Isten hozta a Rózsafüzér Királynéja Plébánia honlapján!

XVI. Benedek pápa különösen is ajánlja imádkozni:
egyénileg, a családban és közösségben!


https://www.magyarkurir.hu/hirek/egyed-bernadett-rita-op-rozsafuzerrol-mindenkinek


https://katolikus.ma/gyongyfuzer-mire-jo-es-miert-van-szukseg-a-rozsafuzerre/?fbclid=IwAR3eyxBT5iWxf03c63woHBB1wlzkEyrvlpzM-P-w-M7wiYf6gPewu7Xjkn8


http://www.magyarkurir.hu/hirek/majusi-rozsafuzer-stafeta-irorszagban

http://www.magyarkurir.hu/nezopont/rozsafuzer-barataimmal-a-szentekkel


http://www.katolikus-honlap.hu/0707/ave.htm


A rózsafüzér eredete 


Hogyan imádkozzuk a szentolvasót?

II. János Pál pápa apostoli levele a rózsafüzérről

A dicsőséges rózsafüzér
A fájdalmas rózsafüzér
Az örvendetes rózsafüzér
A világosság titkai


A rózsafüzér jót tesz a szívnek

A rózsafüzér imádkozása közben minden katolikus hívő érzi, hogy megkönnyebbül a lelke, most azonban tudományosan megállapították, hogy a rózsafüzér jót tesz a szívnek. Azt eddig is tudták, hogy a jóga gyakorlatok a szervezetben nyugalmat idéznek elő, de hogy a rózsafüzér imádkozása szabályozza a lélegzést és a szívverést, azt csak most bizonyították be tudományosan. Az erre vonatkozó közlés nem kisebb forrásból, mint a tekintélyes British Medical Journalból származik.
A milánói Corriere della Sera napilap egész oldalas cikkben számol be a felfedezésről. A kutatás Luciano Bernardi professzor kezdeményezésére, a páviai egyetemen indult meg, az oxfordi Radcliffe és a firenzei Santa Mária Nuova kórházak, valamint a lengyelországi gdanski egyetem közreműködésével, egészséges szervezetű önkéntesek segítségével. A kutatók figyelmét az a felfedezés keltette fel, hogy a rózsafüzér elimádkozása során a percenkénti önkéntelen 14 lélegzetvétel 6-ra csökken.
Gyakorlatilag a rózsafüzér imádsággal a lélegzés szinkronba kerül a szívdobogással és a vérkeringéssel - jelentette ki Simoné Cencetti doktor, a firenzei Santa Mária Nuova kórház belgyógyásza, a kutatómunkáról írt beszámolóban. A kísérletben részt vett önkéntesek lelassult szívverését elektrokardiogram jelezte, vérnyomásukat pedig szabályos időközökben mérték. Az orvostudományban eddig nem remélt eredményeket érhetnek el a rózsafüzér imádkozásával, elsősorban olyan szívbetegeknél, akik szívverését csak gyógyszerek alkalmazásával tudták szabályozni - mondotta a milánói Seregno kórház kardiológus főorvosa.
A kutatásról beszámoló Corriere della Sera cikke végül megemlíti, hogy a rózsafüzér imádságának alapformáját a keresztes lovagok terjesztették el Európában, akik az araboktól vették át azt, azok pedig még korábban a tibeti buddhista szerzetesektől és a hindu jógiktól tanulták.  VR/MK
---------------------------
Pozsonyi Ágnes:
Ima Rózsafüzér Királynéjához
Rózsafüzér Királynéja,
sajgó szívek gyógyítója
most hozzád imádkozunk -
Légy Fiadnál szószólónk!

Szentolvasó minden szeme
reményünknek igazgyöngye!
Te megértő vagy Szent Anyánk,
palástodat borítsd ránk!

Kölcsönözd hű lelkületed,
alázatod, szelídséged!
Szent Jegyesed küldjed el!
Jó Atyánkkal békíts meg!
Ámen