurir.hu/hirek/tartos-szeretet-kezdodik-nagybojti-tartoselelmiszer-gyujtes

Márc. 13.
1. Minden évben március 15-én és augusztus 4-én van templomunk egész napos szentségimádási napja. Szeretettel várunk mindenkit március 15-én 9 órától szentségimádásra, illetve templomőrzői szolgálatra is, melyre az alábbi linken lehet feliratkozni: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lK35Vk3whO53cu4RO5fCFbFq
9QuxySWJLxfsuRrL_tI/edit?usp=sharing - 17 órakor közös rózsafüzér a kitett Oltáriszentség előtt, 18 órakor szentmise.
2. Hétfőn katekumenek, kedden jegyesek, pénteken fiatal házasok összejövetele lesz.
3. Szombaton túrázni megyünk!
4. Nagyböjtben, három egymás utáni vasárnap; március 20-án, 27-én és április 3-án, délután fél 4-kor a hittan teremben Jézus szenvedésére emlékezünk. Bach: János passiójának John Eliot Gardiner-féle koncertfelvételét hallgatjuk, nézzük, elmélkedjük át, Gál Márta testvérünk segítségével. Mindenkit szeretettel várunk! (nem csak a zeneértőket!)

5. Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén az esti szentmise keretében adunk hálát a lelki adoptálás gyümölcseiért: a megszületett gyermekekért és azokért a kegyelmekért, amelyekben vállalásunk kilenc hónapja alatt részesültünk. Ugyanebben a misében teszünk újra ígéretet egy új élet megmentésért. - Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik vállalnak lelki adoptálást, azaz lélekben örökbe fogadnak egy magzatot, akinek életét az abortusz veszélye fenyegeti. A lelki szülők kilenc hónapon át minden nap imádkoznak az örökbe fogadott gyermekért és családjáért. Részletes tudnivalókért Hegyi Borinál lehet érdeklődni; a lelki adoptálásra személyesen vagy e-mailben, valamint a sekrestyében kitett íven lehet jelentkezni.

6. Károly atya a napokban elküldte az MKPK körlevelét az idei évi nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtésről, de hirdettük is már. 
Most csak szeretnék újra emlékeztetni mindenkit, hogy a tartós élelmiszer gyűjtés már március 6-án elkezdődött és most március 20-ig fogadjuk azokat. A leadott adományok a Karitász Központon keresztül a háborús helyzet elől menekülő rászorulókhoz fognak jutni. 
A Szent Domonkos oltárnál lehet elhelyezni az élelmiszereket. 
Milyen élelmiszert várunk? 
Leginkább olyat, ami azonnali fogyasztású, nincs szükség melegítésre, főzésre. 
Így például: konzervek, kekszek, csokoládék, kis üveges üdítők, ásványvizek, müzli szeletek, kekszek. 
Ezzel együtt újra szeretném felhívni a figyelmeteket az anyagi támogatásra, amit rajtunk keresztül, vagy a már elküldött számlaszámokra utalva, vagy a megadott telefonszámot tárcsázva lehet adományozni. - Hálásan köszönjük. 
Üdvözlettel, a Karitász Munkacsoport nevében: Betty

Márc. 6.
1. Istennek hála a szombati lelki napért. Örülök a sok résztvevőnek.
2. Elsővasárnap lévén 9 órakor kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért.
3. A Nagyböjtben, három egymás utáni vasárnap; március 20-án, 27-én és április 3-án, délután fél 4-kor a hittan teremben Jézus szenvedésére emlékezünk. Bach: János passiójának John Eliot Gardiner-féle koncertfelvételét hallgatjuk, nézzük, elmélkedjük át, Gál Márta testvérünk segítségével. Mindenkit szeretettel várunk! (nem csak a zeneértőket!)
4. Hétfőn Fiatal házasok, kedden Biblia óra lesz, stb.  
5. Bíboros úrtól: „Az állami rendelkezésekkel összhangban – tekintettel a javuló járványhelyzetre – 2022. március 7-étől a templomokban és más zárt terekben tartandó mindennemű közösségi eseményre vonatkozóan az alábbi módon rendelkezem.
Nem kötelező a maszk viselése és a nagyobb távolság tartásának előírása.
Nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe. A kiengesztelődéskor a kézfogás vagy békecsók az új misekönyvből a hivatalos liturgia szerint is kimaradt.
Kérem, hogy továbbra is felelősen és körültekintően járjunk el, figyelembe véve az esetleges újabb járványügyi előírásokat. Áldoztatáskor a kézfertőtlenítést továbbra is ajánlom.
A szociális és egészségügyi intézményekben azonban továbbra is érvényben maradnak a védekezést szolgáló intézkedések. Kérem azokat, akik ilyen helyeken látnak el szolgálatot, továbbra is tartsák meg a helyi előírásokat!
Továbbá buzdítom a híveket, hogy – amennyiben lehetséges – személyesen vegyenek részt a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon.”

Febr. 27.

1. A Karitász Munkacsoportunk sütemény vásárt hirdetett. Kérjük, aki még teheti, járuljon hozzá a vásárhoz házi készítésű süteménnyel, amit vasárnap délelőtt negyed 10-től várunk a plébánián. 

2. Ma könyörgő nap van a világ éhezőiért
3. Hétfőn katekumenek, kedden nyugdíjasok és jegyesek összejövetele lesz.
4. Hamvazószerda következik (szigorú böjttel!), kezdődik a nagyböjti idő. Az esti szentmisén hamvazkodási lehetőség is lesz. Püspökeink nagyböjti üzenete olvasható: https://katolikus.hu/cikk/a-magyar-katolikus-puspoki-konferencia-nagybojti-korlevele
5. A Szentatya, Ferenc pápa február 23-án az általános kihallgatás végén arra kért mindenkit, hogy március 2-án, hamvazószerdán tartsunk böjti napot a békéért. Külön biztatta a hívőket, hogy azon a napon buzgón szenteljék magukat az imádságnak és a böjtnek, kérve Szűz Máriának, a Béke Királynőjének közbenjárását. A Püspöki Konferencia korábban kiadott körlevelében megfogalmazott szándékok mellett – magyar hazánkért és népünkért – február 27-én, a szentmisék alkalmával buzdítsuk a híveket arra is, hogy idei hamvazószerdai böjtölésünket, imáinkat és jócselekedeteinket a Szentatya szándéka szerint a béke megőrzéséért ajánljuk fel! – Ezért a szerda du-i, 5 órai rózsafüzért kitett Oltáriszentség előtt imádkozhatjuk, majd szentmise után is lehet maradni egy rövid szentségimádásra.
6. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a keresztutat.
7. Szombaton, március 5-én lesz a nagyböjti lelkinapunk a templomban. Kezdés 10:00-kor szentmisével, majd kávé, tea, pogácsa a torony alatt, utána a templomban folytatjuk (előadás, kiscsoport). Körülbelül 13.00 óráig leszünk együtt. Kérjük, hogy saját bögrét a múltkorihoz hasonlóan most is hozzunk magunkkal (teremtésvédelem). - A lelkinapunkon való részvételünket is felajánlhatjuk a békéért. Szeretettel várunk mindenkit!  - (Ezen a szombaton a reggel 7 órai szentmise elmarad.)
8. Ma országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára. Szentmiséről kifelé menet ki-ki elhelyezheti adományát e célra. Isten fizesse meg!
9. Többen kérdezték, hogyan segíthetünk az ukrán válsághelyzetben? – Akinek nincs internete, azok a Katolikus Karitászt keressék, ill. Bettyt – helyi felelősünket. https://www.magyarkurir.hu/hirek/hogyan-segithetunk-az-ukran-valsaghelyzetben-katolikus-egyhazi-felhivasok

Febr. 20.
1. A Házasság hete zárásaként a 10 órai szentmise kapcsán a házaspárok külön áldásban részesülhetnek.
2. „A 10 órai szentmisére szeretettel jön a Katolikus Shalom Közösség egy-két misszionáriusa kegytárgyvásárt tartani. Ajándékozzatok – kérik - valaki mást is az árult könyvekkel, brazil kávékkal, ikonokkal. Lehet kártyával is támogatni a misszionáriusokat)”.
3. Ma délután 4 órakor a KT zárszámadó ülését tartja.
4. Hétfőn este közös hittan lesz - zoom-on.
5. Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz országos gyűjtés.
6. A Karitász Munkacsoportunk február 27-én - amikor könyörgő nap lesz az éhezőkért - sütemény vásárt hirdet. Kérjük, aki teheti, járuljon hozzá a vásárhoz házi készítésű süteménnyel, amit vasárnap délelőtt negyed 10-től várunk a plébánián. Köszönjük. 
7. Két hét múlva (március 5.-én) tartjuk plébániai közösségünk nagyböjti lelkinapját.

Febr. 13.
1. A délelőtti szentmise után Engesztelő Imaóra lesz.
2. Megkezdődött a Házasság Hete. Öröm, hogy több házaspár is benevezett a programokba.
Egy hét múlva a 10 órai szentmisén külön áldásban részesítjük a házaspárokat.
3. Hétfőn Katekumenek, kedden Jegyesek, csütörtökön az Ifjúság összejövetele lesz – mindegyik zoom-on. A többi a szokott rendben.
4. Ismét lesz termelői méz vásár. Kedd estig lehet rendelni Bettynél, ill. a rokimindenki listán.
5. Megjelent a Rózsafüzér Királynéja újságunk legújabb száma. Már vételezhető!

Febr. 6.
1. Elsővasárnap lévén 9 órától, kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért.
2. A 10 órai szentmise után keresztelő lesz.
3. Hétfő este Fiatal házasok, kedden Biblia óra lesz zoom-on, csütörtökön Ifjúsági hittan.
4. Pénteken a Lourdes-i Szűz Mária jelenésére emlékezünk, s egyben a Betegek világnapja is.
5. Jövő vasárnap, 13.-án a délelőtti szentmise kapcsán a Betegek szentségében részesülhetnek mindazok, akik felkészültek és jelentkeztek.

Jan. 30.
1. Szerdán, február 2.-án Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Lehet hozni, ill. vásárolni gyertyákat, melyeket az esti 6 órai szentmisében áldunk meg. – A 40 napos Jézus bemutatására emlékezünk. Lehet hozni a gyermekeket… bemutatni, akik külön áldásban részesülhetnek.
2. Csütörtökön Szent Balázs ünnepe. Az esti szentmisén Balázs áldásban lehet részesülni.
3. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise kapcsán közösségünk havi szentségimádása.
4. Jövő vasárnap 9 órától, kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért (elsővasárnap!).
5. Kedden Nyugdíjasok és Jegyesek összejövetele.
6. A lakásszentelések még folytatódnak. Ahová hívnak, szívesen megyek.
7. Kabdebó Lóránt temetése Miskolcon lesz, február 5.-én 11 órakor. Szentmise templomunkban későbbi időpontban lesz érte.

Jan. 23.
1. A mai nap Isten Igéjének vasárnapja. De. 9 órától folyamatosan felolvasunk 1-1 részt a Szentírásból (a múlt évhez hasonlóan).  - A 10 órai szentmisére ki-ki elhozhatja Szentírását, melyeket a szentmisében megáldunk! http://tar.liturgia.hu/Dokumentumok/Hatarozatok-apostoli_levelek/Isten_igejenek_vasarnapja.pdf 
2. Hétfőn este Katekumen, csütörtökön Életige összejövetel lesz.
3. Már most hirdetjük, hogy a Betegek világnapja után, február 13.-án a 10 órai szentmisében a BETEGEK SZENTSÉGÉBEN lehet részesülni. Fontos a felkészülés: (név szerint jelentkezni a plébánosnál, szentgyónás, és a  Katekizmusban, hittankönyvben olvasgatni róla...).

Jan. 16.
1. A fiatal házasok közössége szeretettel hív minden templomunkba járó testvért a 10-es mise után egy beszélgetéssel egybekötött forralt borozásra, teázásra a torony alatti helyiségbe. Forró itallal, pogácsával mi készülünk. Kérjük, akinek nem okoz gondot, otthonról hozzon magának bögrét a forró italhoz környezetünk védelme érdekében.
2. Ma kezdődik az Imanyolcad a Krisztus-hívők egységéért. A járványhelyzetre való tekintettel csak egy közös alkalom lesz! Jan. 18.-án kedden este 6-kor a Fasori evangélikus templomban.
Az imahét részletes anyaga letölthető: http://www.meot.hu/
3. Hétfő este a Közös hittan helyén szinodális beszélgetés lesz, online – zoom segítségével, 19 órai kezdettel. Plébániánk minden tagja hivatalos és várjuk a hozzászólásokat! – Már októberben elkezdtük a különböző fórumokon, most zárjuk, mert az Érsekségre fel kell küldenünk, hogy mire jutottunk…
4. Az összejövetelek/hittanok folytatódnak. – Kedd este Jegyesek… pénteken Fiatal házasok… stb.

Jan. 9.
1. A ma esti mise gitáros lesz.
3. Hétfőn este a hittel ismerkedőket várjuk (Katekumen), kedden de. Babák-mamák. Este pedig Biblia óra (zoom-on) lesz.
4. A fiatal házasok közössége szeretettel hív minden templomunkba járó testvért jövő vasárnap a 10-es mise után egy beszélgetéssel egybekötött forralt borozásra, teázásra a torony alatti helyiségbe. Forró itallal, pogácsával mi készülünk. Kérjük, akinek nem okoz gondot, otthonról hozzon magának bögrét a forró italhoz környezetünk védelme érdekében.

Jan. 2.
1. Elsővasárnap lévén 9 órától – kitett Oltáriszentség előtt - közösen imádkozzuk a rózsafüzért.
2. Folytatódnak a hittanok. Hétfő este Fiatal házasok, kedden NyugdíjasokJegyesek... BabákMamák
3. Plébániánk képviselőtestülete szerda este ülésezik.
4. Csütörtökön Vízkereszt ünnepe. A szentmisén való részvétel kötelező! Nálunk 18.00 órakor lesz. – Kezdődnek a lakásszentelések, ahova hívnak, szívesen megyek.
5. Elsőpéntek következik, közös szentségimádással.
6. Szombaton bontjuk le a karácsonyfákat, betlehemet. Kérjük a segítő kezeket.
7. Egy hét múlva véget ér a karácsonyi idő, Urunk megkeresztelkedését ünnepeljük (a 30 éves Jézus áll előttünk).

2021
Dec. 25.
1. Karácsony – Jézus születése – ünneplését a Pásztorjátékkal kezdtük, az Éjféli (24.00) szentmise a folytatás. Köszönjük az együttünneplést!
2. Vasárnap, 26-án a Szent Családot ünnepeljük. A 10 órai szentmise kapcsán a családokat külön áldásban részesítjük!
3. Csütörtökön 19.00 órakor Életige találkozó – zoomon! Link fog menni a rokimindenki listára.
4. Pénteken – Szent Szilveszter pápa emléknapján – este 6-kor tartjuk az év végi hálaadó szentmisénket.
5. Szombaton, január 1.-én Szűz Mária Isten Anyja ünnepe, a Béke világnapja kötelező ünnep. Szentmise de. 10 és este 6-kor lesz.

Dec. 19.
1. A 10 órai szentmise után karácsonyi bábjáték lesz.
2. Az esti szentmise után verses, zenés adventi est Gál Márta csembalóművész előadásában.
3. Már csak 3 hajnali misénk lesz… közeledik a Karácsony!
4. Mindenki elvégezte már a karácsonyi szentgyónását?
5. Köszönet mindazoknak, akik a szombati munkálatokban részt vettek (fenyőfa-állítás, takarítás, díszletek, stb.): közösségünkért, Isten dicsőségére dolgoztak.
6. Hétfő este 18.45-től közösségi hittan lesz – zoom-on. Mindenki hivatalos!
7. Péntek du. 3 órakor karácsonyi Pásztorjáték, 24 órakor Éjféli szentmise.
8. Egy hét múlva – Karácsony másnapján – Szent Család ünnepe. – A délelőtti szentmisében a családok külön áldásban részesülhetnek.
9. A Rózsafüzér Királynéja újságunk karácsonyi száma már vételezhető. Ugyanígy Főegyházmegyénk lapja is, a pápalátogatás képeivel!

Dec. 12.
1. Az esti szentmise Füri Gáborért lesz (volt kántorunk, orgonistánk), majd utána Adventi orgonaáhítat, Elek Péter előadásában... (magyar, francia, amerikai és német szerzők orgonaműveivel élhetjük át a Jézus születését megelőző várakozást. A hidegre és a járványhelyzetre való tekintettel a hangverseny körülbelül fél órás lesz).
2. Hétfőn Katekumenek összejövetele.
    Kedden Biblia óra - online. Linket a rokimindenki listára küldjük.
3. Szombaton karácsonyi nagytakarításra hívjuk plébániánk híveit.
4. Egy hét múlva bábelőadás lesz a délelőtti mise után, kb. 11.30-kor.
5. Jövő vasárnap, dec. 19-én, az esti szentmise után 7 órakor, fél órás adventi verses, zenés előadást tartunk "A fényességes angyal is..." címmel. 
Elhangoznak Cimarosa, Haydn, Duphly, Bach és Vivaldi zenéi, Babits, Ady, Pilinszky, Regőczi István versei és írásai Gál Márta csembalóművész előadásában.
6. Ismételten megköszönjük az eredményes édességgyűjtést, a karitász-és egyéb adományokat, valamint az egyházi adó (plébániai költségeinkhez való hozzájárulás) rendszeres, lelkiismeretes befizetését.

Dec. 5.
1. Istennek hála az adventi lelkinapunkért, az együtt-gondolkodókért, a szinodális folyamatért…
2. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk 9 órakor kezdődik.
3. A délelőtti szentmise után érkezik templomunkba Szent Miklós küldötte (Mikulás), minden gyereket szeretettel várunk!
4. Kedden ¾ 4-kor a nyugdíjasok, este ¾ 7-kor a jegyesek összejövetele lesz.
5. Szerdán a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe.
6. Köszönet mindazoknak, akik már rendezték ez évi egyházi adójukat!
7. Folytatódnak a hajnali misék (hétfő, kedd, szerda), 6 órai kezdéssel.
8. A templomunk haragtorony alatti részében használt könyveket lehet válogatni/elvinni, december 14.-ig. Kérjük, hogy hozni ne hozzon senki!

Nov. 28.
1. Adventtel megkezdődött az új egyházi év. Sajnos a járvány miatt az idén nem volt közös adventi koszorúkötés, de a plébániai híveink közül egy páran összefogtak és sok-sok koszorút elkészítettek, melyek kedvezményesen megvásárolhatók templomunkban (3.500 Ft…).
2. A koszorúk megáldása és a közös gyertyagyújtás a 10 órai szentmise elején lesz és majd az oltáron lévő gyertyáról lehet „hazavinni a lángot” családi otthonainkba.
3. Az adventi hajnali misék az idén is hétfő, kedd, szerda 6 órakor kezdődnek. Ezeken a napokon nincs esti mise! A többi napon a miserend változatlan.
4. A Szállást keres a Szent Család az idén nem a szokott módon lesz, de egyénileg lehet szervezkedni (pl. telefonon, interneten). Ajánlatos meghívni egymást közös imára, beszélgetésre – látogatásra.
5. ADVENTI POSTALÁDÁNK is elkészült templomunkban, ahol szeretet-üzeneteket válthatunk egymással, örömet szerezhetünk egymásnak, akár a kevésbé ismert testvéreinknek is!  
6. Elsőpéntek következik, közösségünk havi szentségimádásával.
7. Szombaton lesz az adventi lelkinap.  Fő téma a Ferenc pápa által meghirdetett szinodális folyamat. Erről plébániai újságunkban is olvashatunk. A járvány miatt nem személyesen, hanem zoom-on, de. 9-12-ig! Az elérhetőséget a „rokimindenki” listán fogjuk küldeni.
8. Egy hét múlva elsővasárnap, de. 9-től közös rózsafüzér imával.
9. A NEK után új, átfogalmazott imalap/imádság van felkínálva… imádkozzuk!

