Isten hozta a Rózsafüzér Királynéja Plébánia honlapján!

1. állomás: Jézust halára ítélik
Jézusom! Segíts, hogy tudjak csendben maradni, nem védekezni, nem magyarázkodni. Ne keressem a magam igazát. Ne ítélkezzem a másik fölött.
 

2. állomás: Jézus vállára veszi a keresztet
Jézusom! Segíts, hogy minden nap felismerjem – a házasságomban, családomban jelentkező fájdalmakban – a keresztet, s hogy azokat átölelve, Hozzád csatlakozva, szeretettel tudjam hordozni, Hozzád hasonlóan felajánlani: „érte, értük, másokért”…


3. állomás: Jézus először esik el a kereszttel
Jézusom! Óvj meg a kísértésektől, a hűtlenségektől, az elbukásoktól. Segíts, hogy mindenben, a kis dolgokban is hűséges tudjak lenni Hozzád, házastársamhoz, családomhoz.


4. állomás: Jézus szent anyjával találkozik
Jézusom! Segíts, hogy a szülő-gyermek kapcsolatot a kölcsönös szeretetben tudjam, tudjuk megélni. Tudjam, tudjuk egymást megérteni, tisztelni, a másságával együtt. Mária, égi Édesanyám! Legyél te is segítségemre!


5. állomás: Cirenei Simon segít Jézusnak a keresztet vinni
Jézusom! Segíts, hogy mindig önként, örömmel, készségesen tudjam társam, családom szolgálni, segíteni – ne kényszerűségből, ne csak a kötelességem teljesítve…


6. állomás: Veronika kendőt nyújt Jézusnak
Jézusom! Segíts, hogy észrevegyem társam, gyermekem, családtagjaim szükségleteit. Tudjak alázatosan, bátran szolgálni…
 

7. állomás: Jézus másodszor esik el a kereszttel
Jézusom! Segíts, hogy tudjak bocsánatot kérni, ha elestem, hibáztam. És segíts, hogy tudjak megbocsátani: „ne nyugodjék le a nap haragotok fölött”!
 

8. állomás: Jézus vigasztalja a siránkozó asszonyokat.
Jézusom! Segíts, hogy a házasságkötéskor tett ígéreteim komolyan vegyem: „elfogadom a gyermekeket, akikkel Isten megajándékozza házasságomat…” „Krisztusnak és az Ő Egyházának törvényei szerint nevelem őket”!


9. állomás: Jézus harmadszor esik el a kereszt súlya alatt
Jézusom! Segíts, erősíts a házasság szentsége által, hogy ne adjam fel, tudjak mindig újrakezdeni, új szemmel nézni, új szívvel szeretni.
 

10. állomás: Jézust megfosztják ruháitól
Jézusom! Segíts, hogy a házasságban, családban – gyermeknevelésben – mindig szem előtt tartsam a tisztaság erényét: gondolatban, szóban, cselekedetben.


11. állomás: Jézust a keresztre szegezik
Jézusom! Segíts, hogy a szeretetben ne méricskéljek: meddig kell elmenni? Engedjem magam keresztre feszíteni, mindig lássam
a szenvedés értelmét, értékét.


12. állomás: Jézus meghal a kereszten
Jézusom! Segíts, hogy az új parancsodat meg tudjam élni: „Szeressétek egymást… Nagyobb szeretete senkinek sincs annál,
mint aki életét adja…”. Tudjak, merjek meghalni a saját akaratom, önző énem számára – szeretetből, szerete+el.
 

13. állomás: Jézus testét leveszik a keresztről és anyja ölébe helyezik
Jézusom! Segíts, erősítsd hitemet, hogy édesanyádhoz, Máriához hasonlóan tudjam fogadni a szenvedéseket, a „halálokat”. Tudjak bízni a reménytelennek tűnő helyzetekben is…


14. állomás: Jézust sírba teszik
Jézusom! Segíts, hogy a halálban, a meghalásokban mindig lássam, és megtapasztalhassam a feltámadást, lássam a végső célt, az örök boldogságot, a mennyországot.