Isten hozta a Rózsafüzér Királynéja Plébánia honlapján!

1%
Többen szeretnék támogatni
a Katolikus Egyházat és közösségünket, templomunkat.
 
Katolikus Egyház
0011
 
1% FELAJÁNLÁSA AZ EGYHÁZNAK
„Kérjük, hogy az idén beadandó személyi jövedelemadó-bevallásoknál különösen figyeljenek az adó 1+1 % felajánlásra, ugyanis az egyházaknál a mostani felajánlásokat veszik figyelembe a következő években is az adózó újabb rendelkezéséig.
Aki elektronikusan adja be bevallását (interneten a NAV e SZJA oldalán keresztül) különösen figyeljen arra, hogy maga az adóbevallás tervezetének elfogadása még nem jelenti az 1+1 % nyilatkozat megtételét.
Továbbá kérjük, hogy azok, akiknek a családi adókedvezmény miatt nincs fizetendő adójuk, szintén ne feledkezzenek meg az egyház számára az 1 %-os nyilatkozatot megtenni akár papír alapon, akár elektronikus formában a lenti módon. Ez azért fontos, mert az egyháznak juttatandó támogatások szétosztásakor a nyilatkozatot tevők létszámát és nem befizetett adójukat veszik figyelembe.”
Elektronikus úton történő bevallásnál az e-SZJA oldalon a két külön megjelenő ablak közül a bal oldali az adóbevallás elfogadása, a jobb oldali pedig az 1+1% nyilatkozattételi lehetőség. Aki az Abev programmal tölti ki bevallását, az az 1753-as számú nyomtatvány dátum mezőjének kitöltése után aktívvá váló „EGYSZA” nevű lapon tudja megtenni a nyilatkozatot.