Nov. 21.
1. Krisztus Király ünnepe van, az egyházi év utolsó vasárnapja. Egy hét múlva már Advent I. vasárnapja, kezdődik az új egyházi év.
2. A járványhelyzetre való tekintettel a közös adventi koszorúkészítés a plébánián elmarad! Eladásra szánt koszorúkat azonban egy néhány fős koszorúkötő csoport készít majd számunkra. Az elkészült koszorúk advent I. vasárnapjától megvásárolhatók lesznek templomunkban. A templomban vásárolt vagy otthonról hozott koszorúk megáldása, és az első közös gyertyagyújtás idén advent I. vasárnapján a de. 10 órai szentmise keretében lesz templomunkban. 
3. Adventben a hajnali misék hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órakor vannak. Ezeken a napokon este nincs mise! A többi napon változatlan a miserend.
4. ADVENTI LELKINAPUNK december 4-én lesz, a mikéntjéről később tájékoztatunk. Készüljünk rá, tartsuk szabadon e napot naptárunkban.
5. ADVENTI POSTALÁDÁNK is elkészül advent első vasárnapjára templomunkban, ahol szeretet-üzeneteket válthatunk egymással, örömet szerezhetünk egymásnak, akár a kevésbé ismert testvéreinknek is! 
6. GYAKORIBB GYÓNÁS és SZENTÁLDOZÁS vezethet el a Krisztus-központúbb életre. Így kezdjük az új egyházi évet, a lelki megújulásunkat adventben!
7. SZÁLLÁST KERES A SZENT CSALÁD ájtatosságunkat a járvány-helyzet miatt  nem indítjuk, azonban mindenkit bíztatunk az önszerveződő módon való megvalósításra: pl. telefonon is felhívhatjuk egymást egy rövid imára, vagy internetes csatornákon, videó hívással is összekapcsolódhatunk. 
8. ADVENTI ÉDESSÉGGYŰJTÉST szerveznek rászoruló családok és intézetben nevelkedő gyermekek számára a Központi Szeminárium kispapjai. December 15.-ig várják az édességeket (bolti, lezárt csomagolásban), melyet személyesen visznek majd el a rászorulóknak. Köszönettel fogadják mindenkinek az adományát! Az édességek leadhatók a sekrestyében és az irodában is.
9. A SZINÓDUSI FOLYAMAT legyen gondolkodásunk homlokterében! Hogyan tudjuk Krisztus örömhírét személyes és közösségi példánkkal eljuttatni minden emberhez?  - Ennek hogyanjáról már elkezdtük a beszélgetéseket a plébániai összejöveteleken… és folytassuk is!
10. Mindezekről a Rózsafüzér Királynéja újságunk most megjelent számában is olvashatunk!
11. Hétfőn katekumenek összejövetele, csütörtökön Ige-kör
12. November 19-én, pénteken volt Árpád-házi Szent Erzsébet, a tevékeny szeretet mintaképének ünnepe. Ő mindannyiunk számára példakép lehet, a testvéri szeretet és a segítségnyújtás jó példája. Ünnepén osztjuk a Szent Erzsébet kenyeret, amelyet mise után ki-ki magával vihet és adhat belőle barátnak, szomszédnak, rászorulónak. - Ne feledkezzünk meg a rászorulók segítéséről sem, gondoljunk arra, hogy a nehéz sorsú emberek az év minden napján velünk vannak. Támogatásukat személyesen a Plébánosnak vagy a Plébánián a Karitász javára tudják leadni.
13. Ma országos gyűjtés van a Katolikus Karitász javára. Kifelé menet ki-ki elhelyezheti erre szánt adományát, vagy átutalhatja…

Nov. 14.
1. Ma van a szegények világnapja. Ferenc pápa üzenetét honlapunkon olvashatjuk. https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-a-szegenyek-vilagnapjara-65920900
2. A 10 órai szentmise után Engesztelő imaóra lesz.
3. Az esti hatos szentmisén a fokoláre mozgalom fiataljai fognak zenélni. A mise után - ahogy a járvány helyzet engedi - a  hittan terembe minden fiatalt várnak egy közös találkozásra.
4. Hétfő este 7-kor Közösségi hittan - zoom-on. Minden felnőtt testvérünket szeretettel hívunk és várunk. Link a "rokimindenki"-re fog menni, + aki kéri.
5. Kedden jegyesek, csütörtökön Ifi hittan, pénteken 19.30-kor Fiatal házasok összejövetele…
6. Pénteken Szent Erzsébet ünnepe. Az esti szentmisében felnőtt keresztelés is lesz. https://katolikus.hu/cikk/az-mkpk-korlevele-arpad-hazi-szent-erzsebet-unnepere-2021
7. A NEK-készületi évek hagyományait folytatva Krisztus Király ünnepének előestéjén, 20-án, szombaton 17 órakor szentségimádást tartunk templomunkban. Kérjük, aki szeretne jönni, részvételi szándékát az alábbi linken jelezze: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemeny/1424
8. Egy hét múlva Krisztus Király ünnepe, az egyházi év utolsó vasárnapja! A Karitász javára országos gyűjtés lesz.

Nov. 7.
1. Elsővasárnap lévén de. 9 órakor, kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk a rózsafüzért.
2. Ma tartjuk a „Mindenki névnapját”. A járványhelyzet miatt a koccintás, ill. a szeretetvendégség elmarad. – Viszont annál inkább imádkozzunk egymásért!
3. A Karitász munkacsoport termelői alma, méz, illetve szeder és bodza termékek vásárát hirdette meg. A részleteket elküldtük levlistán, de az érdeklődők a Karitász vezetőjét, Bettyt is kereshetik személyesen. 
4. Szombaton, 13.-án gyalogtúra lesz. Jelentkezni csütörtök estig!
5. Jövő vasárnap, 14-én az este hatos szentmisén a fokoláre mozgalom fiataljai fognak zenélni. A mise után amennyiben a járvány helyzet engedi a  hittan terembe minden fiatalt várnak egy közös találkozásra. 
6. Főegyházmegyénkben november 7-től az alábbi rendelkezések lépnek életbe:
-A szenteltvíztartókat ürítsük ki, a bejáratoknál helyezzünk ki kézfertőtlenítőket
-A szentmisében és más liturgikus cselekmények során mellőzzük a kézfogásokat
-Templomainkban és zárt helyiségekben tartott rendezvényeken használjunk maszkot
-Áldoztatáskor minden áldoztatónak maszkot kell viselnie és áldoztatás előtt fertőtlenítenie kell a kezét, az áldoztatás csak kézbe történhet.
Imádkozzunk, hogy a beoltottak számának növekedésével a járvány veszélye végre elmúljon hazánkban.
7. Ferenc Pápa 2023 őszére püspöki szinódust hívott össze Rómába. Ehhez kapcsolódva kétéves szinódusi folyamatot hirdetett…https://www.magyarkurir.hu/ferenc-papa/ferenc-papa-mindenki-vegyen-reszt-szinodusi-folyamatban
Főpásztorunk ezzel kapcsolatban külön körlevelet adott ki… (ld. külön!)

Okt. 31.
1. Mindenszentek, halottak napja kapcsán templomunk már szombaton is egész nap nyitva volt. Így lesz vasárnap, hétfőn és kedden is, de. 9-től este 7-ig, hogy látogatható legyen az urnatemetőnk.  – Virágok, mécsesek… szép szokás, de a legértékesebb, amit elhunyt szeretteinkért tehetünk: az imádság. Ezekből is a legértékesebb, ha szentmisét ajánlunk fel értük. Lehet befizetni is, vagy szokás szerint a Jézus Szíve oltárnál elhelyezett borítékokba elhelyezni: ki, kikért kér imádságot (ez évben eddig 23 szentmisét ajánlottunk fel értük).
2. Hétfőn, november 1.-én Mindenszentek ünnepe, a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban de. 10-kor plébániai közösségünk elhunyt tagjaiért, este 6-kor az urnatemetőnkben nyugvók lelkiüdvéért lesz szentmise.
3. November 2.-án Halottak napja. Mivel munkanap, szentmise a szokott rendben, este 6-kor lesz, melyet a templomunkban szolgált elhunyt papokért ajánlunk fel.
4. Hétfőn ¾ 8-kor Fiatal házasok online (zoom) találkozója lesz.
5. Kedden du. ¾ 4-kor Nyugdíjasok, az esti mise után jegyesek összejövetele! Csütörtökön Ifjúsági.
6. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után közösségünk szentségimádást tart.
7. Elsővasárnap de. 9-től közösségünk havi rózsafüzér imája.
8. Az Érsekség üzenete: „Javasoljuk, hogy a zárt terekben, főleg a szűkebb légterű templomokban vagy más helyiségekben használjunk ismét szájmaszkot mások egészségének védelmében.”
9. A Mindenki névnapja a járványhelyzetre való tekintettel jövő vasárnap lesz megtartva, a 10 órai szentmise keretében: egymásért ajánljuk fel a szentmisét! Közös étkezés, szeretetvendégség nem lesz!

Okt. 24.
1. Orgonaáhítat LISZT FERENC műveiből, születésének 210. évfordulóján ELEK PÉTER előadásában a ma esti szentmise után, 19 órakor. A belépés ingyenes; adományaikat köszönettel fogadjuk!
2. Hétfő este Katekumen, csütörtökön Életige összejövetel lesz.
3. Templomunk rendkívüli nyitva tartása MINDENSZENTEK – HALOTTAKNAPJA alkalmából: Okt. 31. vasárnap, Nov. 1. hétfő, Mindenszentek, és Nov. 2. kedd: Halottak napján reggel 9-19.00 óráig lesz nyitva.

Okt. 17.
1. Ma van a Missziók vasárnapja. Imádkozzunk a hithirdetőkért (misszionáriusokért)… Szentmise végén pedig gyűjtés is lesz a missziók javára.
2. Hétfőn Felnőtt hittan (Csoportjaink közös összejövetele). Kedden jegyesek (házassági felkészítés). Csütörtök este az ifjúságot várjuk.
3. Szombaton Fiatal házasok, jegyesek egész napos találkozója (lelkinapja) a plébánián. De. 9-től du. 5-ig van tervezve. Részletekről személyesen, ill. https://forms.gle/CHnB9bd2KDz255zZ7
4. ORGONAÁHÍTAT LISZT FERENC műveiből, születésének 210. évfordulóján ELEK PÉTER előadásában október 24-én, 19 órakor. A belépés ingyenes; adományaikat köszönettel fogadjuk!

Okt. 10.
1. Hittel ismerkedők (katekumenek) összejövetele lesz hétfő este 18.45-től.
2. Kedden de. Babák-mamák összejövetele, este Biblia óra.
3. Csütörtökön Ifjúsági hittan.
4. Következő vasárnap a missziók javára lesz gyűjtés.

Okt. 3.
1. Összevonva ünnepeltük templomunk „születés és névnapját”. Október 3: templomunk felszentelésének 106. évfordulója, október 7. pedig Rózsafüzér Királynője ünnepe. – Istennek hála és köszönet minden résztvevőnek, főleg azoknak, akik sokat tettek is az ünnepért. Ez volt immár a Rózsafüzért Imádkozók XII. Országos Találkozója is.
2. Elsővasárnap lévén de. 9-kor közösen imádkozzuk templomunkban a rózsafüzért. – Idézet Egyházunk tanításából: „Kiváltképpen októberben imádkozzuk közösen a rózsafüzért. – Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a rózsafüzért templomban, vagy családban, társulatban, vagy jámbor szándékkal együttlevők közösségében elimádkozza." - http://www.depositum.hu/bucsuszovegek.html
3. Ma van a terménybetakarítási hálaadás.
4. Pénteken Magyarok Nagyasszonya ünnepe lesz.

Szept. 26.
1. A 10 órai szentmise után az elsőáldozásra készülő gyermekek részére (3. o.-tól) elkezdjük a közvetlen felkészülést.
2. Hétfő este Hittel ismerkedők (Katekumenek), csütörtökön Életige összejövetel lesz.
3. Okt. 2.-án szombaton ünnepeljük templomunk felszentelésének 106. évfordulóját: templomunk búcsúja! – Mint minden évben, ekkor tartjuk a Rózsafüzért Imádkozók Országos Találkozóját, immár a 12.
Főbb programok: Délelőtt 10-kor kezdjük kitett Oltáriszentség előtt rózsafüzér imával, 11-kor Mészáros Domonkos atya előadása, majd ebédszünet, saját tarisznyából (a járványra való tekintettel nem lesz közös étkezés-büfé…). Du. 13.30-tól a Lélekhang együttes ajándékoz meg bennünket, majd rózsafüzér, tanúságtételek… Az ünnepi szentmise du. 3 órakor kezdődik, Marton Zsolt váci megyéspüspök vezetésével. – A Lélekhang együttes CD-je már megvásárolható (Dalok Máriához).
4. A teremtés hetét ünnepeljük szeptember 26. és október 3 között . Ennek kapcsán  már több levél is olvasható volt a rokimindenki listán, most néhány kiemelkedő programunkra  szeretnénk felhívni a figyelmet: 
- elsőpénteken az esti szentmisét követően teremtésvédelmi imaest és szentségimádás…  
- október 2-án mobiltelefon és tartozékainak gyűjtése a Rózsafüzért  Imádkozók Országos Találkozóján, 
- szombaton és vasárnap HolNAPhimnuszkiállítás a templomunk kerítésén (A kiállítás hármas üzenete: 1. az Istentől nekünk ajándékozott világ eredendően szép, 2. mindazért, ami történik a világgal, felelősek vagyunk, 3. a világért személyesen is TUDUNK TENNI)
5. Ajánlom mindenki figyelmébe a múlt vasárnapi és a mostani Új Ember újságot (NEK, pápalátogatás…).
6. Ma van az Elvándorlók és menekültek 107. világnapja. Ferenc pápa külön üzenetét itt és a Katolikus Egyház honlapján  olvashatjuk: https://katolikus.hu/cikk/a-szentatya-ferenc-papa-uzenete-az-elvandorlok-es-menekultek-107-vilagnapjara
7. Jövő vasárnap Terménybetakarítási hálaadás, valamint elsővasárnap lévén 9 órától közös rózsafüzér ima lesz.

Szept. 19.
1. A ma délelőtti szentmisén templomunkban is megünnepeljük a „Hősök terei elsőáldozóinkat”… Hála értük, imádkozzunk értük!
2. A 10 órai szentmise után a Lélekhang kórus ad koncertet templomunkban. https://www.google.com/search?q=l%C3%A9lekhang+k%C3%B3rus&rlz=1C1ASUM_enHU555HU555&oq=
3. A hétfő esti szentmise után „Rokimindenki” találkozó lesz. Nevezhetjük „Közös hittan”-nak is, függetlenül attól, hogy ki, milyen csoportba jár – vagy nem jár, mindenki hivatalos! Visszatekintünk a NEK-re, a lelkigyakorlatunkra, közös életünkre…
4. Kedden a Babák-mamák a Gellért hegyi Sziklatemplomba zarándokolnak (mint minden évben Szent Gellért ünnepe kapcsán). Indulás 9 órakor templomunk elől a 7-es busszal.
5. Kedden este 18.45-kor Jegyesek összejövetele. Erre szeretettel hívjuk az újabb Fiatal házasokat is!
6. Javában zajlanak a hittanos összejövetelek. Kísérjük figyelemmel a Hittanok rendjét. Jó lenne, ha mindenki bekapcsolódna, így is folytatva a NEK-et, közösségünk és magunk építését…
7. Két hét múlva lesz, október 2-án, szombaton a Rózsafüzért Imádkozók 12. Országos találkozója. Egyben templomunk búcsúja is. Már 1-2 hete ki van plakátolva...

Szept. 12.
1. Istennek hála a NEK minden napjáért! Lehetetlen felsorolni, hogy mennyi kegyelem érkezett... ki, hol, hogyan vett részt.
2. Plébániai közösségünkből többen is kivették részüket a különféle szolgálatokból. Isten fizessen meg mindenkinek!
3. A mai nap fénypontja a záró szentmise a Hősök terén, FERENC PÁPÁVAL! - 9:00-től kulturális programok várják az érdeklődőket, 10:30-tól pedig már Ferenc pápa jár körbe a szektorok között a pápamobillal. A szentmise 11:30-kor kezdődik és várhatóan 13:00 óráig tart.
4. Templomainkban délelőtti szentmisék nincsenek, mindenki a pápai misére hivatalos. A mi templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
5. Kedden a Szent Kereszt felmagasztalásának, szerdán a Fájdalmas Szűzanya ünnepe lesz.
6. Jövő vasárnap a 10 órai szentmise után a Lélekhang együttes ad koncertet templomunkban.
7. Holnap hétfőn folytatódnak a hittanos összejövetelek. Új tanév, új lehetőségek, hogy kereszténységünkben fejlődjünk... Faliújságokon, honlapunkon részletesen olvasható az órarend:
HITTANOK – 2021-2022.
Jegyesek, ifjú házasok: 1. és 3. kedd 18.45 - vagy:
"Fiatal házasok": 1. hétfő (online) 19.45 és 3. péntek (offline) 18.45
Baba-mama csoport: minden kedden de. 10.00
Ifjúsági hittan: csüt. 18.45 
Hittel ismerkedők (katekumenek): 2. és 4. hétfő 18.45
Felnőtt hittan (Roki közösségi találkozó… 
- Minden csoportnak együtt!): 3. hétfő 18.45
Nyugdíjasok: 1. kedd 15.45
Boldog Gizella kör: minden hétfőn de. 10.00
Igekör (az evangélium életre váltása): utolsó csütörtök 18.45

Szept. 5.
1. Megkezdődött a NEK (Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus). Du. 3-kor a Hősök terén kezdődik az ünnepélyes megnyitó, 4-kor pedig a szentmise. Erre hivatalos mindenki. Ezért Budapest templomaiban nem lesz esti szentmise.
Aki nem regisztrált - vagyis nincs jegye - természetesen az is jöhet, de ő a Hősök terétől kicsivel távolabb eső szektorokban kap majd helyet.
2. Templomunkban de. 9 órakor kezdődik a szokásos elsővasárnapi közös rózsafüzér, (kitett Oltáriszentség előtt), majd a de. 10 órai szentmise.
3. A NEK hetében városszerte egész napos programok lesznek. Plébániai újságunkban részletesen olvashatók és a NEK honlapján is. https://www.iec2020.hu/hu
4. Templomunkban a NEK hétköznapjain változatlan a miserend. Akik nem szoktak hétköznapokon járni, azoknak különösen is ajánlott! Az esti 6 órai szentmisék után 7 óráig rövid szentségimádás is lesz. Délutánokon pedig már 3 órától nyitva lesz templomunk. Mindenkit vár az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus.
5. A péntek esti szentmisénkre a temesvári egyházmegyéből és Kaposfüredről is jönnek csoportok (akik plébániánkon szállást is kértek). –  Szombaton este pedig egy felvidéki csoport kér bebocsájtást templomunkba, akik egész éjszaka virrasztani fognak. Innen indulnak a pápai záró szentmisére. – Híveink is benevezhetnek!
6. Szombaton, 11.-én a Kossuth téren lesz szentmise 17 órakor, majd gyertyás körmenet a Hősök teréig, ami záró áldással fejeződik be. 
7. Jövő vasárnap, 12.-én, 11.30-kor lesz a NEK csúcspontja, a Záró szentmise Ferenc pápával! Aki „épkézláb” katolikus, bizonyára mindenki ott lesz… – Ezen a napon délelőtti szentmise nem lesz, csak este 6-kor!
8. II. János Pál pápa 1991-es látogatásakor a mi Tiroli keresztünk volt a Hősök terén, a szentmisén. Most is felajánlottuk, többen már látták is felállítva. – Tehát a „mi Jézusunk” már a Hősök terén van, vár bennünket oda is!
9. Hittanórák, összejövetelek részben már elkezdődtek és folytatódnak (iskoláinkban és a plébánián). – Hétfőn de. 10-kor Gizella kör, du. 5-kor 1-3. osztály, kedden 10 órától Babákmamák. A többi majd a NEK után… hirdetve lesz!
10. Köszönet! A NEK-re készülve sokan, sokat vállaltak lelkiekben, anyagiakban, különböző szolgálatokkal és munkájukkal. Isten fizesse meg!

Aug. 29.
1. Vasárnap a 10 órai szentmise keretében lesz a hittanévnyitó (Veni Sancte) és a szokásos „Mindenki születésnapja”. Mise után pedig a plébánián folytatjuk agapéval (szeretet-vendégséggel).
2. Hétfőn az esti mise után mindazokat várjuk közös beszélgetésre
     - akiket érdekelnek az összejövetelek, hittanok (órarend)... – új tanév!
     - akiket érdekelnek a NEK programok...
3. Elsőpéntek következik, szentségimádással.
4. Szombaton templomtakarítás a NEK-re és a templomunkba betérőkre is gondolva…
5. Elsővasárnap (5.-én) de. 9-kor közös rózsafüzér, 10 órakor szentmise. Esti szentmise nem lesz, mert du. 4 órakor a Hősök terén lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitószentmiséje.
6. Szeptember 1-jétől október 4-éig terjedő időszakban a Szentatya kérésére különösen nagy figyelmet fordítsunk a teremtett világra, annak védelmére, tiszteletére… 
7. A Rózsafüzér Királynéja újságunk most megjelent száma vételezhető, benne a NEK teljes programja is olvasható.

Aug. 22.
1. Ma fejeződik be plébániai közösségünk lelkigyakorlata. Továbbra is kérjük az itthon maradók imáit!
2. Csütörtökön, 26.-án a szentmise után Életige összejövetel. Visszatekintés és a szeptember hónap beirányozása…
3. Kerékpár túra lesz szombaton, 28.-án.
4. A NEK-ra való tekintettel a hittanévnyitó szentmise augusztus 29.-én a délelőtti szentmisén lesz – egyben „Mindenki születésnapja” ünneplésével, agapéval…

Aug. 15. 
1. Öröm, hogy a délelőtti szentmisében – Nagyboldogasszony ünnepén – keresztelő is lesz
2. Csütörtök, 19.-én reggel kezdődik plébániai közösségünk lelkigyakorlata. Kérjük az itthon maradók imáit.
3. Augusztus 20.-án, Szent István király ünnepén du. 5 órára mindenki a Szent István Bazilikához hivatalos (szentmisére, körmenetre). Templomunkban is lesz szentmise, de. 10 órakor. – Többen pedig a lelkigyakorlaton ünnepelünk!

Aug. 8.
1. Az idén vasárnapra esik (aug. 15.) Nagyboldogasszony ünnepe.
2. Még lehet jelentkezni az aug. 19.-én kezdődő lelkigyakorlatunkra.
3. Aug. 20.-án, Szent István király ünnepén templomunkban délelőtt 10 órakor lesz szentmise. Esti mise nem lesz: mindenki a Szent István Bazilikához hivatalos a du. 5 órai szentmisére, körmenetre (többen pedig lelkigyakorlaton leszünk).

Aug. 1.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér 9 órakor kezdődik, kitett Oltáriszentség előtt.
2. Egész napos szentségimádás lesz templomunkban szerdán (4.-én), 8-18 óráig. Aki tud vállalni órát, kérjük, iratkozzon fel.
3. Csütörtökön Havas Boldogasszony, pénteken Urunk színeváltozásának ünnepe.
4. Elsőpéntek következik, esti szentségimádással.

Júl. 25.

1. Ferenc pápa bevezette a nagyszülők és idősek világnapját, melyet ezen a vasárnapon tartunk (Jézus Krisztus nagyszülei emléknapján). https://www.magyarkurir.hu/ferenc-papa/-mindennap-veled-vagyok-ferenc-papa-uzenete-nagyszulok-es-idosek-elso-vilagnapjara
2. A 10 órai szentmise után az augusztusi lelkigyakorlat résztvevői számára közös megbeszélés, tájékoztatás lesz.
3. Csütörtökön Életige összejövetel lesz...
4. Egy hét múlva de. 9-től, kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk az elsővasárnapi rózsafüzért.


Júl. 18.
1. Július 25-én, jövő vasárnap lesz a Nagyszülők világnapja. A délelőtti szentmisén áldásban részesítjük a nagyszülőket.
2. A jövő vasárnapi 10 órai szentmise után a piliscsabai „Egy Templom, Egy Család” lelkigyakorlatunk résztvevői számára lesz rövid megbeszélés a templomban. A jelentkezési lapokat még júl. 31-ig lehet leadni.
3. Sárgabarack vásárt szervez a Karitász Munkacsoport. A barack minősége I. osztályú, ára: 850 Ft/kg. 10 kg-os ládában lehet rendelni. A ládát nem bontják meg és nem lesz lehetőség a helyszínen mérni. 
Átvétel: 2021. július 28. szerda délután 17:00 és 17:30 óra között a plébánia udvarán. A rendelés részleteit a Karitász csoport vezetője e-mail-en fogja küldeni a rokimindenki listán.

Júl. 11.
1. A nyári szünetben, a szabadságok alatt se hanyagoljuk el imaéletünket! A nyaralás alatt is vegyünk részt a vasárnapi szentmisén, és ne hagyjuk abba a (vállalt vagy önkéntes) rendszeres rózsafüzér imánkat. Plébániai közös online rózsafüzér továbbra is minden este fél 9-től. Bárki bármikor csatlakozhat. A linket már többször kiküldtük, de akinek nincs meg és kéri, jelezze!
2. Újságunk pünkösdi számában meghirdettünk a "Család Éve" keretében két pályázatot is plébániai közösségünk tagjai számára. 
- Rajz-, és  fotó kategóriában család témakörben egyaránt várjuk gyerekek és felnőttek olyan alkotásait, melyek bemutatják, hogy milyen jó ill. hogy miért jó családban élni!
- Családi címerkészítési pályázatot is hirdettünk. Minden család készítse el saját címerét, melyben kreatívan bemutatják a családok a rájuk jellemző szimbólumokat, jellegzetességeket, a számukra fontos értékeket. Jegyespárok és házaspárok részvételére is számítunk, a közös gondolkodás és a megvalósítás is sok gyümölcsöt hozhat! 
A pályaműveket mindkét felhívásra augusztus 31-ig várjuk. A fényképeket elektronikusan kérjük, a rajzokat/festményeket papíralapon A4-es méretben. Az alkotásokból a templomi faliújságon kiállítást készítünk. A legjobbakat díjazzuk! 
3. A piliscsabai "Egy Templom, Egy Család" lelkigyakorlatunkra, közösségi együttlétünkre július végéig várjuk a jelentkezéseket. Adományoknak köszönhetően a 18 év alatti gyermekek számára a részvétel ingyenes. Most a szentmise végén a kijáratnál is osztjuk a jelentkezési lapot. Mindenkit hívunk és várunk, a Család Évében építsük plébániai családunkat, az Eucharisztia körül, illetve által összeforró közösséget.
4. A 10 órai szentmise után Engesztelő imaóra lesz!

Júl. 4.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér 9 órakor kezdődik – kitett Oltáriszentség előtt.
2. Ma a fiatal házasok közösségéből többen részt vesznek a Mátraverebély-szentkúti Sarlós Boldogasszony búcsún a Szűzanya közbenjárását kérve gyermekáldásért, illetve hálát adva a már megszületett gyermekekért. Imádkozzunk mi is értük! 
3. Ferenc pápa karitatív céljaira ma országos gyűjtés van. Az erre szánt adományokat a szentmise végén gyűjtjük – de átutalni is lehet. https://www.magyarkurir.hu/hirek/vasarnap-gyujtik-peterfillereket-templomokban-papa-karitativ-celjaira
4. Pénteken lomtalanítás lesz plébániánk körzetében. Este fél7-re várjuk a tettre kész férfiakat a plébánia udvarra a lomok pincéből való kipakolására.
5. Az augusztusi piliscsabai lelkigyakorlatra már érkeznek a jelentkezések. Bíztatunk mindenkit, - fiatalokat, jegyeseket, kisgyermekes családokat is -, hogy minél előbb jelentkezzenek (jelentkezési lapot kitöltve), hogy meg tudjuk kezdeni a konkrét szervezési feladatokat. 
6. Július 25-én a vasárnap 10-es szentmise után a lelkigyakorlat résztvevőinek összejövetelt tartunk. Várjuk mindazokat, akik szívesen részt vesznek a közös gondolkodásban, tervezésben, a tennivalók meghatározásában.  

Jún. 27.
1. Az egy hete pappá szentelt Forgács Balázs testvérünk 10 órakor mutatja be „elsőmiséjét” templomunkban (primícia), majd újmisés áldásban részesít bennünket…
2. Hétfő este hálaadó szentmise lesz a pakisztáni gyermekek taníttatásában résztvevőkért.
3. Kedden Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe.
4. Pénteken Sarlós Boldogasszony ünnepe (Szűz Mária látogatása Erzsébetnél).
5. Elsőpéntek következik, esti szentségimádással.
6. Egy hét múlva elsővasárnap. Kitett Oltáriszentség előtt – de. 9-től - közösen imádkozzuk a rózsafüzért.
7. Jövő vasárnap a Szentszék javára lesz gyűjtés („Péter-fillér”).
8. A három napos balatoni kerékpártúrára péntek estig lehet jelentkezni… és már az augusztusi plébániai lelkigyakorlatunkra is lehet kérni jelentkezési lapokat.

Jún. 20.
1. Istennek hála a papszentelésért!
2. Forgács Balázs újmiséje templomunkban jún. 27-én, azaz jövő vasárnap lesz délelőtt 10 órakor. A mise után közös szeretet-vendégség lesz a plébánia udvarán. A készület miatt fontos tudnunk a létszámot, ezért szerda estig kérjük, kinek-kinek részvételi szándékát. Küldtünk ehhez linket is, de a sekrestyében is fel lehet iratkozni.
3. Augusztus 19-22 között, csütörtök reggeltől vasárnap délutánig (3 éjszaka) tartjuk "Egy Templom, Egy Család" lelkigyakorlatunkat a piliscsabai Iosephinum Kollégiumban, melyre szeretettel hívjuk plébániai közösségünk minden tagját 0-100 éves korig. Részvételi díj 20.000 Ft/fő, gyerekeknek 18 éves kor alatt ingyenes (adományozóink jóvoltából). Jelentkezési lap az irodában és a sekrestyében kérhető. Jelentkezési határidő július 20.

Jún. 13.
1. A 10 órai szentmisén adunk hálát a hittanos évben kapott kegyelmekért – Te Deum
2. Az esti szentmise után Gedai Ágoston orgonaestje lesz templomunkban.
3. Hétfőn Katekumenek, kedden Babák-mamák, szerdán Nyugdíjasok és Ifjúság összejövetele lesz a plébánián!
4. Képviselőtestületünk csütörtök este ülésezik.
5. Szombaton Forgács Balázs kispapunk pappá szentelése lesz Esztergomban a fél 11-kor kezdődő szentmisében. Külön busz indul templomunktól, reggel 8 órakor. Még lehet jelentkezni.

Jún. 6.
1. Ismét közösen készültünk a NEK-re. Plébániai közösségünk is szép számmal kapcsolódott be a „világméretű szentségimádásba”. Istennek hála a szombat délutáni együttlétért!
2. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk 9 órakor kezdődik.
3. Az Úrnapját ünnepeljük. A 10 órai szentmise kapcsán körmenetet tartunk a szokott útvonalon (Istvánmező)…
4. Te Deum, hittan évzáró – háladó - szentmise lesz egy hét múlva, a 10 órai szentmisén.
5. Orgona est lesz (Gedai Ágoston előadásában) jövő vasárnap az esti szentmise után, kb. 7 órai kezdéssel.

Máj. 30.
1. Az utolsó előtti májusi litánia 9.40-kor kezdődik.
2. Június, kezdődik a Jézus Szíve hónapja. Ajánlott a Jézus Szíve litániát imádkozni családokban is. Templomunkban a péntek esti szentségimádások kapcsán közösen is. https://www.mariaradio.ro/2019/06/28/litania-jezus-szent-sziverol/
3. Kedden babák-mamák, jegyespárok, szerdán ifjúság összejövetele.
4. Csütörtökön Film klub.
5. Elsőpéntek következik. Bármikor elkezdhető az elsőpénteki kilenced. http://pestiferences.ferences.eu/2019/12/28/elsopenteki-nagykilenced/
6. Szombaton mi is bekapcsolódunk a világméretű NEK-szentségimádásba. Szentmisével kezdjük 17 órakor… Aki templomunkban szeretne részt venni, kérjük, regisztráljon – a szervezők kérése szerint. https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemeny/422
7. Egy hét múlva Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe. A szentmise kapcsán, a szokott útvonalon körmenetet tartunk!
8. Ma a Szentföldi keresztények megsegítésére van gyűjtés.

Máj. 23.
1. A májusi litániát 9.40-től közösen imádkozzuk. - Hétköznapokon pedig az esti szentmisék előtt, 17.40-től.
2. A 10 órai szentmisén 4 keresztelendő, 5 elsőáldozó „sorakozik fel”, imádkozzunk értük – pünkösdi ajándékok!
3. Este gitáros szentmise lesz, egy hét múlva pedig de. 10-kor.
4. Pünkösdhétfőn Máriaremetére vagyunk hivatalosak (Karizmák ünnepe). De. 10-től program, 12-kor bíborosi szentmise… Templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
5. Hétfő este katekumenek, kedden babák-mamák, szerdán ifjúság, csütörtökön életige
6. Férfi-est lesz (Szent József évében), pénteken este 20.30-kor.
7. Jövő vasárnap a Szentföld javára lesz gyűjtés.
8. Közelekedik a Nemzetközi  Eucharisztikus Kongresszus időpontja,  május végén több fontos NEK-es programra való jelentkezés határideje jár le, aki szívesen jelentkezne önkéntesnek május 28-ig kell megtennie, illetve a jegyvásárlásnál, ha május 31-ig rendel valaki jegyet, olcsóbb és eddig lehet rendelkezni a már megrendelt jegyekről. - A holnapi máriaremetei tájékoztató után küldünk egy levelet összefoglalva a tennivalókat.

Máj. 16.
1. A 10 órai szentmise előtt, 9.40-től májusi litánia. Hétköznapokon is a szentmisék előtt.
2. A 10 órai szentmisén katekumeneinkért imádkozunk…
3. A járványhelyzetet figyelembe véve ismét kötelező a vasárnapi miséken való személyes jelenlét!
4. A hittanórákat, közösségi összejöveteleket ismét a plébánián tartjuk: hétfőn mise után felnőtt hittan, kedden 10.00-től babák-mamák, 18.45-től jegyesek, szerdán ifjúság, pénteken 20.45-től fiatal házasok.
5. Szombaton gyalogtúrára megyünk. Jelentkezés csütörtök estig.
6. Egy hét múlva Pünkösdvasárnap… A 10 órai szentmisén felnőttek keresztelése és elsőáldozása lesz. – Este gitáros szentmise.
7. Pünkösdhétfőn 10 órától Máriaremetére vagyunk hivatalosak. Az ünnepi, bíborosi szentmise 12-kor kezdődik. – Templomunkban este 6-kor lesz szentmise.
8. Férfi est lesz 28.-án a plébánián.

Máj. 9.
1. A 10 órai szentmise előtt 9.40-kor litánia, mise után jubileumi áldás (50. házassági évforduló), majd Engesztelő imaóra lesz…
2. Élő rózsafüzér zarándoklat lesz május 15-én (Budapest körbeimádkozása). - Plébániai közösségünk a 8-as szakaszt választotta, amely a Rákoskeresztúr  - Pestszentlőrinc  útvonal.  Könnyű terep. Közös  találkozás és indulás: Örs vezér tér, buszvégállomáson  reggel  8 órakor. Csatlakozás: más zarándok csoportokhoz a rákoskeresztúri templomnál. – A zárómise: Pestszentlőrinc  Mária Szeplőtelen Szíve Templomban lesz. Szeretettel hívunk Mindenkit!
3. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) legújabb járványügyi intézkedéseiből idézet:
- 1. A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól (CIC 87. k. 1. §, 1245. k.) 521/2021. sz., március 5-én adott általános felmentést jelen rendelkezésünkkel visszavonjuk.
- 2. Az általános morális elvek továbbra is érvényesek, így aki számára élethelyzete miatt (például betegség, karantén) lehetetlen a szentmisén való személyes részvétel, az a vasárnapot továbbra is egyéni imával, a Szentírás olvasásával, zsolozsma végzésével, szentmise közvetítésbe való bekapcsolódással vagy más módon szentelje meg.
- 3. Továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni, figyelembe véve a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására. A nyilvános istentiszteletek végzésekor továbbra is be kell tartani a vonatkozó, járványhelyzetre hozott előírásokat.
4. A héten még online hittanórák lesznek. Hétfőn 19 órakor Katekumenek (hittel ismerkedők), kedden 21.30-kor babák-mamák, szerdán 19-kor az ifjúság részére.

Máj. 2.
1. Köszönet templomkertünk tegnapi építőinek/szépítőinek…
2. Elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk 9 órakor kezdődik, kitett Oltáriszentség előtt.
3. Megkezdődtek a májusi litániák. Ma a rózsafüzér után hétköznapokon pedig az esti misék előtt 17.40-től. https://www.magyarkurir.hu/hirek/majus-szep-imadsaga-loretoi-litania-2018-20190430233601
4. Folytatjuk az online hittanokat. Hétfő este 20.45-kor fiatal házasok, kedden 19.00-től jegyesek, 21.30-tól babák-mamák, szerdán 19.00-től ifjúság részére…
5. A Képviselőtestület csütörtök este 19.00-től ülésezik.
6. Az elsőpénteki szentségimádás az esti szentmise után lesz.
7. Szombaton (május 8-án) tartjuk idei első kerékpártúránkat. Gyülekező a plébánia udvarán reggel 8 órakor.
8. Élő rózsafüzér zarándoklat lesz május 15-én. - Plébániai közösségünk a 8-as szakaszt választotta, amely a Rákoskeresztúr  - Pestszentlőrinc  útvonal.  Könnyű terep. 
Közös  találkozás és indulás: Örs vezér tér, buszvégállomáson  reggel  8 órakor. Csatlakozás: más zarándok csoportokhoz a rákoskeresztúri templomnál. - A zárómise: Pestszentlőrinc  Mária Szeplőtelen Szíve Templomban lesz. Szeretettel hívunk Mindenkit!
9. Anyák napja lévén, az édesanyákat a 10-es mise kapcsán külön áldásban részesítjük…

Ápr. 25.
1. Ma van a papi hivatások vasárnapja. Ferenc pápa üzenete olvasható az interneten https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-a-hivatasok-58-vilagnapjara
Honlapunkon is olvasható, hallgatható üzenetek vannak papi hivatásokról
2. Anyagilag is szoktuk támogatni a papnevelés ügyét. Akik e célra szánnak adományt, a bejárati nagyperselybe dobhatják a következő napokban, de utalhatják is. A közleménybe kérjük beírni: szeminárium.
3. Ma könyörgő nap van jó termésért is. Búzaszentelés a 10 órai szentmise keretében lesz. De imádkozzunk is, főleg a következő napokban az idei termésért!
4. Folytatódnak az online (zoom-os) összejövetelek. Várjuk az új jelentkezőket, résztvevőket is! - Hétfőn 19 órakor katekumenek (hittel ismerkedők), kedden 21.30-kor babák-mamák, szerdán 19 órától ifjúság, csütörtökön 19 órakor igekör lesz.
5. Továbbra is minden este közösen imádkozzuk a rózsafüzért, 20.30 órai kezdettel. - Élőben pedig az esti szentmisék előtt, du. 5 órától.
6. Szent József évében péntek este 20.30-kor férfi est lesz!
7. Szombaton Szent József, a munkás ünnepe. – Kerti munkákra hívjuk férfi-női testvéreinket!
8. Szombaton már május, kezdődik a Szűzanya hónapja. A reggeli szentmise után közösen imádkozzuk a Loretói litániát… majd májusban minden nap!
9. Egy hét múlva első vasárnap, 9 órától közös rózsafüzér.
10. Jövő vasárnap anyák napja. A 10 órai szentmisében külön áldásban részesülhetnek az édesanyák.
11. Templomunk négy mellékoltára "gazdát" keres! Virágozási lehetőség... A plébánosnál lehet érdeklődni/jelentkezni.

Ápr. 18.
1. Ismét folytatódnak a nyilvános szentmisék templomunkban (is) a szokott rendben. Vasárnapokon 10 és 18 órai kezdettel, hétköznapokon este 6-kor (szombaton reggel 7-kor!). Továbbra is betartva a járványügyi intézkedéseket!
2. A hittanos és egyéb közösségi összejövetelek még online (zoom-on).
3. Hétfő este 7-kor Felnőtt hittan, - kedden este 7-kor Jegyesek, Babák-mamák 21.30-kor, - szerdán Ifjúság összejövetele lesz.
4. Egy hét múlva könyörgő nap lesz papi hivatásokért és jó termésért (búzaszentelés).

Ápr. 11.
1. Az Isteni Irgalmasság Vasárnapja van. Teljes búcsú nyerhető a szokott feltételek mellett. http://pomaziplebania.hu/irgalmassag.html
A 10 órai szentmisét a Mária Rádió is közvetíti, valamint plébániánk youtube csatornája is. https://www.youtube.com/watch?v=jAlbwlVDs4k
2. Délután 3 órakor az Irgalmasság rózsafüzérét imádkozzuk, majd utána a költészet napja alkalmából verses délután lesz. Ki-ki, hozhatja kedvenc versét. Mindezek zoom-on!
3. Hétfőtől folytatódnak a zoom-os szentmisék, minden este 18.00 órai kezdettel. 
4. Áldoztatás minden du. 17.00 órakor van templomunkban, gyóntatás is – megbeszélés szerint.
5. Jövő vasárnaptól (ápr. 18) ismét nyilvános szentmisék lesznek templomunkban a szokott rendben. Vasárnapokon de. 10-kor és este 6-kor. Hétköznapokon este 6-kor, szombatokon viszont reggel 7-kor. – Természetesen továbbra is betartva a járványügyi rendelkezéseket!
6. Hétfőn 19.00 órakor Katekumenek, kedden 21.30-kor Babák-mamák, szerdán 19.00-kor Ifjúság, pénteken 20.45-kor Fiatal házasok összejövetele lesz – mind zoom-on.

Ápr. 4.
1. Húsvétvasárnap de. 10 órakor kezdődik Plébániánk youtube csatornáján a szentmise közvetítése. https://www.youtube.com/watch?v=1lM4qXBFfWU
2. Kivételesen az elsővasárnap délelőtti rózsafüzér imádkozás elmarad. – De ne felejtsük, hogy minden este imádkozzuk, 20.30-kor zoom közvetítéssel.
3. Templomunk továbbra is nyitva van minden nap 15.30-17.30-ig. Áldoztatás pedig 17.00 órakor, így ma is.
4. Hétfőtől szombatig minden este 18.00 órakor van szentmise közvetítve az interneten (zoom).
5. Fiatal házasok összejövetele hétfő este 20.30-kor, jegyesek kedden 19.00 órakor, az ifjúság pedig szerda este 19.00 órakor találkozik – zoom-on.
6. Egy hét múlva Az Isteni Irgalmasság Vasárnapja lesz. Teljes búcsú is nyerhető. - A 10 órai szentmisét a Mária Rádió is közvetíti templomunkból.
7.  Perselyezés? - Többen kérdezik: hogyan juttassák el? Van, aki átutalással, van, aki csekket visz, van, aki iroda időben behozza, vagy minden nap nyitva a templom, oda is bedobhatja. - Nagy szükségünk van rá... Isten fizesse meg!

Márc. 28.
1.Virágvasárnap. A 10 órai szentmise bevonulással, barkaszenteléssel kezdődik, melyet Youtube csatornánk is közvetít. https://www.youtube.com/watch?v=yABNE1_PTV4
A megszentelt barkából lehet haza vinni, egy-egy szálat a délutáni nyitva tartáskor.
2. Megkezdődött a Nagyhét. Bíboros úr legújabb rendelkezéséből idézek:
- Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében – a püspöki konferencia irányelvein túlmenően – az itt élő hívekért érzett felelősségtől vezérelve a koronavírus járvány magyarországi harmadik hulláma miatt meghirdetett veszélyhelyzetben, visszavonásig továbbra is érvényben maradnak a következő rendelkezések:
- A templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért azokat – ahol és amilyen módon ez eddig is szokásban volt – nyitva tartjuk az egyéni imádkozók részére. (Templomunkban minden nap du. 1/2 4 -1/2 6-ig.)
- Mégis, a jelenlegi járványhelyzetben felelősen és körültekintően kell eljárnunk, ezért a nyilvános istentiszteletek 2021. március 8-a hétfőtől az egyházmegye egész területén szünetelnek. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden, maximum 50 fő részvételével lehet megtartani, hacsak a hatóságok ennél kisebb létszámot nem írnak elő.
- A már felvett miseszándékok, hívek nélkül is engedélyezetten elvégezhetők vagy az Egyházi Törvénykönyv rendelkezése értelmében áthelyezhetők (CIC 1309. k.). 
- A híveket pedig arra bátorítjuk, hogy otthonról az interneten vagy a tömegtájékoztatás eszközein kapcsolódjanak be a szent cselekményekbe.
- A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést jelen rendelkezéssel minden hívőnek visszavonásig megadom.
- A betegellátás, a gyóntatás és a rendkívüli áldoztatás tekintetében is mindenben kövessük az állami és egyházi járványügyi előírásokat. 
A hatóságokkal mindenben működjünk együtt és legyünk figyelemmel az általuk adott általános irányelvekre.
A fenti rendelkezéshez kapcsolódóan a nagyheti és húsvéti liturgikus cselekmények tartásáról az alábbiak szerint intézkedem:
- Április 1-jén, Nagycsütörtökön az olajszentelési misét csupán az asszisztencia részvételével tartom a Budapesti Szent István-bazilikában. - A szertartást élőben közvetíti az Apostol Televízió és a Mária Rádió, valamint a Főegyházmegye Facebook-oldala.
- A Szent Háromnap liturgiáit az elmúlt évivel azonos módon, a hívek részvétele nélkül kell megtartani az Apostoli Szentszék tavaly kiadott rendelkezése szerint.
3. Nálunk a szokott időpontokban kezdődnek a szertartások. Nagycsütörtökön 18.00, Nagypénteken 15.00, Nagyszombaton 20.00, Húsvétvasárnap 10.00 órakor, melyeket közvetíteni fogunk.
4. A kellően felkészült hívek templomunkban – a járványügyi intézkedéseket betartva - minden nap szentáldozáshoz járulhatnak, 17.00 órakor.
5. GYÓNTATÁS: HÉTFŐTŐL SZOMBATIG 16-17 óráig, vagy IDŐPONTOT KÉRVE: 30-701-9897

Márc. 21.
1. Pénteken megkezdődött a CSALÁD ÉVE. Honlapunkon külön „ablak” van e témában. Nyitogassuk!
2. A vasárnapi 10 órai szentmisét youtube csatornánkon közvetítjük: https://www.youtube.com/watch?v=t1iLFJ3oiuw
3. Ma tartjuk a nagyböjti krumpli leves ebédet. A rokimindenki listán részletes tájékoztatót kaptunk… - Ezen a napon az ebédünkre szánt összeget adományba a Karitász céljaira szoktuk felajánlani.
4. Bíboros úr üzenete a járványügyi helyzettel kapcsolatban: „A Főegyházmegye templomaiban és plébániáin továbbra is az eddigi szabályok maradnak érvényben. A nagyhét, különösen a szent három nap tekintetében később rendelkezem.”
5. Öröm és köszönet (a templomőrzésre jelentkezőknek), hogy templomunk minden nap nyitva lehet fél 4-fél 6-ig.
6. Gyónási lehetőség is van minden nap – a plébánossal megbeszélve.
7. Szombaton du. 2 órától templomtakarításra hívjuk kedves híveinket.
8. Egy hét múlva virágvasárnap, kezdődik a Nagyhét.

Márc. 14.
1. Istennek hála, hogy a nyilvános misék helyett zoom-on tudjuk közvetíteni a hétköznapi szentmiséinket. Öröm, hogy sokan részt vesznek rajta! Hozzáférést a plébánostól kérhet, aki igényli.
2. A vasárnap 10 órai szentmisét youtub csatornánkon közvetítjük! https://youtu.be/Yo1q10aqIN8
3. Hétfő (március 15.) plébániánk éves szentségimádási napja. De. 9-től este 17.30-ig lesz nyitva a  templom. Jöjjünk, van miért imádkoznunk! Templomőrzésre is kérünk még testvéreket…
4. Hétfőn 19 órakor felnőtt hittan, kedden jegyesek és babákmamák, szerdán ifjúsági lesz.
5. Pénteken Szent József ünnepe. Ebből az alkalomból férfi est lesz! Zoom-on tartjuk az összejövetelt. – 18.00 órakor szentmise+férfiak keresztútja+férfitalálkozó…
6. Isten fizesse meg az eddig eljuttatott vasárnapi perselypénzeket.
7. A következő vasárnap (21.-én) a Szentföld javára lesz országos gyűjtés.
8. Amint már hirdettük: mindenki hivatalos a nagyböjti „krumplileves ebédre” márc. 21.-én. Részletek a „rokimindenki”-n olvashatók, ill. Bettynél lehet jelentkezni…

Márc. 7.
1. Elsővasárnapi közös rózsafüzér imádkozás de. 9-kor kezdődik, kitett Oltáriszentség előtt.
2. A 10 órai szentmisén katekumenek bemutatása, befogadása lesz (felnőtt keresztelésre, elsőáldozásra készülnek).
3. A Püspöki Konferencia minden évben tartós élelmiszerek gyűjtését hirdeti meg, melyet a Katolikus Karitász oszt szét, rászorulóknak. https://karitasz.hu/orszagos-segelyprogramok/tartos-szeretet - Az idén is lehet hozni és elhelyezni a domonkos oltárnál, március 7-14-ig. Természetesen a plébániára is lehet behozni (iroda időben), egész évben karitász adományt. De ide inkább pénzt hozzunk, nem kell elmenni külön vásárolni… - Természetesen rászoruló híveink jelentkezését is várjuk!
4. Folytatódnak az online összejövetelek! Hétfőn 19.00 órakor katekumenek, szerdán ifjúsági, minden kedden 21.30-kor pedig „babák-mamák” összejövetele van.  Közös rózsafüzér imádkozás minden este 20.30-kor van…
5. Jövő szombatra (márc. 13.) túrát tervezünk a Vác melletti Naszály hegyre. Jelentkezés csütörtökig.
6. Nagyböjti „krumplileves ebéd”, márc. 21.-én. Részletek a „rokimindenki”-n olvashatók… Kérdezhető: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
7.  Szeretettel várjuk azokat a testvéreket, akik lelki adoptálást vállalnak. Az ígérettétel időpontjáról és mikéntjéről értesítünk benneteket. Jelentkezni lehet személyesen és e-mailben Hegyi Borinál, illetve a sekrestyében kitett lapon. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
8. ÚJ JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK lépnek életbe március 8-tól. Ezzel kapcsolatban a legfontosabbakat kiemelem Bíboros úr rendelkezéséből.
1. A nyilvános szentmisék szünetelnek (hétköznap és vasárnap is). A pap a felvett mise-szándékokat a nép részvétele nélkül mutatja be, vagy a szentmisét befizető kérheti a befizetett szentmise későbbi időpontban történő megtartását.
2. A vasárnapi szentmisén való részvételi kötelezettség alól a felmentést Bíboros úr minden hívőnek megadja. A híveket arra kérjük, hogy főleg vasár- és ünnepnapokon otthonról kapcsolódjanak be a szent cselekménybe (számos szentmise közül választhatunk minden nap: online miseközvetítések, televíziós és rádiós közvetítések). - Ügyeljünk arra, hogy ne csak „misenézés-hallgatás” legyen, hanem igazi részvételKözben mást ne csináljunk!
3. Nálunk zoom-on keresztül be lehet kapcsolódni minden nap a szentmisébe a következő rend szerint: H-P: 18 órakor, Szo: reggel 7 órakor, vasárnap 10 órakor. A linket a rokimindenki listára küldjük, ill. a plébánostól lehet kérni. 
4. A közvetített misékben ajánlott a lelki áldozás azok számára, akik áldozhatnának, de nem lehetnek jelen fizikailag a szentmisén: elimádkozva például az alább található imák valamelyikét.
5. A templomokban a temetésen kívül semmiféle liturgikus cselekmény (keresztutak, litániák, rózsafüzérek, megáldások, ünnepélyes házasságkötés stb.) nem tartható a rendelkezés visszavonásáig.
6. Keresztelő és házasságkötés csak halaszthatatlan esetben és csak a legszűkebb család (szülők, keresztszülők ill. tanúk) részvételével tartható.
7. Gyóntatás nálunk eddig is volt minden nap és ezután is lehetséges lesz, betartva az előírásokat, a plébánossal/gyónóval megbeszélt módon: templomban, plébánián, szabad téren… Amennyiben sürgős, és nincs lehetőség gyónásra, a hívő azzal az elhatározással, hogy amint alkalma lesz rá, meg is gyónja bűneit, indítsa fel magában a tökéletes bánatot.
8. Áldoztatás kivételes (és csakis kivételes!) esetben megengedett, de csak a hatóságok által előírt higiéniai előírások betartásával.
9. A templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak. Ezért templomainkat nem zárjuk be. Ennek megfelelően hétfőtől mi is megszervezzük a templom napi szintű nyitva tartását, amikor imádkozni bárki betérhet a járványügyi szabályok betartásával. A táblázatot a jelentkezéshez/templomőrzéshez a rokimindenki listára kiküldtük.   
10. Betegekhez továbbra is hívjunk papot. Covid-os betegekhez a kórházlelkészt keressük (30/676-3989 vagy 1/213-9620).
-----------------------------------------------------
JAVASOLT IMÁK
LELKI ÁLDOZÁSHOZ: Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben. Mindennél jobban szeretlek és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak. Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni, jöjj, legalább lelki módon, a szívembe! Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled!
Vagy:
Uram, Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes szívemből. Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a szentáldozásban, hogy Veled élhessek. Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a szívembe és végy lakást benne örökre!
A mi Urunk, Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre!
Köszöntelek, ó Jézus, az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen. Tied akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen.
TÖKÉLETES BÁNAT FELINDÍTÁSA: Teljes szívemből bánom, ó édes Istenem, hogy Téged oly sokszor és oly nagyon megbántottalak, mert ezáltal méltatlanná lettem kegyelmedre, kedvedből kiestem és mind ideig-, mind örökkévaló büntetésedet megérdemeltem. Kiváltképpen pedig azért bánom bűneimet, mert Téged, legfőbb jót, legjobb Atyámat és legnagyobb jótevőmet megbántottalak. Ó, édes Istenem, erősen felteszem magamban a szándékot, hogy a Te kegyelmeddel Téged, szerető jóságos Istenemet többé semmi bűnnel, de legfőképp …-al/-el (itt gondolj arra a bűnre, amely ellen különös törekvéssel küzdesz) meg nem bántalak és a bűnre szolgáló alkalmakat gondosan elkerülöm. Kérlek, Uram, őrködjék fölöttem jóságos szemed, és add, hogy a holnapi napot a mainál jobban használjam. Boldogságos Szűzanyám, szent Őrzőangyalok, legyetek velem! Ámen.

Febr. 28.
1. Pénteken volt plébániai képviselőtestületünk gyűlése (zárszámadás, költségvetés). Örömmel adhatunk hálát, hogy plébániai közösségünk anyagilag aránylag jól működik – híveink adományai, az egyházi adó lelkiismeretes fizetésének, és az önkéntes munkáknak köszönhetően…
Az Érsekség jóvoltából pedig (állami pályázatból) folytatódhat templomunk homlokzatának felújítása.
2. Öröm, hogy a lelkiek terén is van miért hálát adnunk. Jövő vasárnap a délelőtti szentmisén pl. öt felnőtt testvérünket mutatjuk be (és egy babát), akik – húsvétra - keresztelőre, ill. elsőáldozásra készülnek…
3. Ajánlom mindenkinek honlapunkon kinyitni az OLVASTAM ablakot. Több fontos hír van benne, részletesen… Templomi faliújságunkon is olvasgathatunk ezekről.
4. Bizonyára mindenki értesült róla, hogy péntek éjszaka Snell György püspök atya elhunyt (covid). https://www.magyarkurir.hu/hirek/erdo-peter-uzenete-es-intezkedese-snell-gyorgy-puspok-halala-kapcsan
5. Ma országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára a szentmisék után. De még várunk egy pár napot és ez után továbbítjuk az adományokat. https://www.magyarkurir.hu/hirek/vasarnap-orszagos-gyujtest-tartanak-katolikus-iskolak-javara-112394
6. A Püspöki Konferencia minden évben tartós élelmiszerek gyűjtését hirdeti meg, melyet a Katolikus Karitász oszt szét, rászorulóknak. https://karitasz.hu/orszagos-segelyprogramok/tartos-szeretet Az idén is lehet hozni és elhelyezni a domonkos oltárnál, március 7-14-ig. Természetesen a plébániára is lehet behozni (iroda időben), egész évben karitász adományt. De ide inkább pénzt hozzunk, nem kell elmenni külön vásárolni… - Természetesen rászoruló híveink jelentkezését is várjuk!
7. Hétfőn 20.45-kor fiatal házasok, kedden 19.00-kor jegyesek, szerdán 19.00-kor ifjúság összejövetele lesz.
8. Elsőpéntek következik szentségimádással, keresztúttal.
9. Bíboros atya megerősíti Főegyházmegyénkben az egészségügyi rendelkezéseket és felhívja a figyelmet azok betartására. https://www.magyarkurir.hu/hirek/jarvanyugyi-intezkedesek-megerositese-az-esztergom-budapesti-foegyhazmegyeben-112418

Febr. 21.
1. Istennek hála a szombati „nagyböjti lelkinapért”! Öröm, hogy sokan bekapcsolódtak, így is elkezdték a „szent-negyvennapos lelkigyakorlatot”…
2. Hétfőn KATEKUMEN, csütörtökön IGEKÖR lesz.
3. Pénteken az esti szentmise után ismét közösen imádkozzuk a keresztutat, kitett Oltáriszentség előtt.
4. Pénteken lesz a Képviselőtestület gyűlése (zárszámadás, költségvetés).
5. Képes zseb-keresztút vásárolható és a Rózsafüzér Királynéja újságunk nagyböjti száma is megjelent.
6. Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára lesz gyűjtés.

Febr. 14.
1. Ma zárul a Házasság hete. A 10 órai szentmise kapcsán külön áldásban részesülhetnek a házaspárok.
2. Ma Könyörgő nap van a világ éhezőiért
3. Hamvazószerda következik: kezdődik a nagyböjti idő. Az esti 6 órai szentmisén a bűnbánat (az újrakezdés) jeléül hamvazkodási lehetőség lesz. – Ezen a napon hústilalom van. + Szigorú böjt pedig a 18 és 60 év közöttieknek: egyszeri jóllakás és kétszeri csökkentett étkezés… http://lexikon.katolikus.hu/S/szigor%C3%BA%20b%C3%B6jt.html
4. A nagyböjti idő, a „szentnegyvennap” egy nagy lelkigyakorlat. Nagyobb összeszedettségben, bűnbánattal, szentgyónással, többet törődve a lelkünkkel és a szeretet gyakorlásával (irgalmasság cselekedeteivel) https://regi.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=30
igyekszünk élni, készülni húsvétra. – Segítség lehet hozzá a napokban megjelenő Rózsafüzér Királynéja újságunk is.
5. Mivel a szokásos lelkinapot most nem tudjuk megtartani, szombaton délelőtt 9-11-ig online összejövetelt is tartunk. A linket szombat reggel fogjuk küldeni a „rokimindenki” listára…
6. Nagyböjt péntekjein az esti szentmise után közös keresztutat imádkozunk a kitett Oltáriszentség előtt.
7. FERENC PÁPA nagyböjti üzenete honlapunkon olvasható…
8. A 10 órai szentmisét templomunkból közvetíti a Katolikus Rádió.

Febr. 7.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér ima 9 órakor kezdődik, kitett Oltáriszentség előtt.
2. A 10 órai szentmisét a Katolikus Rádió közvetíti templomunkból.
3. Ma kezdődik a Házasság hete. Ezekben a napokban ki-ki, gondoljon eme fontos hivatásra, életállapotának megfelelően…  https://www.magyarkurir.hu/hirek/marton-zsolt-puspok-hazassag-heti-uzenete-az-elkotelezodesrol
4. Csütörtökön lesz a Betegek világnapja, mely a Lourdesi Boldogságos Szűz Mária emléknapja is. https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/12722/februar-11-a-betegek-vilagnapja
5. Gyalogtúra lesz szombaton!
6. Jövő vasárnap, könyörgő nap lesz a világ éhezőiért. – A 10 órai szentmisét ezen a napon is közvetíti templomunkból a Katolikus Rádió.
7. Hétfőn este Katekumenek, szerdán gyermekek és ifjúság, péntek este pedig – a házasság hetében – rendhagyó módon jegyesek és házasok online összejövetele lesz.

Jan. 31.
1. Kedden Urunk bemutatásának ünnepe (Gyertyaszentelő Boldogasszony). Az esti szentmise gyertyaszenteléssel kezdődik, és kisgyermekek „bemutatása”, megáldása is lesz. – „Rokis” gyertyák vásárolhatók!
2. Kedden könyörgő nap van a szerzetesi hivatásokért is.
3. Szerdán Szent Balázs emléknapja, Balázs-áldásban lehet részesülni (sőt már a kedd esti mise után is).
4. Elsőpéntek következik szentségimádással, majd elsővasárnap: 9.00 órakor kitett Oltáriszentség előtt közös rózsafüzér ima.
5. Istennek hála, hogy a járvány ellenére is sok (online) találkozási lehetőség van plébániai közösségünkben! Gyerek-hittanok, ifjúság, hittel ismerkedők, jegyesek, fiatal házasok, babák-mamák, felnőtt hittan, életige, minden este közös rózsafüzér, telefonok, e-mailek… Mind-mind alkalom, hogy rámosolyogjunk egymásra (maszk nélkül!), hitünkben erősödjünk, gazdagítsuk egymást… És persze a szentmisék „élőben”, személyes találkozások!…
6. Most hétfőn pl. jegyesek-fiatal házasok, kedden babákmamák, szerdán gyermek és ifjúsági hittanok lesznek.

Jan. 24.
1. Isten Igéjének vasárnapja van. De. 9 órától folyamatosan olvassuk a Szentírást, majd a szentmisére ki-ki hozhatja Bibliáját, vásárolni is lehet… melyeket ünnepélyesen megáldunk.
2. Ma ér véget az Imahét a keresztények egységéért. Természetesen folytathatjuk az imádkozást e célra, és tehetünk is sok mindent Jézus leghőbb vágyának megvalósulásáért: „Legyenek mindnyájan egy!”
3. Katekumenek online összejövetele hétfőn, Életige összejövetel pedig csütörtökön lesz, 19.00 órai kezdettel.

Jan. 17.
1. Ma kezdődik az Imahét a Krisztus-hívők egységéért. A járványhelyzet miatt – a megszokottól eltérően - csak egy közös összejövetel lesz, január 19.-én este 6-kor a Fasori Evangélikus templomban. Az Imahét témája/anyaga honlapunkon is letölthető. Tanulmányozzuk, imádkozzunk, kapcsolódjunk be! http://meot.hu/dokumentumok/2020keresztyen/ImahetiFuzet2021.pdf
2. Templomunkban a miserend változatlan lesz. De pl. a hétfői online felnőtt hittanon is az Imahét lesz a téma - zoom-on.
3. Hétfőn Árpád-házi Szent Margit ünnepe lesz.
4. Egy hét múlva: Isten Igéjének Vasárnapja (Szentírás-vasárnap). Templomunkban a délelőtti mise előtt, 9 órától folyamatos szentírásolvasás lesz. A szentmisében pedig Bibliák megáldása lesz, lehet hozni! Vásárolni is lehet! 
5. Elkezdődött a főoltár mögötti Oratórium felújítása. Köszönjük híveink hozzájárulását/adományait!
6. A horvátországi földrengés áldozatai számára országos gyűjtés nem lett meghirdetve, de aki szeretne e célra adakozni, kész-pénzben az irodánkban, vagy a templomi nagyperselyben elhelyezheti, és együtt továbbítjuk… Aki utalni szeretne e célra, megteheti plébániánk bankszámlaszámára (CIB 10701049-47209503-51100005) "Horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére" megjelöléssel.

Jan. 10.
1. Urunk megkeresztelkedését ünnepeljük. A 10 órai szentmisében keresztelő is lesz…
2. Hétfőn Katekumenek (hittel ismerkedők), kedden babákmamák, szerdán ifjúsági, pénteken pedig jegyesek-fiatal házasok összejövetele lesz.
3. Öröm, hogy már két hónapja, minden este, szép számmal együtt imádkozzuk a rózsafüzért (zoom-on).
4. Köszönjük, hogy már többen elkezdték befizetni az ez évi egyházi hozzájárulásukat (egyházi adó).

Jan. 3.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér, kitett Oltáriszentség előtt, de. 9.00-kor kezdődik.
2. Hétfőn jegyesek, fiatal házasok összejövetele.
3. Vízkereszt ünnepe következik január 6-án, kötelező szentmisével: templomunkban 18.00-kor, vízszenteléssel.
4. Csütörtökön, január 7-én az esti mise után szentségimádás lesz templomunkban, melyen hálát adunk Istennek Chiara Lubich centenárium lezárásaként az egység karizmájáért. – És kérjük a Szentlélek működését a Fokolare Mozgalom Nagygyűléséhez (mely január 24-én kezdődik), és imádkozunk azokért, akik szenvednek a világjárványban.
5. A jövő vasárnapi 10 órai szentmisében keresztelő lesz…
6. Az Új Ember és a Keresztény Élet újságokat hétfőtől lehet vásárolni. De a Rózsafüzér Királynéja újságunk karácsonyi számából még lehet vételezni! – Egyházmegyénk újságját és a többi ingyenes kitett lapot terjesszük, vigyük a postaládákba… Apostolkodjunk!

2020.

Dec. 27. 
1. A Szent Család vasárnapja van. A szentmise kapcsán a családok külön áldásban részesülhetnek.
2. Hétfőn Aprószentek ünnepe (Heródes betlehemi gyermekgyilkosságaira emlékezünk és az abortusz áldozataira…).
3. Szerda este 7-től Életige
4. Az év végi hálaadó szentmise csütörtökön este 6-kor kezdődik templomunkban – Szent Szilveszter pápára is emlékezve.
5. Január 1. péntek: Újév – Szűz Mária, Isten Anyja ünnepe, a Béke világnapja. A szentmisén való részvétel kötelező!
6. Elsővasárnapi rózsafüzér 9.00-től, kitett Oltáriszentség előtt.
7. Január 6. Vízkereszt, kötelező szentmisével.

Dec. 20.
1. Minden szónál többet mond a látvány: templomunk "kész" a karácsony ünneplésére. Hála Istennek és a szombati dolgos kezeknek, az adományozóknak, imádkozóknak… (A karácsonyfákat szülőfalumból kaptuk).
2. Hajnali misék még hétfőn, kedden, szerdán lesznek, 6.00 órai kezdettel.
3. Hétfőn online Felnőtt hittan lesz 19.00 órai kezdettel.
4. Karácsony ünneplése több helyen ki van írva.
Csütörtökön, 24-én du. 3-kor nyitjuk a templomot, lehet jönni a Betlehemhez: imádkozni, énekelni… - Pásztorjáték és Éjféli mise a járványhelyzet miatt nem lesz! Viszont lesz Vigília mise, du. 5 órakor
Pénteken, Jézus születése ünnepén és szombaton, Karácsony másnapján 10.00-kor és 18.00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
5. Egy hét múlva Szent Család vasárnapja. A délelőtti szentmisén a családok külön áldásban részesülhetnek.
6. Ajánlom a Rózsafüzér Királynéja plébániai újságunk karácsonyi számát. Ugyancsak az Új Embert, a Keresztény Életet – értékes olvasmányokkal!

Dec. 13.
1. Az öröm vasárnapján, a 10 órai szentmise után Engesztelő imaóra lesz.
2. A vasárnap esti szentmise Füri Gábor lelki üdvéért, templomunk volt kántoráért lesz felajánlva, születésnapján (75 éves lenne).
3. Ferenc pápa december 8-án SZENT JÓZSEF ÉV-et hirdetett meg. Honlapunkon már olvashatunk róla, de a következő egy évben még közösen is többször visszatérünk Szent József személyéhez. Egyénileg pedig minden nap ott lehet imáinkban, olvasmányainkban…
4. A hajnali 6-os misék folytatódnak: hétfőn, kedden, szerdán.
5. Az online hittanórák is zajlanak! Hétfőn a katekumenek, szerdán az ifjúság jön össze 18.45-kor. A babák-mamák kedd estéken 21.30-kor, a jegyesek, fiatal házasok pedig pénteken 20.45-kor. A gyermekhittanokról a szülők mindig kapnak külön értesítést.
6. Szombaton du. 2-től lesz a karácsonyfák állítása és a templomunk nagytakarítása. Nagy szükség van dolgos női és férfikezekre. – Ez egyben adventi jócselekedet, áldozathozatal, de ajándék is lehet közösségünknek!
7. Öröm, hogy nem csak a templomunkban van közös rózsafüzér ima, hanem már több mint egy hónapja az online felületen is, minden este 20.30-kor. Ebbe bárki bekapcsolódhat közösségünkből, aki kéri a linket.

Dec. 6.
1. Elsővasárnap lévén, kitett Oltáriszentség előtt közösen imádkozzuk a rózsafüzért, 9 órai kezdettel.
2. Istennek hála adventi lelki-napunkért, a résztvevőkért…!
3. Istennek hála a hajnali misék résztvevőiért, az ott kapott kegyelmekért!
4. Istennek hála mindazoknak, akik bekapcsolódtak közös adventi programunkba: együtt olvassuk, tanulmányozzuk a Katolikus Egyház Katekizmusát…
5. Istennek hála a rózsafüzért imádkozók csapatáért. A templomi imádkozókon kívül már közel egy hónapja, minden este – általában 20 fő – együtt imádkozunk (zoom). Bárki bekapcsolódhat még!
6. Istennek hála a mindennapos, sokrétű szolgálatért..., akik plébániai közösségünkért élnek, önként, tevékenyen dolgoznak, tesznek…
7. Istennek hála az adományokért, az egyházi adó lelkiismeretes fizetőiért – így év végén főleg!
8. Fiatal házasok összejövetele lesz hétfőn 20.45 órai kezdéssel. Szerdán 18.45-kor az ifjúságnak. Mindezek zoom-on.

Nov. 29.
1. Az adventi koszorúk megáldása és közös gyertyagyújtás a 10 órai szentmisében lesz. Kellékeket és még egy pár koszorút lehet vásárolni templomunkban.
2. Adventi miserend templomunkban, mint a múlt évben: hajnali misék hétfő, kedd, szerda 6 órakor, esti misék csütörtök, péntek 18 órakor, reggeli mise szombat 7 órakor. Vasárnap változatlan, 10 és 18 órakor.
3. Az idei adventi programunk a KEK (Katolikus Egyház Katekizmusa) napi olvasása a táblázat szerint (ld. faliújságon és plébániai újságunk előző, Veni Sancte számában). Mindenki magának választhat ki egy-egy gondolatot, üzenetet, amit aznap próbál szem előtt tartani. De a faliújságon kész program is van, onnan is meríthetünk ötleteket.
4. Az egész advent egy nagy lelkigyakorlat (az adventi program élése, hajnali misék, szentgyónás, jócselekedetek, stb.), de külön alkalom is lesz! - Adventi lelkinapunk szombaton 10-12-ig online, zoom-on – mivel összejönni most nem lehet. Már ott is megoszthatjuk adventi tapasztalatainkat, a heti termést. A belépéshez linket a rokimindenki levelező listán küldünk. Aki nincs rajta és szeretne részt venni a lelkinapon, szóljon és küldjük.
5. A „Szállást keres a Szent Család” ájtatosságot is lehet kezdeni. Most fizikailag nem látogatjuk egymást, de pl. telefonon, stb. lehet egymást keresni egy rövid, közös imára, beszélgetésre.
6. Megjelent a Rózsafüzér Királynéja újságunk 100. száma, mely az életünkről szól. Ez is segítség lehet az adventi készületben.

Nov. 22.
1. Hála a szombati „világméretű szentségimádás”-ért! Örülök, hogy tőlünk is sokan részt vettek, bekapcsolódtak! 

 https://www.youtube.com/watch?v=6ESJ6Y6r9M4&t=81s

2. Ma országos gyűjtés van a Katolikus Karitász javára. Kérjük és köszönjük a kedves hívek adományait!

3. Hétfőn hittel ismerkedők találkozója, kedden babákmamák, szerdán ifjúsági, csütörtökön pedig életige-találkozó. Mindezek online (zoom).
4. Egy hét múlva Advent első vasárnapja. Az idén – a járványhelyzet miatt – elmarad a közös koszorúkötés, de otthonainkban megtartható! Tartozékok templomunkban is vásárolhatók. A koszorúk megáldása és a közös gyertyagyújtás a vasárnapi, 10 órai szentmise előtt lesz.
5. Adventi miserendünk (úgy, mint az előző évben) a következő lesz: hajnali misék hétfőn, kedden és szerdán 6-kor lesznek. Esti misék csütörtökön és pénteken 18.00 órakor. Reggeli mise szombat reggel 7-kor. Vasárnap változatlan, 10.00 és 18.00 órakor.

Nov. 15.
1. Ma van a szegények világnapja. Következő vasárnap a Karitász javára lesz gyűjtés.
2. Csütörtökön Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe. Érkezik majd a „Szent Erzsébet kenyere is”. A szombati szentségimádáson kaphatunk belőle (és még ha marad, vasárnap a 10-es szentmisén is!).
3. Felnőtt hittan lesz hétfőn, 18.45-től, Babák-mamák minden kedd este fél 10-től, ifjúsági hittan szerdákon 18.45-től - zoom-on.
4. A NEK-ra készülve a világméretű közös szentségimádásba mi is bekapcsolódunk. Templomunkban, szombaton 17.00 órai kezdettel. Aki tud, interneten regisztráljon is! https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemeny/335
5. Egy hét múlva már az egyházi év utolsó vasárnapja következik: Krisztus Király ünnepe.
6. Két hét múlva kezdődik az Advent. Közös koszorúkészítés nem lesz, viszont templomunkban is lehet alapanyagokat vásárolni, és az otthon elkészített adventi koszorúkat advent I. vasárnapján a 10 órai mise kapcsán – közös gyertyagyújtással – megáldjuk.
7. Az Új Ember újságban féloldalas beszámoló, van a templomunkban lezajlott Chiara Luce ünnepről.
8. A múlt vasárnapi hirdetés eredményeként összegyűlt az érintésmentes kézfertőtlenítő ára, melyet már üzembe is tudtunk helyezni, sőt egy másodikat is meg tudtunk rendelni! Isten fizesse meg kinek-kinek a hozzájárulását! Kb. 15-20 ember (család) járult eddig hozzá, van aki igen mélyen a zsebébe nyúlt. Akik eddig még nem adakoztak e célra, megtehetik még, hiszen a fertőtlenítő folyadék, szappan és papír kéztörlő ára is jelentős és folyamatos extra költséget ró ránk. Jó lenne megvalósítani plébániánkon is a "közös teherviselést".

Nov. 8.
1. Örülök, hogy szombaton együtt levegőzhettünk, imádkozhattunk a Fiumei úti temetőben, meglátogatva hírességeinket, nagyjainkat…
2. A 10 órai szentmisén tartjuk a „Mindenki névnapja” ünnepet! Együtt, egymásért imádkozunk. Az agapé, koccintás most elmarad…
3. Figyelembe véve a Képviselőtestületünk tagjai, és híveink javaslatait, valamint az Érsekség felhívását, a járványhelyzet folyamatos rosszabbodása miatt ismételten szeretnénk felhívni a figyelmet a legfontosabb megelőzési szabályokra.
Kérem, hogy mindenki Isten előtti felelőssége tudatában vegye komolyan a szabályokat, tartsa be maradéktalanul a kért intézkedéseket. Vigyázzunk magunkra, és egymásra!
- A szájat és orrot teljesen eltakaró maszk használata a plébánián, plébániakertben, templomban és misék előtt/után a templom előtti beszélgetések alkalmával is! 
- A felolvasók/imádkozók az ambónál se vegyék le a maszkot!
- A templomban úgy üljünk le, hogy minden irányban legalább 1,5 méterre legyünk egymástól (családtagok természetesen nem kell, hogy távolságot tartsanak egymástól).
Ennek érdekében minden második padot lezártunk. Körben a falak mentén elhelyeztünk plusz padokat és székeket is, hogy több ülőhely legyen.
Érkezzünk időben a szentmisére, hogy legyen idő megtalálni a helyünket és elhelyezkedni.
- Áldozásnál, kifelé vonulásnál is figyeljünk a védőtávolság megtartására, ne tömörüljünk össze!
- A templomba és plébániára érkezéskor fertőtlenítsük a kezünket a saját vagy a kihelyezett fertőtlenítővel. 
Megrendeltünk egy "érintésmentes", szenzoros érzékelővel ellátott kézfertőtlenítő adagolót, és a szükséges mennyiségű fertőtlenítőszert, mely remélhetőleg jövő héten megérkezik. Mindez jelentős költség plébániánknak, ezért erre külön adományokat elfogadunk. "Adomány kézfertőtlenítésre" néven kérjük az átutalásnál jelezni az adomány célját. Az irodában kártyával ill. a sekrestyében és az irodában készpénzzel is fizethetünk. Isten fizessen meg az adományozóknak!
Természetesen nagyon fontos, hogy még komolyabban vegyük vallásunk gyakorlását, többet imádkozzunk, többet tegyünk lelki üdvösségünkért - a Gondviselő Istenre bízva egymást és magunkat!
4. A hittanórák a plébánián egyelőre szünetelnek. A Gizella kör, és a Biblia óra elmarad. Viszont más összejövetelek zoom-on (internet) meg lesznek tartva. A csoportok e-mailen értesítve lesznek. Így pl. a hétfői hittel ismerkedők és a szerdai csoportok…

Nov. 1.
1. Mindenszentek ünnepe van… - Reggel 9-től elsővasárnapi rózsafüzér imádkozás! Templomunk ma is egész nap nyitva!
2. Holnap, hétfőn Halottak napja. Szentmise az esti 6-oson kívül, déli 12 órakor is lesz. Templomunk reggel 8-tól lesz nyitva.
3. November hónapban búcsúnyerési lehetőség van. Honlapunkon és a faliújságon olvashatók a részletek. Első lépés a szentgyónás, hogy a kegyelem állapotában legyünk.
4. Több éves szokás, hogy megholt szeretteinkért misét mondatnunk. Az év folyamán lehet egyénileg is, külön időpontot kérve… és lehet közösen is. A Jézus Szíve oltárnál van papír, írószerszám, boríték. Ott fel lehet írni miseszándékainkat: kikért szeretnénk felajánlani szentmisét. – Az elmúlt évi („borítékos”) befizetett felajánlásokból eddig 20 közös szentmisét mutattunk be.
5. Fiatal házasok, jegyesek, együtt járók összejövetele lesz hétfő este 18.45-től. Szerdán gyermek és ifjúsági hittanok. 
6. Elsőpéntek következik. Ekkor van közösségünk havi szentségimádása az esti szentmise kapcsán.
7. Gyalogtúrát tervezünk szombatra. Jelentkezés csütörtök estig.
8. Mindenki névnapja ez évben jövő vasárnap, 8-án lesz. A 10 órai szentmisén imádkozhatunk együtt-egymásért. – A járványhelyzet miatt a szeretetlakoma elmarad…
9. A most megjelent Chiara Luce könyvből már sok elfogyott, de még vásárolható.

Okt. 25.
1. Hittel ismerkedők összejövetele hétfőn, Életige csütörtökön este lesz.
2. Templomunkban Chiara Luce emlékhely van. Halálának 30. boldoggá avatásának 10. évfordulója alkalmából ünnepi szentmise lesz 29-én, 18.00 órakor. Ezzel együtt az Új Város kiadó bemutatatja új könyvét Chiara Lucéről: https://ujvarosonline.hu/konyvek/konyvek/15-nap-imadsag-chiara-luce-badano-gondolataival 
A mise után az új könyvet és más könyveket is meg  lehet vásárolni a szokásos 20% kedvezménnyel.
3. Jövő vasárnap Mindenszentek ünnepe. De. 9-től elsővasárnapi rózsafüzér ima.
4. A közelgő Halottak napjával kapcsolatban közöljük templomunk nyitvatartási rendjét.
Okt. 31. szombat: 7:00 - 18:00-ig. Szentmise reggel 7 órakor.
Nov. 1. vasárnap: 9:00 - 19:00-ig. Szentmise 10 és 18 órakor.
Nov. 2. hétfő: 8.00 - 19:00-ig. Szentmise déli 12 órakor és este 6-kor.
5. Ilyenkor búcsúnyerési lehetőség is van: Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-8-ig minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: szentgyónás, szentáldozás és imádság a Szentatya szándékára. Ezen felül szükséges, hogy az illető egyáltalán ne vonzódjék semmi bűnhöz, még a bocsánatos bűnhöz se. - Aki halottak napján (vagyis az azt megelőző nap delétől a halottak napját követő éjfélig) meglátogatnak egy templomot, vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel...
6. Több éves szokás, hogy megholt szeretteinkért misét mondatnunk. Lehet egyénileg is, külön időpontot kérve… és lehet közösen is. A Jézus Szíve oltárnál van papír, írószerszám, boríték. Ott fel lehet írni miseszándékainkat: kikért szeretnénk felajánlani szentmisét.
7. A Rózsafüzér Királynéja Plébánia öko-köre használt telefonokat gyűjt jótékony célra. A Plébánián lehet leadni.
8. A rendelt almák szombaton 11-kor vehetők át.

Okt. 18.
1. Ma van a Missziók vasárnapja. Imádkozzunk a missziókban szolgálókért… és Országos gyűjtés is van a missziók javára…
2. A 10 órai szentmisén lesz a gyermekek elsőáldozása. Imádkozzunk értük!
3. Bizonyára többen olvasták a remek kezdeményezést: Rózsafüzér kilenced indul hétfő estétől fél 10-es kezdéssel, online, Zoomon. A szándék pedig főként az, hogy Máriára bízzuk újra Magyarországot, elsősorban a fiataljainkat és a gyerekeinket, akikre egyre több lelki-erkölcsi veszély leselkedik. Kérjük a magyarok megtérését, és Isten dicsőségének megnyilvánulását ebben az országban. És emellett egyéni szándékokat is belevehetünk persze! A technikai részletek később! – Természetesen bárki, bármikor bekapcsolódhat. Minden esti szentmise előtt 5 órai kezdéssel templomunkban is van közös ima!
4. Felnőtt hittan lesz hétfőn este a mise után, a nyugdíjasoknak pedig kedden délután 15.30-kor.
5. Lehetséges tiszta szerelem? - Október 21-én, szerda este 20.00-kor a Bonum Tv élő adásban fog közvetíteni szentmisét az Örökimádás templomból, félóra szentségimádással kiegészítve - mindezt természetesen a fiatalokért, a tisztán megélt kapcsolatért imádkozva.
6. Termelői almavásárt szervez Plébániánkon a Karitász csoport. A részleteket elküldtük e-mailen, de a szentmise után Bettynél, a Karitász csoportvezetőnél is lehet érdeklődni. – Őrölt paprikát is lehet rendelni: 1 kg: 4 ezer; fél kg 2 ezer Ft.

Okt. 11.
1. A 10 órai szentmisét Gyurász Krisztián újmisés mutatja be (primícia), majd újmisés áldást is ad. Sokan ismerjük: volt nálunk gyakorlaton…
2. Az Etalon kiadó akciós film-vásárt tart a délelőtti szentmise után.
3. Hétfőn 18.45-kor a hittel ismerkedőknek lesz összejövetel, kedden bibliaóra, szerdán ifjúsági hittan, csütörtökön film-klub, pénteken 19.30-kor fiatal házasok összejövetele.
4. A következő vasárnap a missziók javára lesz gyűjtés.
5. Templomunkban jövő vasárnap a 10 órai szentmisén lesz a gyermekek elsőáldozása.

Okt. 4.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk 9 órakor kezdődik, kitett Oltáriszentség előtt.
2. Terménybetakarítási hálaadást tartunk a 10 órai szentmise keretében.
3. Ma van a Péter-fillér gyűjtés a szentatya karitatív céljaira. Szentmiséről kifelé menet lesz a perselyezés. -- https://katolikus.hu/
4. A fiatal házasok hétfő este 18.45-kor találkoznak.
5. Jegyesek, házasságra készülők összejövetele kedden este lesz.
6. Szerdán lesz a Rózsafüzér Királynője ünnepe… templomunk névnapja. Szentmise este 6 órakor lesz. Ifjúsági hittan 18.45-kor.
7. Csütörtökön Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepe lesz.
8. Egy hét múlva Gyurász Krisztián újmisés - aki volt nálunk „gyakorlatozni” is - a 10 órai szentmisén primíciázik… nálunk is „újmisét” mutat be, és újmisés áldást ad!
9. Az elsőáldozás két hét múlva lesz templomunkban.
10. Hála a templombúcsúnk ünnepéért, az országos találkozóért – minden érte dolgozóért, a jelenlétért, szolgálókért, az adományozókért…

Szept. 27.
1. Ma még megemlékezünk a Szentírás vasárnapjáról, de jövőre már – Ferenc pápa rendelete szerint – január második felében, Isteni Igéjének vasárnapja néven lesz ünnepelve a Szentírás.
2. A múlt évhez hasonlóan de. 9 órakor folyamatos szentírásolvasás lesz templomunkban. A szentmise kapcsán pedig Bibliák megáldása is lesz!
3. A 10 órai szentmise után rövid hárfa, fuvola koncert lesz templomunkban, Nizalowski Fanni és Deák Júlia előadásában.
4. Ma van az Elvándorlók és menekültek világnapja. Imádkozzunk értük. – Ferenc pápa üzenete honlapunkon olvasható.
5. Hétfő este Hittel ismerkedők (katekumenek) összejövetele lesz.
6. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után közösségünk havi szentségimádása, mely szép nyitánya lehet a másnapi templombúcsúnknak.
7. Október 3. Templomunk felszentelésének 105. évfordulója és egyben a Rózsafüzért Imádkozók XI. Országos Találkozója. – A vírushelyzetre való tekintettel rövidített lesz a találkozó, közös étkezés nélkül. - A részletes program faliújságunkon és honlapunkon olvasható. Szombat de. 9-kor kezdjük közös rózsafüzérrel, az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik Erdő Péter bíboros úr vezetésével. Szentmise után szentségimádásos rózsafüzér ima, majd kb. fél 1-kor szentségi áldással zárunk.
8. Köszönöm, hogy a búcsúi készületbe már többen is beneveztek: munkájukkal, adományaikkal… A legfontosabb készületet se felejtsük el: szentgyónás!
9. Egy hét múlva elsővasárnap. Közös rózsafüzér imánk 9 órakor kezdődik!
10. Ahogy már hirdettük is, az idei Péter-fillér gyűjtés, egy hét múlva, október 4-én lesz.
11. A Rózsafüzér Királynéja újságunk legújabb száma megjelent, már lehet vételezni és gyümölcsözően forgatni!

Szept. 20.
1. A 10 órai szentmise után az ovisoknak, iskolásoknak „Játékos közösségépítő összejövetel” lesz. – Ez természetesen a felnőtteknek is alkalom egy kis beszélgetésre, ismerkedésre.
2. Felnőtt hittan lesz hétfőn, IFI hittan pedig szerdán 18.45-kor.
3. Egy hét múlva lesz a Szentírás vasárnapja, valamint az Elvándorlók és menekültek világnapja.
Jövő vasárnapra ki-ki hozhatja kedvenc bibliáját, melyet a szentmisében megáldunk.
4. A jövő vasárnap délelőtti mise után rövid koncert lesz (hárfa, fuvola).
5. Templomunk búcsúja (felszentelésének 105. évfordulója) október 3-án, szombaton lesz. – Ez szokás szerint a RÓZSAFÜZÉRT IMÁDKOZÓK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA is.
De. 9-kor rózsafüzér imával kezdjük, majd 10 órakor Erdő Péter bíboros vezetésével lesz az ünnepi szentmise. Egész napos találkozó szokott lenni, de minden a az akkori járványhelyzettől függ…

Szept. 13.
1. Tartsuk be a járványügyi intézkedéseket! Templomunkban is kötelező a maszk viselése, a 1,5-2 m távolság betartása, kézfertőtlenítés, nincs kézfogás, az áldoztatás kézben történik, perselyezés kifelé menet az ajtónál (de lehet csekken, vagy banki átutalással is).
2. A mai perselyadományokat országosan a Szentföldi keresztények megsegítésére küldjük!
3. Hétfőn a Szent Kereszt felmagasztalása, kedden a Fájdalmas Szűzanya ünnepe lesz.
4. Megkezdődtek a hittanórák! Faliújságjainkon, honlapunkon is olvasható az „órarend”. – Holnap (hétfő) este pl. a hittel ismerkedőket várjuk, kedden este indul a jegyesek felkészítése, szerda este 18.40-kor az ifi hittan kezdődik. A gyermekeket szerda du. 5 órára várjuk.

Szept. 6.
1. Az elsővasárnapi közös rózsafüzér imánk, kitett Oltáriszentség előtt, 9 órakor kezdődik.
2. Az új hittanos év megnyitása a 10 órai szentmisében lesz. – Egyébként az elmúlt napokban a Gizella kör és az Életige kör már tartott összejövetelt! Holnap este, mise után pedig a Fiatal házasokkal folytatjuk. Kedden még nem lesz Biblia óra…  
A gyermekeket szerda du. 5 órára a templomba várjuk!
3. A hittanórák rendje a faliújságokon és honlapunkon olvasható.
4. Kedden Kisboldogasszony (Szűz Mária születésnapja) ünnepe.
5. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia határozata hogy az év első felében elmaradt országos gyűjtések közül a Szentföld javára tartandó gyűjtés időpontja szeptember 13-ra (jövő vasárnap!), a Péterfillérek gyűjtéséé pedig október 4-re módosult.
6. Amint mindannyian halljuk a hírekből, elkezdődött a Covid-járvány második hulláma, egyre több a fertőzött az országban, azon belül is nagy számmal Budapesten. 
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 4-i intézkedését is figyelembe véve, plébániánkon és templomunkban 2020. szeptember 6. vasárnaptól a következő szabályok lépnek életbe:
TEMPLOM:
- kötelező a maszkviselés - szentmisén és azon kívül is minden esetben
- a templomba lépve fertőtlenítsük a kezünket (az áldoztatók áldoztatás előtt is)
- 1,5-2 méteres távolságtartás (a fehér címkével megjelölt helyekre üljünk - természetesen az egy háztartásban élők ülhetnek szorosan egymás mellé, de nagyobb létszámú családok esetén mögöttük hagyjunk egy üres sort)
- az áldozósorban is tartsuk egymás mögött a távolságot
- továbbra is csak kézbe áldoztatunk (az áldozón is legyen maszk, amikor kézbe veszi az Eucharisztiát, majd két lépést oldalra lépve áldozzon meg.) 
- továbbra sincs kézfogás, szenteltvíz
- perselyezés a szentmise végén, kifelé menet lesz – de többen élnek az átutalásos, ill. a csekkes befizetésekkel is. Isten fizesse meg!
PLÉBÁNIA:
- kötelező a maszkviselés (bármilyen célból is érkezik valaki: irodai ügyintézés, hittanóra, gyóntatás, várakozás stb.)
- a plébániára belépve fertőtlenítsük a kezünket
- hittanokon is tartsuk meg lehetőség szerint a 1,5-2 méteres távolságot egymástól
 
Betegen, „köhögő, tüsszögő ember” és egyéb szóba jöhető tünetekkel senki se jöjjön a misére, közösségbe!
Ezek a megelőző intézkedések az egymás iránti szeretetünkből fakadnak! Vigyázzunk egymásra!
Köszönöm mindenki felelős viselkedését, elővigyázatosságát!

Aug. 30.
1. A „Mindenki születésnapja” a 10 órai szentmisén lesz megtartva. Imádkozzunk egymásért. A járványhelyzet miatt a szentmise utáni szeretetlakoma elmarad.
2. A csütörtök esti szentmise után lesz az Életige összejövetel.
3. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után közösségünk szentségimádása.
4. Vasárnap 9 órakor kezdődik az elsővasárnapi közös rózsafüzér, kitett Oltáriszentség előtt!
5. A hittanévnyitó szentmise egy hét múlva, 6-án lesz a 10 órai szentmisével. Még mindig lehet jelentkezni! 

Aug. 23.
1. Istennek hála plébániai lelkigyakorlatunkért. Úgy tűnik, hogy nagyon sok fény, kegyelem érkezett… További szép folytatást!
2. A szokásos „Mindenki születésnapja” egy hét múlva, 30-án lesz a délelőtti szentmise kapcsán, szeretetlakomával a plébánián.
3. A hittan évnyitó szentmise két hét múlva, szeptember 6-án a 10 órai szentmisén lesz. Még lehet jelentkezni, gyerekeknek, felnőtteknek – minél előbb, az órarend összeállítása miatt.

Aug 16.
1. Az „Egy templom – egy család” plébániai lelkigyakorlat a meghirdetett időpontban, e héten lesz. Kérjük mindazok imáit, akik valamilyen oknál fogva, nem tartanak velünk.
2. Csütörtökön lesz Szent István király, Magyarország fővédőszentje ünnepe. Szentmise de. 10-kor és este 6-kor lesz templomunkban.
3. A Szent István Bazilikánál – az Érsekség közleménye szerint – a következőkre számítsunk: „A hagyományosan a bazilika előtti téren, több tízezer zarándok részvételével megtartott szertartást idén a koronavírus-fertőzés elleni hatósági korlátozások miatt a bazilikában, szigorú egész-ségügyi szabályok betartása mellett rendezzük meg, és azon csak meghívottak vehetnek részt.
A délután 5 órakor kezdődő szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezeti, a homíliát Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja.
A szentmisét a Duna Televízió és a Magyar Katolikus Rádió élőben közvetíti.
A mise után szokásos Szent Jobb-körmenet helyett - ugyancsak a bazilikában - a magyar nemzetért könyörgő liturgiát tartunk. Utána a bíboros a Szent Jobb-ereklyével áldást ad a templomban lévőkre és mindazokra, akik a televízión vagy a rádión keresztül kapcsolódnak be az ünnepbe.
A Szent Jobb a szokott módon, 10 és 13 óra között látogatható a bazilikában.”

Aug. 9.
1. Hétfőn 10.30-kor szentmise lesz a Peterdy Otthonban.
2. Szerdán du. 2-kor a Dózsa Otthonban lesz szentmise.
3. A héten három temetés is lesz templomunkban!
4. Szombaton Nagyboldogasszony ünnepe. A szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban reggel 7-kor és este 6-kor lesz szentmise.
5. Gyalogtúrás zarándoklat lesz szombaton Márianosztrára. Jelentkezés csütörtök estig!
6.Öröm, hogy már többen érdeklődtek az új tanév hittanóráival kapcsolatban. Minden korosztály hivatalos! Ahhoz, hogy az órarendet össze tudjuk állítani, legkésőbb augusztus 20-ig kérjük írásban jelentkezni, gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt! Jelentkezési lapot is lehet kérni!
 

Aug. 2.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér 9 órakor kezdődik.
2. Jegyesek, ifjú házasok összejövetele lesz a hétfő esti szentmise után.
3. Egész napos szentségimádás lesz templomunkban kedden reggel 8 órától, az esti 6 órai szentmiséig. Jézus mindenkit vár!
4. Szerdán Havas Boldogasszony emlék napja.
5. Csütörtökön Urunk színeváltozásának ünnepe lesz
6. Elsőpéntek következik. Az esti szentmise után szokás szerint közös    szentségimádás!
7. Szombaton Szent Domonkos emléknapja.
8. Gyalogtúra lesz szombaton.

Júl. 26. 
1. A délelőtti szentmise kapcsán külön áldásban részesülhetnek a nagyszülők.
2. A szerda esti szentmise után Életige összejövetel lesz a plébánián.
3. Plébániánk képviselőtestülete csütörtök este 19.30-kor „zoom”-os összejövetelt tart. Fő témája az augusztusi lelkigyakorlatunk. – De bárki javaslatát is szívesen fogadjuk a lelkigyakorlattal kapcsolatban!
4. Az „Egy templom – egy család” lelkigyakorlatra júl. 31-ig kértük a jelentkezést. A sekrestyében, ill. az irodában lehet jelentkezési lapot kérni. De interneten is lehet jelentkezni: https://forms.gle/57RejVPELFhJ5UKy9
5. Egy hét múlva az elsővasárnapi rózsafüzér imádságunk 9 órakor kezdődik.
6. Augusztus 4-5-6 bringatúra lesz a Balaton körül. Júl. 31-ig lehet jelentkezni!

Júl. 19.
1. Egy hét múlva a 10 órai szentmisén a Boldogságos Szűz Mária szüleire – Jézus nagyszüleire emlékezünk. Ebből az alkalomból a nagyszülők külön áldásban részesülhetnek!
2. Plébániánk újságjának nyári száma vételezhető.
3. Az augusztusi lelkigyakorlatra jelentkezési lap kérhető a sekrestyében, vagy a plébánián. De interneten is lehet jelentkezni. https://forms.gle/57RejVPELFhJ5UKy9  - Jelentkezési határidő július 31. 

Júl. 5.
1. Plébániai közösségünk elsővasárnapi rózsafüzér imája 9 órakor kezdődik.
2. A 10 órai szentmisén a két hete felszentelt Forgács Balázs  diakonus szolgál, prédikál… Majd a szentmise után a plébánián szeretetvendégség keretében ünnepeljük, találkozhatunk vele.
3. Az ilyenkor szokásos éves „Péter-fillér gyűjtés” október 4.-én lesz.

Jún. 28.
1. A de. 10 órai szentmisét a Duna TV közvetíti templomunkból (de csak 11 órakor kerül adásba).
2. Holnap, hétfőn Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe.
3. Háromszor egy napos bringatúra lesz kedden, szerdán, csütörtökön. Még lehet csatlakozni.
4. Csütörtökön Sarlós Boldogasszony ünnepe.
5. Elsőpéntek következik, közösségünk szentségimádása az esti szentmise után.
6. Plébániai újságunk nyári száma már vételezhető!
7. Egy hét múlva a délelőtti szentmisén lesz a most diakonossá szentelt kispapunk, Forgács Balázs ünnepélyes szolgálata templomunkban. Ő fog prédikálni is. – Szentmise után pedig a plébánián szeretetvendégség lesz. Kérjük hozni a finom falatokat, hogy egymást meg tudjuk kínálni, otthon már ne kelljen ebédelni.

Jún. 21.
1. A kormány a veszélyhelyzettel összefüggő szabályok módosításáról döntött a héten. Ennek értelmében az emberek közötti másfél méteres távolságot már nem írják elő kötelezően, és a maszk viselete sem kötelező templomainkban. A kézbe áldozás fenntartása és a szenteltvíztartók üresen tartása egyelőre még marad. – Természetesen tartsuk tiszteletben kinek-kinek döntését, vigyázzunk egymásra és magunkra.
2. Hálaadó szentmisére hívunk mindenkit hétfő este 6 órára a 2019-2020-as gyűjtésünk eredményéért, amivel 97 pakisztáni gyermeket tudtunk beiskolázni a 2020. április 1-jén kezdődő tanévre. (Ebből plébániai közösségünk 10 gyermeket vállalt).
3. Hétfő este a jegyesek összejövetele, csütörtök este pedig az életige már a hittanteremben lesz. 
4. Jövő vasárnap (28.-án) a 10 órai szentmisét a Duna TV közvetíti templomunkból (mely 11 órától kerül adásba).
5. Kerékpár túrát hirdettünk levelező listánkon, - és most itt is - mely június 30. júl. 1. és   júl. 2.-án lesz – 3x1 napos! 
6. Istennek hála, a járvány Magyarországon megszűnőben van, így állami és egyházi szinten is engedélyezték, hogy minden 500 fő alatti közösségi esemény újra megrendezhető. Ezért örömmel hirdetjük meg az "Egy Templom - Egy Család" lelkigyakorlatunkat plébániai közösségünk minden tagja számára („0-100 éves korig”), melyre augusztus 20-23 között kerül sor a tavalyról már ismerős piliscsabai Iosephinum Kollégiumban. Lehetőség lesz már augusztus 19-én estétől is elfoglalni a szállást. - A részvételi díj kalkulációja folyamatban van, néhány napon belül vételezhető lesz a jelentkezési lap is. - Az idő rövidsége miatt online jelentkezési lap is készül, melyet a rokimindneki listára fogunk elküldeni és átutalással is lehet majd az összeget a plébániára eljuttatni. - Jelentkezési határidő július 31.

Jún. 14.
1. Istennek hála a tegnapi NEK-szentségimádásért. Köszönet a résztvevőknek!
2. Úrnapja van, Krisztus Testének és Vérének ünnepe. A 10 órai szentmise kapcsán körmenet is lesz!
3. A 10 órai szentmise Lőw Gergely primíciája lesz – akit tegnap szenteltek pappá. Újmisés áldásban is részesülhetünk!
4. Szombaton, 20.-án pedig Forgács Balázs kispapunkat szentelik diakonussá.
5. Pénteken Jézus Szíve ünnepe lesz – litániával, szentségimádással.

Jún. 7.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér de. 9 órakor kezdődik – kitett Oltáriszentség előtt.
2. A 10 órai szentmisén adunk hálát a hittanos évért.
3. Hétfő este 7 órakor Hittel ismerkedők (katekumenek) „zoom”-os összejövetele!
4. Júniusban minden péntek este – a szentmise után – Jézus Szíve litániával kezdjük a szentségimádást.
5. Szombaton 10.30-kor papszentelés lesz Esztergomban – köztük Lőw Gergely is, aki másnap – vasárnap - de. 10-kor templomunkban primíciázik (elsőmise).
6. A NEK-ra készülve világméretű szentségimádás lesz szombaton, Úrnapja előtt. Templomunk is bekapcsolódik, 17-18 óráig.
7. Egy hét múlva Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe, körmenettel! Aki csak teheti, jöjjön – vigyük körbe Jézust a környező utcákon!

Máj. 31.
1. Pünkösd, a Szentlélek kiáradásának, az Egyház születésnapjának ünnepe…
Az esti szentmise után imádkozzuk az utolsó májusi litániát.
2. Holnap, hétfőn Mária, az Egyház Anyja ünnepe.
3. Június, Jézus Szíve hónapja. – Az elsőpénteki szentségimádás keretében közösen imádkozzuk a Jézus Szíve litániát. YouTube csatornánkon (és imakönyvekből) viszont minden nap imádkozhatjuk egyénileg és családi liturgia keretében is!
4. Június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 100., szomorú évfordulóján délután fél 5-kor az egész Kárpát-medencében megszólalnak a harangok. Csendesedjünk el, s legalább egy Miatyánkot mindannyian imádkozzunk el ebben az időpontban nemzetünkért.
5. Egy hét múlva, június 7.-én lesz a hittan évzáró szentmise.
6. Szeretnénk, ha a gyerekek számára a hittanóra minél inkább a keresztény közösség megtapasztalása lehetne, ha a hittani ismeretek mellett a közösség építésére helyezhetnénk a nagyobb hangsúlyt.
Ezért szeretnénk a szülőkkel közösen újragondolni a gyerekhittanok időpontját. Pl. számos előnnyel járna egy esetleges vasárnapi hittanidőpont is. A 10-es mise előtt/vagy után, a szülőknek kényelmes lehetőség lehetne a beszélgetésre, míg a gyerekek is együtt vannak, így felszabadulna a szerda délután. Gondolja át ki-ki, neki mi a jobb, várjuk a szavazatokat a rokiszülők listán!
7. Két hét múlva az Oltáriszentséget ünnepeljük - Úrnapja, körmenettel!
8. Tájékoztatjuk híveinket, hogy plébániánkon falvizesedés dugulás-elhárítás, és vízelvezetés munkálatai zajlanak. Komoly kiadások! – Viszont bevételeink csökkentek, mivel sokan nem tudták a perselypénzt fizetni. Másrészt köszönet mindazoknak, akik átutalással, vagy más módon eljuttatták az egyházi adót, adományaikat és a perselypénzt is a karanténos időben… Isten fizesse meg!

Máj. 24.
1. Urunk mennybemenetelét – mivel nálunk nem munkaszüneti nap, mint sok országban – a mai vasárnapon ünnepeljük.
2. Hétfőtől már templomunkban is elkezdődtek a nyilvános misék. Kérjük a járványügyi rendelkezéseket betartani a továbbiakban is…
3. A 10 órai szentmise még követhető YouTube csatornánkon. – Este 6-kor gitáros mise lesz.
4. Hétfőn online felnőtt hittan, csütörtökön életige összejövetel lesz, a már jól bevált módon.
5. Egy hét múlva Pünkösdvasárnap. A májusi litániák kapcsán (az esti misék után) már elkezdtük a Szentlélek-kilenced imádkozását is. 
6. A hittan évzáró szentmise (Te Deum) két hét múlva 10 órakor lesz templomunkban.
7. A miserendünkben változás áll be. Minden nap este 6-kor van szentmise, kivéve szombat: reggel 7-kor. Vasárnap: 10 és 18 órakor.
8. Honlapunkon a májusi litániáknak és szentségimádásnak már négy változata található a YouTube csatornánkon. Ajánljuk mindenki figyelmébe!

Máj. 17.
1. Hazánkban a Tömegtájékoztatás világnapjára emlékezünk. Ajánlott olvasmány Ferenc pápának e napra írt levele! https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-a-tomegtajekoztatas-54-vilagnapja-alkalmabol
2. Hétfőn jegyesek, kedden nyugdíjasok összejövetele - online!
3. Folytatódnak a májusi litániák. Honlapunkon a YouTube csatornán már három változatból lehet válogatni. https://www.youtube.com/channel/UCXf2lC61uuGuv31yrCU8Afg/videos
4. Két hét múlva Pünkösd ünnepe. Szentlélek-kilencedet is lehet kezdeni.
5. 2020. május 18-tól, hétfőtől kezdve ismét tarthatunk nyilvános szentmiséket és más liturgikus cselekményeket templomainkban vagy alkalmas szabadtéri környezetben Főegyházmegyénk egész területén. – Részletek olvashatók a rokimindenki levelező listán.
6. Hétfőtől minden hétköznap este 6 órakor lesz szentmise, majd litánia (templomnyitás du. 5-től). Vasárnap szokás szerint de. 10-kor és este 6-kor.

Máj. 10.
1. A 10 órai szentmise YouTube csatornánkon élőben lesz követhető!
2. Hittel ismerkedők (katekumenek) online összejövetele lesz hétfő este 18.50-től.
3. Ne felejtsük el a napi májusi litániákat! YouTube csatornánkon két változat is fel van kínálva! https://www.youtube.com/channel/UCXf2lC61uuGuv31yrCU8Afg/videos
4. Szerdán, 13.-án lesz Szűz Mária fatimai jelenésének emléknapja.
5. Jövő vasárnap tartjuk a Tömegtájékoztatás világnapját. Imádkozzunk a tömegtájékoztatásban dolgozókért is…

Máj. 3.
1. A papi hivatások vasárnapja van. Imádkozzunk papokért, papi hivatásokért! A 10 órai szentmisén - mely YouTube csatornánkon követhető - kispap vendégünk/tanúságtevőnk is lesz Túri Gellért személyében.
2. Anyák napja alkalmából a szentmisében külön áldásban részesítem az édesanyákat.
3. Május a Szűzanya hónapja! Segítségül honlapunkon, a YouTube csatornánkon követhető a litánia + szentségimádás is! Eggyel több lehetőség az otthoni liturgia végzéséhez…
4. Az állami rendelkezések alapján május 4-e hétfőtől Budapesten és Pest megyében továbbra is érvényben marad a kijárási korlátozás. Mivel ez az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területének legnagyobb részét érinti, ezért a nyilvános szentmisék – az egység kedvéért – a Főegyházmegye teljes területén továbbra sem kerülnek bemutatásra. Újabb intézkedésig a korábban kiadott rendelkezések érvényben maradnak.
5. Istennek hála és köszönet:
-hogy minden nap bejöhetünk templomunkba (16-18 óráig),
-hogy eddig még mindig voltak jelentkezők (1-1 órára) a templomőrzésre,
-hogy minden nap vannak, akik élnek/élhetnek a szentáldozás és szentmise lehetőségével,
-hogy gyónók is jelentkeznek (főleg azokat várom, akik még az idén nem gyóntak, vagy súlyos indok miatt szeretnének),
-hogy vannak online lehetőségek a lelki táplálkozásra, egymás hitének erősítésére, közösségünk építésére (roki-misékbe bekapcsolódva, májusi litániák, szentségimádás, hittanos összejövetelek, stb.),
-hogy törődnek egymással a testvérek: telefonok, e-mailek, karitászos segítségek, stb.
-hogy vannak, akik fizikailag is tevékenykednek templomunk, plébániánk körül (takarítás, szerelések, fertőtlenítés, misék előkészítése, oltár-díszítés, stb.).

Ápr. 26.
1. Ma könyörgő nap van a jó termésért… Búzaszentelés… - A szentmisét a YouTube csatornánkon és a Kossuth, valamint a Katolikus Rádión élőben is követhetjük!
2. A hittanok továbbra is folytatódnak – online. Lehet bekapcsolódni! Hétfőn felnőtt hittan, csütörtökön életige…
3. Elsőpéntek következik. A kilencedet végzők folytathatják: a tökéletes bánat felindítása és a lelkiáldozás imáival. Aki pedig teheti, szentmisét, szentáldozást is beiktathat. Sőt, aki nagyon szükségét érzi, gyónási alkalmat/időpontot is kérhet. – A májusi Adoremus végén van egy jó lelkitükör (honlapunkon pedig több is)!
4. Májusra létrehozunk Youtub csatornánkon egy lehetőséget: litánia+szentségimádás.  Ennek segítségével is bekapcsolódhat bárki, bármikor…
5. Május a Szűzanya hónapja. Minden nap imádkozzuk a Loretoi litániát egyénileg, vagy a YouTube csatornánk segítségével (ld. az Adoremus elején, és egyéb imakönyvekben). 
6. Május 1. Szent József, a munkás emléknapja. Róla se feledkezzünk el.
7. Egy hét múlva, Húsvét IV. vasárnapja: könyörgő nap a papi hivatásokért. – Már ezekben a napokban kezdhetjük is a papi hivatásokra, papjainkra irányítani a figyelmet. 
8. Amint a híradásokból már hallhattuk, a NEK egy évvel el lett halasztva. A készületet viszont ne halasszuk el… az Eucharisztiával való kapcsolatunkat mélyítsük tovább!

Ápr. 19.
1. Az Isteni Irgalmasság Vasárnapja van. – Az Apostoli Penitenciaria 2002. június 29 - én kelt dekrétuma szerint teljes búcsút nyerhetnek azok, akik a szokásos feltételeket teljesítik. (gyónás, áldozás, imádság a Szentatya szándékára. Ezen felül szükséges, hogy ki legyen zárva minden bűnös ragaszkodás, beleértve a bocsánatos bűnöket is).
2. A Katolikus Rádió 10.04-től templomunkból közvetíti a szentmisét. Youtube csatornánkon is élő közvetítés lesz! - Egy hét múlva a Kossuth Rádió is közvetíti!
3. Jövő vasárnap, könyörgő nap lesz a jó termésért.
4. Templomunk továbbra is nyitva van du. 16-18 óráig.
5. Köszönet a beérkező perselypénzekért, adományokért.

Ápr. 12.
1. Húsvétvasárnap 10.00 órakor kezdjük a szentmisét, mely szintén követhető honlapunkon. Sajnos az idei hagyományos húsvéti körmenet elmarad! De testvéreink egyénileg, vagy családilag megtarthatják… körbe sétálva, (kerékpározva) imádkozva egy-egy utcát, lakótömböt – a Feltámadottal a szívükben!
2. A járvány-vírusos helyzet sem akadályozott meg bennünket sok mindenben! – Természetesen igyekezzen mindenki betartani a járványügyi intézkedéseket, előírásokat. Vigyázzunk egymásra!
3. Örömmel olvasom, hallom, hogy szép egyéni és családi liturgiák vannak híveink otthonaiban… Örülök, hogy nagyon sokan bekapcsolódtak/nak honlapunkon a youtube csatornánkon keresztül (köszönet a "stábnak") https: //www.youtube.com/channel/UCXf2lC61uuGuv31yrCU8Afg?view_as=subscriber közösségünk életébe, a szertartásokat, plébánosi gondolatokat követve. Nagyon sok köszönetet kaptam szerte az egész országból (külföldről is!). – Sokak számára nagy ajándék az áldozási lehetőség is! Örülök, hogy az új, vagy ritkábban gyónók is megtaláltak/nak!
4. Külön köszönetet mondok templomőrző testvéreinknek, akik lehetővé teszik, hogy minden nap be lehessen jönni a templomba – legalább 16-18 óráig.
5. Köszönetet mondok a karitászos lelkületű testvéreinknek, akik sok szép szolgálatot vállalnak. A szükséget szenvedőknek, a szobafogságban lévőknek segítenek (bevásárlás, ételhordás, stb.). – De az is szép, hogy sokan telefonon, e-mailen „nyitnak be” egymáshoz! Igen, „Szeressétek egymást!”
6. Mivel nincsenek misék, nincs perselyezés, ami komoly anyagi kiesés. Ugyanakkor már többen megtalálták a módját, hogyan pótolják. Banki átutalással, templomi perselybe, borítékban átadva… érkezik a perselypénz, az egyházi adó, külön adományok…
7. Sokan nem látták még a megújult plébániai folyosót, átalakított új helyiségeket, új konyha… legutóbb pedig a lépcsőház rendbetétele (sok villanyszerelési munka, festések, stb.), pincétől a padlásig… Még nincs is minden befejezve. Jó pár millió ezekre is ment a tartalékolt és újabb adományokból, bevételekből. Isten fizesse meg sokak hozzájárulását. – És talán majd hozzáfoghatunk az Oratórium felújításához is!? Ehhez is kérjük a kedves hívek adományait!
8. Húsvéti jókívánságaim a szentmisék áldásaiban szoktam közvetíteni. És, mint plébános a kötelező napi imáimban (zsolozsma) is hordozom híveinket!

Ápr. 5.

1. Virágvasárnap – Urunk szenvedésének vasárnapja van. Kezdődik a Nagyhét.

2. A Húsvéti Szent Háromnap ünneplésének időpontjai a szokott rendben lesznek. Nagycsütörtökön 18 órakor, Nagypénteken 15 órakor, Húsvéti vigília Nagyszombat 20.00 órakor.  Húsvétvasárnap pedig 10.00 órakor. – A szertartások plébániánk youtube csatornáján lesznek követhetők:  https://www.youtube.com/channel/UCXf2lC61uuGuv31yrCU8Afg/videos
3. Örülök, hogy sokan követik plébániai honlapunkat, valamint a rokimindenki levelező listát. Így is kapcsolatban tudunk lenni egymással.
4. Örülök, hogy az elmúlt héten minden nap volt szentáldozási lehetőség, amellyel többen is éltek!
5. Köszönet a naponkénti bejelentkezett (du. 4-6-ig) templomőrzőknek!
6. Köszönet az eddig beérkezett adományokért, perselypénzekért. Banki átutalás, csekk, borítékban bedobva, stb. Ki, hogy tudja megoldani.
7. A Keresztény élet, Új Ember újság templomunkban (irodában) továbbra is vásárolható.
8. Plébániai újságunk húsvéti száma is 1-2 napon belül vételezhető!
9. Kérések, kérdések továbbra is jöhetnek a mobil telefonomon. Amit tudunk, igyekszünk megoldani.

Márc. 29.

1. Az éjszaka óraátállítás volt. Egy órával előbbre (kevesebbet alhattunk!).

2.Sokan köszönetet mondtak már, hogy honlapunkon is – youtube csatornánkonhttps://www.youtube.com/channel/UCXf2lC61uuGuv31yrCU8Afg?view_as=subscriber kapcsolatban lehetünk egymással. A 10-es mise ismét rajta lesz! Annak is örülök, hogy sokan telefonon, e-mailen keresik/segítik egymást, stb. Hála a sokféle kapcsolatért!
3. Ma a Szentföld javára van gyűjtés. Ki, hogy tudja… Banki átutalással, csekken, borítékban a postaládába, stb. – A perselypénzt, adományt ugyanígy (nem fontos hetente, lehet havi tételben is). Isten fizesse meg az eddigieket is! – Aki viszont rászorul segítségre, forduljon bizalommal hozzám!
4. A Kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletet átküldtem a rokimindenki levelező listára. Vegyük komolyan. „Mindenki maradjon otthon!” – Mindezeket figyelembe véve, aki mégis a templomunk felé jár, az üvegajtóig be tud térni templomunkba. Egyelőre du. 16-18-ig az üvegajtó is nyitva. Köszönet a templomőrzőknek! Még lehet jelentkezni! https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DL7FY4q1Nh-NbF1MA2CnQCxB4-c3YNW2RPFllFDu4uM/edit#gid=0
5. Egy hét múlva Virágvasárnap, kezdődik a Nagyhét! – Milyen jó, hogy az Adoremus-ból tudjuk követni a szertartásokat! Ez ügyben még lesz tájékoztatás!

Márc. 22.
1. A járvány miatt egyelőre nem lesznek szentmisék templomainkban. Viszont annál inkább törődjünk lelkünkkel. Erről már sok híradást adtunk és adunk honlapunkon és minden nap ajánljuk a Magyar Kurir honlapot is nézegetni.
2. Most, hogy nem lesznek nyilvános szentmisék, továbbra is biztosítani szeretnénk a lehetőséget, hogy bekapcsolódhassunk majd a templomunkból közvetített vasárnapi szentmisékbe, 10.00 órai kezdettel. A rokimindenki levelező listán küldtünk egy linket.  Aki nincs rajta e levelező listán feliratkozhat  a csatornánkra (egyszerűen a FELIRATKOZÁS vagy SUBSCRIBE gomb megnyomása), így mindig e-mail értesítést fog kapni, amikor új tartalom érhető el a csatornán. Ide teszünk fel egyéb videó üzeneteket is. 
3. Templomunk minden nap nyitva lesz 16-18 óráig – szentségimádási lehetőség.  De lehet jelentkezni templomőrzésre is a küldött táblázaton keresztül.
4. Fontosabb ügyeket iroda időben, lehetőleg telefonon intézzünk. Misét is lehet „rendelni”, mivel a plébános minden nap misézik (hívek nélkül).
5. Szerdán Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, Urunk születésének hírüladása. Ezen a napon főleg a gyermekre vágyókért és a gyermeket várókért imádkozunk…
6. Jövő vasárnap a Szentföld javára van gyűjtés. Banki átutalással, vagy a Szent Antal perselybe lehet e célra adakozni – megjelölve az adományt: Szentföld!

Márc. 15.
1. Márc. 15. templomunkban egész napos szentségimádás! Van miért, kikért imádkoznunk az Oltáriszentség előtt! De. 9-kor kezdjük, majd a 10 órai szentmise után az esti 6-os miséig folytatjuk…
2. A mára tervezett krumpli leves ebéd elmarad!
3. Csütörtökön Szent József ünnepe lesz. 
4. Pénteken folytatjuk a közös keresztút imákat, az ideiglenesen felhelyezett „élő képek” előtt (egy fiatal fotóművész jóvoltából – faliújságunkon olvashatunk róla).
5. Szombaton gyalogtúrára megyünk.
6. Jövő vasárnap a Betegek kenete szentségében lehet részesülni a 10 órai szentmisén. A sekrestyében, vagy az irodánkban lehet feliratkozni. Szentgyónással, a szentséggel kapcsolatos tudnivalókkal készüljünk.
7. Örömmel jelenthetem, hogy a hívek jóvoltából az új tanévre eddig újabb 9 pakisztáni gyermek iskoláztatására jött össze adomány (a mostani tanévben 4 gyermekünk van). https://www.fokolare.hu/hirek/10137
8. A járvánnyal kapcsolatban naponta hallhatunk/olvashatunk híreket. A sok internetezés helyett olvassuk naponta a Magyar Kurirt! https://www.magyarkurir.hu/ Vegyük komolyan. Püspökeink üzenete: https://katolikus.hu/
Templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és körültekintően kell eljárni. Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, és ne menjen közösségbe. Különösen is figyeljünk idősebb embertársainkra. 
9. Bíboros atyától: 
Főtisztelendő paptestvérek!
A COVID-19 járvány kapcsán, a liturgikus programok tekintetében egyelőre továbbra is a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 5-én kiadott intézkedései vannak érvényben:
a szenteltvíztartók használatának mellőzése
a békeköszöntés elhagyása
és a kötelező kézbe áldoztatás.
Ismételten, nyomatékosan kérjük, hogy ezeket és a más javasolt óvintézkedéseket mindenki kötelezően tartsa be (testi érintések, pl. „kis kereszt osztása” mellőzése; alapos kézmosás mise előtt és után). 
Mindezek mellett:
Mivel az idősebb testvérekre, a 60 év felettiekre, valamint a súlyos és krónikus betegségben szenvedőkre különös veszélyt jelent a vírusfertőzés, ők jogosan félnek attól, hogy részt vegyenek közösségi liturgikus alkalmakon. Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint  a megyéspüspök ha úgy ítéli, felmentést adhat a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól (vö. CIC 87. kán. 1. §.; 1245. kán.). Ezt a felmentést – a veszélyes fertőzés elkerülésének céljából – Erdő Péter bíboros úr, mint az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye főpásztora, a területére nézve megadja. Kérjük tehát a Paptestvéreket, hogy nyugtassák meg az idősebb testvéreket, akik nem mernek a járvány idején templomba menni, hogy ezzel nem követnek el bűnt! Arra viszont hívjuk fel figyelmüket, hogy ettől még az Úr napjának megszentelése ugyanúgy parancs számukra: próbáljanak többet imádkozni, s rádión, vagy TV-n keresztül szentmise közvetítésbe bekapcsolódni.
A tegnapi napon Miniszterelnök Úr bejelentette, hogy március 16-a hétfőtől a diákok nem fognak bejárni az iskolákba, hanem a tanítás digitális módon, távoktatásként fog folytatódni. Ez természetesen érvényes az iskolai hittanórákra is, vagyis lehetőség szerint digitális oktatással kell megoldani a vírus idején a tananyag átadását. Ezen kívül kérjük, hogy ebben az időszakban hagyják el a plébániai hittanokat és katekéziseket is, s minden közösségi összejövetelt! Egyéni szentségimádásra és egyéni imádságra biztosítsunk lehetőséget templomainkban!  
Köszönjük a megértést és a közreműködést, s mindezek mellett is kegyelmekben gazdag, imádságos nagyböjtöt kívánunk!
Paptestvéri szeretettel:
Kelemen Imre
irodaigazgató
A Katolikus Karitász idén is meghirdeti a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtését. Ehhez templomunk is csatlakozik. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy március 15. és 22. között gondoljanak a rászoruló, nélkülöző testvéreinkre, akiknek azonnal elfogyasztható, tápláló élelmiszereket gyűjtünk. Így például májkrémek, készétel konzervek, leszek, csokoládék. Nagyon örülünk a cukor, kifőzni való tészta, pudingpor adománynak is, de azt továbbítjuk a központnak, mert ezeket nem mindenki tudja elfogyasztani. Gondoljunk erre, amikor adományozunk. Ezeket a szokott helyen a baloldali (Szent Domonkos) oltár előtt gyűjtjük. Természetesen pénzt is elfogadunk e célra (így pl. nem kell menni vásárolni). Isten fizesse meg kinek-kinek adományát. 

Márc. 8.
1. Főegyházmegyénkben minden nap van valamelyik templomban egész napos szentségimádás. Nálunk márc. 15. és augusztus 4. – Ezért egy hét múlva reggel 9-től az esti szentmiséig nyitva lesz a templom, vár bennünket Jézus! Kérjük, hogy akik előre tudnak fix időpontot vállalni, azok iratkozzanak fel.
2. Továbbra is minden péntek este közösen imádkozzuk a Keresztutat!
3. Már hirdettük is, de honlapunkon/interneten, faliújságon is olvasható püspökeink intézkedése a járvánnyal kapcsolatban. Amit kiemelnénk: a szenteltvíz tartót egyelőre ne használjuk, mellőzzük a mise közbeni kézfogást és a szentáldozás kézbe történik!
4. A hittanórák rendjében változás történt! Felnőtt hittan minden hónap 4. hétfőjén lesz. A 2. hétfőn (így holnap is) a Hittel ismerkedőknek  (Katekumen)  van.  Pl. felnőtt keresztelésre, elsőáldozásra készülőknek…
5. Egy hét múlva, március 15-en szervezzük a már hagyománnyá vált nagyböjti krumplileves ebédünket. Ilyenkor lemondunk a vasárnapi finom ebédről, helyette az árát felajánljuk a Karitász javára. Jelentkezni lehet interneten vagy a sekrestyében, illetve az irodában. Mindenkit várunk szeretettel. 
6. A Katolikus Karitász idén is meghirdeti a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtését. Ehhez templomunk is csatlakozik. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy március 15. és 22. között gondoljanak a rászoruló, nélkülöző testvéreinkre, akiknek azonnal elfogyasztható, tápláló élelmiszereket gyűjtünk. Így például májkrémek, készétel konzervek, leszek, csokoládék. Nagyon örülünk a cukor, kifőzni való tészta, pudingpor adománynak is, de azt továbbítjuk a központnak, mert ezeket nem mindenki tudja elfogyasztani. Gondoljunk erre, amikor adományozunk. Ezeket a szokott helyen a baloldali (Szent Domonkos) oltár előtt gyűjtjük. Természetesen pénzt is elfogadunk e célra (így pl. nem kell menni vásárolni). Isten fizesse meg kinek-kinek adományát. 
7. Templomunkban kivételesen 14.-én, szombaton du. fél 5-kor is lesz szentmise. A fokoláre lelkiség ( www.fokolare.hu ) Chiara Lubich halálának 12. évfordulója alkalmából kérte (2008. március 14.). Mindenkit szeretettel várunk.
8. Már most hirdetjük, hogy 19.-én, Szent József ünnepén Férfi est lesz a plébánián.
9. "Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” Mt 18.19-20
Imádkozzunk együtt a világméretű járvány és annak minden következményének megoldásáért SZERDÁNKÉNT 20.00-kor a Fájdalmas Rózsafüzér elmondásával!
(Imádkozás módja: Mindenki az otthonában mondja, de mégis lelki egységet képezve egymással. Ha valaki nem tudja elmondani abban az órában, akkor a nap folyamán is bármikor megteheti.)
Jó tudni egymásról, hogy kik vagyunk akik együtt imádkozunk, ezért aki szeretne ebben részt venni feliratkozhat a következő táblázatba:

Márc. 1.
1. Elsővasárnapi rózsafüzér imánk – kitett Oltáriszentség előtt – 9.15-kor kezdődik!
2. Istennek hála a tegnapi lelki-napért! Köszönet minden résztvevőnek, szolgálónak! És azoknak is örülök, akikkel hamvazószerdán együtt kezdhettük az idei nagyböjtöt!
3. Film klub lesz csütörtökön, az esti szentmise után.
4. Elsőpéntek következik… Az esti szentmise után közös Keresztút ima, a kitett Oltáriszentség előtt.

Febr. 23.
1. Ma a katolikus iskolák javára van gyűjtés. A 326 katolikus oktatási intézmény 715 intézményegységgel van jelen a magyar köznevelésben. Az idei tanévben 171 óvodát, 254 általános iskolát, 101 gimnáziumot, 27 szakközépiskolát, 50 szakgimnáziumot, 11 gyógypedagógiai intézményt, 57 kollégiumot és 44 alapfokú művészeti iskolát tart fenn 15 egyházmegye, 27 szerzetesrend és három egyéb egyházi szervezet. A Magyar Katolikus Egyház a 2019/20-as tanévben összesen 135 074 fiatal oktatásáról gondoskodik, 13 324 pedagógus közreműködésével. https://www.magyarkurir.hu/hirek/vasarnap-orszagos-gyujtest-tartanak-katolikus-iskolak-javara
2. A Játékdélután 3 órakor lesz a plébánián.
3. A Roki Öko Csoport találkozója kedden este a szentmise után lesz.
4. Hamvazószerda következik. Kezdődik a Nagyböjt! Ezen a napon szigorú böjt van. Plébániai újságunkban részletesen olvashatunk róla. Szentmise reggel 7-kor és este 6-kor is lesz, hamvazkodási lehetőséggel
5. A Képviselőtestületünk szerda este tartja zárszámadó ülését.
6. Nagyböjti lelkinapunk szombaton a plébánián szentmisével kezdődik, 9 órakor. Ezen a napon nem lesz 7 órai szentmise! Tervezett program a faliújságon…
7. Egy hét múlva az elsővasárnapi rózsafüzér 9.15-kor kezdődik, kitett Oltáriszentség előtt.
8. Akik mézet rendeltek, átvehetik a plébánián.

Febr. 16.
1. Ma zárul a Házasság hete. A 10 órai szentmisén külön áldásban részesülhetnek a házaspárok.
2. A czestoshowai Mária kép – a lengyel-magyar barátság erősítésére - szerda reggelig van nálunk, aztán vándorol tovább. Ki, hány tized rózsafüzérrel, fohásszal köszöntötte?
3. A Nyugdíjas hittan kivételesen egy héttel később lesz…
4. Gyalogtúra lesz szombaton.
5. Egy hét múlva gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára. 
6. Jövő vasárnap 3 órakor kezdődik a Játékdélután.
7. A Nagyböjti lelkinapunk két hét múlva lesz (29-én, szombaton).

Febr. 9.
1. A mai nappal kezdődik a Házasság hete. A 10 órai szentmise plébániai közösségünk házaspárjaiért van felajánlva.
2. Hétfő este a szentmise után a plébánián házaspárok, jegyespárok találkozója lesz.
3. Febr. 11.-én kedden lesz a Szűzanya lourdesi jelenésének ünnepe és a betegek világnapja.
4. Ugyancsak február 11-én, kedden 17 órákor, a szentmise előtt, a częstochowai Szűzanya képmása előtt imádkozzuk a rózsafűzért, amelyet Budapesten bocsájtanak útjára, a Kőbányai lengyel templomból kiindulva, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából.
5. Szombaton lesz plébániánkon a Gyerekek farsangja
6. Mint ismert ebben a tanévben 4 gyermekünk van, akiket Pakisztánban támogatunk. Szép történet, ahogy összejött… Az új tanévre (ápr. 1-én kezdődik) már is befizetett 2 személy 1-1 gyermeket! Akik szívesen adnak – bármilyen összeget is - örömmel fogadjuk, lehetőleg március elejéig (irodában, vagy nekem átadhatják, vagy egy borítékban megjelölve a Szent Antal perselybe is)… Olvashatunk is e témában: https://www.magyarkurir.hu/hirek/a-fokolare-mozgalom-nyomorban-elo-pakisztani-gyerekek-megsegitesere-gyujt
Az iskolákban tanuló gyerekek képzési költsége egy tanévben nagyjából 65 ezer forint. Ezért az összegért ruhát, cipőt, iskolatáskát, tankönyveket, füzeteket kapnak, és ez fedezi a havi tandíjat is. Ezen felül a napközi költségét is fedezi, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerekek az egész napot az iskolában töltsék.

Febr. 2.
1. Az elsővasárnapi rózsafüzér ima, kitett Oltáriszentség előtt 9 órakor kezdődik.
2. Urunk bemutatásának ünnepe van (Gyertyaszentelő Boldogasszony).  A de. 10 órai szentmisét gyertyaszenteléssel, körmenettel kezdjük. Gyertyát lehet vásárolni a helyszínen, de lehet hozni is. – A gyermekeket külön áldásban részesítjük!
3. Hétfőn Szent Balázs ünnepén, az esti szentmisén Balázs-áldásban lehet részesülni.
4. Egy hete elindult a Vándor Biblia. Minden vasárnap más-más (család) viheti haza, hogy a közös Szentírás és annak olvasása is kössön össze bennünket… A sekrestyében és az irodánkban lehet jelentkezni: ki, mikor szeretné haza vinni.
5. Jövő vasárnap, 9.-én kezdődik a Házasság Hete. A 10 órai szentmise közösségünk házaspárjaiért lesz felajánlva.

Jan. 26.
1. Ferenc pápa rendeletének értelmében ma van – az eddigi Szentírás vasárnapja helyett – az ISTENI IGE VASÁRNAPJA.
2. Felelevenítjük a már évekkel ez előtti gyakorlatot, elindul a VÁNDOR BIBLIA. Vasárnaptól vasárnapig más-más család (egyén) viheti haza olvasásra közös bibliánkat. Már ma is lehet jelentkezni érte! Jó lenne, ha minden családban közösen (is) olvasnák a Bibliát, beszélgetnének róla: mit üzen, és hogyan válthatjuk életre… - E célt szolgálja pl. a havonkénti Életige összejövetel is.
3. Szombaton du. 3-kor kezdődik plébániánkon a Felnőttek Farsangja. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk…
4. Egy hét múlva kitett Oltáriszentség előtt imádkozzuk az elsővasárnapi rózsafüzért.
5. Az idén vasárnapra esik Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe.  A 10 órai szentmisét gyertyaszenteléssel kezdjük, körmenettel… Kisgyermekek „bemutatása”/megáldása, és keresztelő is lesz.

Jan. 19.
1. Ma kezdődik az IMAHÉT a Krisztus-hívők egységéért. Templomunkban ezért hétfőn du. 5-kor lesz a szentmise, majd 6 órakor Imaest. Igét hirdet dr. Mészáros Kálmán baptista lelkipásztor.
Kedden a fasori evangélikus templomban, szerdán a reformátusoknál folytatjuk, minden alkalommal 6 órai kezdettel.
2. Jövő vasárnap du. 3 órakor Játékdélután a plébánián.
3. Két hét múlva, február 1.-én du 3 órától felnőttek farsangja lesz a plébánián. – A gyermek-farsang febr. 15.-én lesz.

Jan. 12.
1. A két pápa c. filmet lehet nézni és beszélgetni róla a plébánián, délután ½ 3 órai kezdéssel.
2. Egy hét múlva kezdődik az Imahét a Krisztushívők egységéért. Részletes tudnivalók a plébániai újságunkban, ill. honlapunkon olvashatók.
3. A Karitász Központ informatikai képzést - word és excel oktatást szervez a tavasz folyamán, 3 alkalommal. Akit érdekel, jan. 14-ig jelentkezzen karitász vezetőnknél, M. Bettynél.

Jan. 5.
1. Plébániai közösségünk elsővasárnapi rózsafüzér imája ¼ 10-kor kezdődik.
2. Öröm, hogy elsőpénteken sokan elkezdték a püspökeink által kért Nagykilencedet…
3. Hétfőn lesz Vízkereszt ünnepe, a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban este 6-kor lesz szentmise, és a szenteltvíz készítése…
4. Elkezdődtek az ilyenkor szokásos lakásszentelések. Személyesen, vagy telefonon lehet időpontot egyeztetni! De az év folyamán bármikor is…
5. Plébániánk Képviselőtestülete szerda este 6 órai kezdettel ülésezik.
6. Film klub lesz csütörtökön este a szentmise után.
7. A két pápa c. filmet 12-én, ½ 3 órai kezdettel a plébánián is meg lehet nézni, és beszélgetni róla.